R

RECEPT VOOR VEGETARISCHE PAARSE SUSHI

paarse sushi - sushi - sushi recept - sushi variatie

Er is goed nieuws voor alle sushi liefhebbers, want wist je al dat je je lievelingsgerecht nu ook in de paarse variant kunt maken? Met dit makkelijke recept zet jij binnen no-time de lekkerste vegetarische paarse sushi op tafel.

Vind hier het recept voor de vegetarische en paarse sushi > 

Ingrediënten (40 stuks)

300 g gesneden rodekool
1 tl zout
250 g sushirijst
90 ml rijstazijn
1 bos radijs
1 eetrijpe avocado
14 g norivellen
½ potje ingelegde gember
5 el Japanse sojasaus

Ook lekker! Vind hier het makkelijke recept voor een vegetarische sushiburger >

Bereidingswijze

  1. Doe de rodekool in en kom en giet er 400 ml kokend water over. Roer even goed en giet af in een zeef. Vang het paarse water op; dit is nu 350 ml. Breng het paarse water met het zout aan de kook, voeg de sushirijst toe en breng weer aan de kook. Roer goed door, zet het vuur laag en laat met deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken.
  2. Draai het vuur uit en laat het 15 minuten met de deksel op de pan staan. Roer ondertussen ⅓ van de rijstazijn door de rodekool en laat dit afkoelen.
  3. Doe de gekookte rijst in een grote schaal, meng er de rest van de rijstazijn doorheen en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd ondertussen de radijs in luciferdunne reepjes. Snijd de avocado in plakjes. Verdeel de rijst in 5 porties. Verdeel de porties rijst in een gelijkmatige laag over de verschillende norivellen. Laat aan de bovenkant 2-3 cm vrij.
  4. Verdeel de helft van de rodekool over de rijst. De andere helft wordt niet gebruikt. Leg in het midden van elk norivel een baan van 1/5 deel van de avocado, 1/5 deel van de ingelegde gember en 1/5 deel van de radijs. Rol de sushirol strak op met behulp van het sushimatje. Maak de nori aan de bovenkant eventueel een beetje vochtig om het goed dicht te plakken. Snijd de 1-2 cm van de zijkanten van de rollen. Dit wordt niet gebruikt. Snijd nu de rollen in 8 gelijke plakken. Serveer met de sojasaus.Voor wie ga jij binnenkort deze kleurrijke sushi maken?

Bron: ah.nl