sollicitatie outfit - wat doe je aan naar een sollicitatie - tips sollicitatie gesprek
5

5 x DÉ GOLDEN RULES VOOR EEN SOLLICITATIEOUTFIT

Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk. Zeker bij een sollicitatie wil je je beste beentje voorzetten. Bijna alles kan tegenwoordig – de lijn tussen oké en ‘beter niet’ is wazig, maar wij zetten hier de golden rules bij keuzestress tijdens de voorbereiding onder elkaar.

1. Blote benen

Zonnestralen vragen om rokjesdag, maar het is niet overal gepast om met blote benen te verschijnen. Rokken en jurkjes langer dan de knie zijn vaak geen probleem, maar korter wordt al gauw betwijfeld. Probeer eventueel aan de bovenkant te compenseren met een oversized blazer of een top met lange mouwen. Neem bijvoorbeeld een strakke kokerrok met een los T-shirt. Zo houd je de balans!

sollicitatieoutfit // denim // hakken // blouse // golden rules // tips sollicitatie
Sollicitatieoutfit // kleding sollicitatiegesprek // tips sollicitatie

Nog op zoek naar een toffe vacature? Doe hier je inspiratie op >

2. Kleuren

Er staat veel spanning op zo’n gesprek, dus dat maakt grijs een minder slimme keuze in verband met transpiratie. Ga voor een stof die goed ademt als katoen of zijde en kies voor een kleur die jouw karakter uitstraalt. Wit is lekker fris en gewaagd, beigetinten wekken veiligheid en stabiliteit op, rood straalt passie en verantwoordelijkheid uit en met zwart laat je zien dat je zorgvuldig en strak bent.

3. Hakken

Niks mis met een beetje hak! Enige voorwaarde is natuurlijk dat je je er comfortabel in voelt en er enige tijd op kunt lopen – je kunt niet midden in een gesprek even wisselen naar flats. Blokhakken zijn hierin lifesavers, bij voorkeur met een beetje plateau en anders zijn loafers of sneakers ook tof! Zeker in de creatieve sector doen funky sneakers het altijd goed. Zorg er bovenal voor dat je schoenen in goede staat zijn – afgetrapte Allstars kan je beter thuis laten!

Sollicitatieoutfit // hakken // golden rules // sollicitatie tips
Sollicitatieoutfit //  jurk sollicitatiegesprek // sollicitatie tips

4. Doorschijnende kleding

Een transparante blouse is enorm trending op het moment. Heel mooi met een kanten beha eronder, maar niet echt gepast voor een first meeting. Wordt je erg blij en zelfverzekerd van je doorschijnende blouse? Draag hem gelaagd over iets anders heen. Een simpele singlet doet de truc al.

Baan op zak? Zo netwerk je verder als een pro >

5. Denim

Jeans zijn in de meeste kantoren tegenwoordig acceptabele werkkledij, maar zorg ervoor dat je het wel een office-upgrade geeft. Draag bijvoorbeeld een strak T-shirt met een gekleurde blazer bovenop of een nette blouse en you’re good to go. Bovendien hoeven jeans niet simpel te zijn: ga voor een wijde culotte of een wit paar jeans.

8 x tips voor een sterke eerste indruk op werk >

Kom je er niet uit?

Wil het toch nog niet helemaal lukken met bovenstaande tips, of zit er in jouw huidige kledingcollectie niets tussen waarmee je een sollicitatiegesprek kunt rocken? Dan hebben we nóg een tip voor jullie. Op Zalon.nl kun je namelijk gratis stijladvies vragen aan een personal shopper. Je eigen stylist helpt je bij het samenstellen van je (sollicitatie) outfit, op basis van jouw stijl en voorkeuren. Zo krijg je in een paar simpele stappen jouw perfecte outfit opgestuurd.

Draag vooral waar jij je fijn en zelfverzekerd in voelt, dan straal je dat vanzelf uit – hoe cliché dat ook klinkt!

CategoriesNiet gecategoriseerd