M

MAKKELIJK RECEPT VOOR EEN VEGETARISCHE SUSHIBURGER

sushi burger - sushi maken - vega gerecht maken - vega recept - sushi recept - vegetarisch recept

Kun je echt niet kiezen tussen sushi of een hamburger? Maak dan deze sushiburger en have the best of both worlds. Een heerlijk vegetarische gerecht op basis van rijst. Begin op tijd met koken, want deze burger kost iets meer tijd. Hieronder vind je het recept.

Vind hier hier een makkelijk en vegetarisch sushiburger recept > 

Ingrediënten voor de sushiburger

300 gram witte rijst
150 gram gebrande cashewnoten
4 el sojasaus
1 norivel
1 el citroensap + sap van 1/2 citroen
12 zongedroogde tomaten uit pot
2 teentjes knoflook
1/2 komkommer
150 gram mango
2 avocado’s
1 el zwart sesamzaad
2 el sesamolie
2 tl sambal badjak
zout

Bereidingswijze 

 1. Doe de rijst in een pan met 450 ml water en (eventueel )een beetje zout. Kook 8 minuten met de deksel op de pan. Zet daarna het vuur uit en laat staan.
 2. Doe de cashewnoten, 2 eetlepels sojasaus, de helft van het norivel en 1 eetlepel citroensap in een keukenmachine. Snij de zongedroogde tomaten en knoflook in stukjes en voeg ze toe. Zet de keukenmachine aan en blend tot een egaal geheel.
 3. Snijd de komkommer en mango in heel kleine blokjes. Ontpit en schil de avocado’s en prak het vruchtvlees tot moes. Doe er een beetje citroensap bij om ervoor te zorgen dat de avocado niet bruin wordt.
 4. Leg 4 ringen met een diameter van ongeveer 8 tot 10 cm op mooie borden. Schep in elke ring 1/8 van de rijst en druk die plat met de achterkant van een lepel. Voeg vervolgens per ring 1/4 van de avocado toe, gevolgd door 1/4 van de komkommerblokjes, dan 1/4 paté en 1/4 van de tangoblokjes. Verkruimel er wat nori over. Zet de burgers dan 15 minuten in de koelkast om op te stijven.
 5. Maak de bovenkant van de burgers door de resterende rijst te verdelen over 4 licht met olie ingevette kommetjes en stevig aan te drukken. Zet de kommetjes ook in de koelkast zodat de rijst kan opstijven.
 6. Haal de burger na 15 minuten uit de koelkast en verwijder voorzichtig de ringen. Haal de rijst uit de kommetjes en leg de bolletjes als bovenkant op de sushiburgers. Maak de burgers af door te garneren met wart sesamzaad.
 7. Meng voor de dressing, sesamolie, 2 eetlepels sojasaus, de sambal badjak en het sap van 1/2 citroen in een kommetje. Serveer de dressing bij de sushiburgers.

  Wanneer ga jij met deze sushi variatie aan de slag? Enjoy!

  Bron omslagfoto: FavorFlav