H

HET ULTIEME PUMPKIN SPICE LATTE RECEPT

Pumpkin latte recept van Firma Schie. Pumpkin Latte vers recept die je thuis kan maken in de keuken. Niet te zoet zoals de star bucks variant. Deze kan je snel thuis maken en van genieten met twee personen. Het recept kan je vinden op Girls Who Drink!

Je kent hem waarschijnlijk wel, de bekende Pumpkin Spice Latte van Starbucks. Veel mensen wachten elk jaar met smart op deze specialiteit maar waarom wachten als je hem ook zelf kan maken? Hieronder vind je het ultieme recept voor de perfecte pumpkin spice latte.

Voordat we aan de slag gaan met het pumpkin spice latte recept, eerst even een paar  leuke weetjes over pompoen>

Pompoenen zijn familie van de komkommer en meloen. Pompoenen worden dan ook beschouwd als ‘vruchtgroente’. Daarnaast bevatten pompoenen maar ongeveer 20 calorieën per 100 gram, ook zitten er bijna geen vetten in.

Verse pompoenpuree bevat twee keer je dagelijkse dosis vitamine A. De pepitazaden uit de pompoen zijn ook heel gezond en lekker om te roosteren en toe te voegen aan een salade.

Het laatste feitje is dat in veel potjes pompoenkruiden niet eens pompoen zit. Er worden andere kruidige ingrediënten gebruikt zoals gember en kaneel, die je aan pompen doen denken. Slim zijn ze hè, die foodmarketeers.

Vind hier de lekkerste gerechten met pompoen (zoet én hartig) > 

Pumpkin Latte recept van Firma Schie. Dit pumpkin Latte recept wil je maken voor de herfst dagen. Niet de zoet versie van starbucks maar de verse variant. Het recept kan je vinden op Girls Who Drink. Door op de foto te klikken om je op onze website

Nu is het tijd om zelf aan de slag te gaan met dit heerlijke winterse drankje. Hieronder vind je het recept voor de perfecte pumpkin spice latte >

Ingrediënten voor 1 kop >

Bereidingswijze:

1. Giet de melk, pompoensiroop en de vanillesiroop in een mok.
2. Dek de mok af en shake hem totdat de inhoud is verdubbeld.
3. Zet de mok in de magnetron en verwarm 1 tot 2 minuten totdat de melk is gaan koken.
4. Giet de melk bij de koffie en versier met de slagroom, pompoenkruiden en kaneel.

Kerstcadeau nodig voor een koffieliefhebber? Vind de leukste tips hier >

Loopt het water je al in de mond van dit heerlijke warme drankje?