1

12 x TOFFE FILMHUIZEN VOOR EEN AVOND UIT IN AMSTERDAM

filmhuis amsterdam - bioscoop amsterdam - films amsterdam - film kijken amsterdam - bioscopen amsterdam - cadeaubon - filmbon - ketelhuis - filmhuizen nederland

Netflix is natuurlijk super relaxt, maar een film op een groot scherm terwijl je geniet van een bak popcorn in een ouderwets filmhuis blijft iets nostalgisch hebben. Amsterdam zit naast de ‘standaard’ bioscopen gelukkig ook vol met toffe filmhuizen. Hieronder vind je de leukste filmhuizen in Amsterdam voor een gezellig avondje uit.

Vind hier bij welke filmhuizen in Amsterdam je moet zijn >

Rialto

Rialto vind je aan de Ceintuurbaan in De Pijp. Er zijn drie zalen en bij dit filmhuis zit ook een sfeervol filmcafé. Ideaal dus als je na de film nog zin hebt in een drankje (of vijf).
Google Maps: Ceintuurbaan 338, Amsterdam
Rialto > 

FC Hyena

Naast restaurant De Goudfazant in Amsterdam Noord kun je nu naar de film bij FC Hyena. De perfecte spot voor een avondje uiteten + bios, want je kunt er van te voren ook iets eten.
Google Maps: Aambeeldstraat 24, Amsterdam
FC Hyena >

Films gemaakt door vrouwen: vind hier de 100 beste >

Studio/K

Studio/K wordt helemaal gerund door studenten en dat maakt dit filmtheater in Amsterdam Oost extra bijzonder. Naast een bioscoop is het ook een café, restaurant en club.
Google Maps: Timorplein 62, Amsterdam

Kriterion

Kriterion is meer dan alleen een bioscoop. Inmiddels is het een begrip in de Roetersstraat, vlakbij de Universiteit van Amsterdam. Studenten komen hier dan ook graag naartoe om een drankje te drinken.
Google Maps: Roetersstraat 170,  Amsterdam

The Movies

Het schattige filmhuis The Movies in de Haarlemmerbuurt leent zich daar enorm goed voor. Van donderdag tot en met zondag kun je bij The Movies een filmmenu bestellen.
Google Maps: Haarlemmerdijk 159 – 163, Amsterdam

filmhuis amsterdam - bioscoop amsterdam - films amsterdam - film kijken amsterdamfilmhuizen Amsterdam // filmhuis Amsterdam // bioscoop Amsterdam

 

Eye

Eye is naast bioscoop ook het filmmuseum van Amsterdam. Je zit hier geweldig aan het IJ en kunt hier ook heerlijk eten en drankjes doen. De zalen zijn groot en comfy, precies wat je wil dus!
Google Maps: IJpromenade 1, Amsterdam

De Uitkijk

Deze bioscoop vind je in een historisch pand op de Prinsengracht, een met veel karakter dus. Ook De Uitkijk wordt beheerd door studenten.
Google Maps: Prinsengracht 452, Amsterdam

Cinecenter

Loop hier over het rode tapijt dat bezaaid is met een ogenprint naar één van de kleine zaaltjes. In Cinecenter zijn vooral veel arthouse films en buitenlandse films te zien.
Google Maps: Lijnbaansgracht 236, Amsterdam

De Filmhallen

Ga eerst even langs de buren (Foodhallen) voor een goede bodem. Ook als je in de stemming bent voor een arthouse film, ben je hier aan het goede adres.
Google Maps: Hannie Dankbaarpassage 12, Amsterdam

filmhuis amsterdam - bioscoop amsterdam - films amsterdam - film kijken amsterdamBron: De Filmhallen // filmhuizen Amsterdam // filmhuis Amsterdam // bioscopen Amsterdam

 

LAB 111

Veel filmfestivals laten hier hun beste werk zien. Waaronder veel animatiespeelfilms, grensverleggende documentaires en films de niet echt in een hokje te plaatsen zijn.
Google Maps: Arie Biemondstraat 111, Amsterdam

Melkweg

In de Melkweg kun je veel leuke films over muziek kijken. Op de eerste verdieping, in de Melkweg Expo, kun je regelmatig muziekfilms en muziekdocumentaires bekijken.
Google Maps: Lijnbaansgracht 234A, Amsterdam

Vind hier de 10 Netflix Originals die jij gezien moet hebben >

Ketelhuis

Dit kleine bioscoopje draait altijd kwalitatieve films, zorgvuldig uitgekozen door het personeel. Ze zijn hier vooral gespecialiseerd in Nederlandse films.
Google Maps: Pazzanistraat 4, Amsterdam

Een complete avond uit

Extra tip: wil je goed voorbereid naar de film, of lijkt het je leuk om iemand een bijzondere filmavond cadeau te doen? Zorg dan dat je van te voren een Nationale bioscoopbon aanschaft. Deze is geldig bij alle bioscopen én de meeste filmtheaters in Nederland en in te leveren voor elke gewenste film, op iedere dag.

Voor of na de film lekker samen uit eten? Schaf dan ook gelijk een cadeaubon aan waarmee je een etentje kan reserveren. Zo kun je de dinercheque bij meer dan 2.500 toprestaurants verzilveren. Ideaal voor een complete avond uit!

Bij welke van deze gezellige filmhuizen in Amsterdam ga jij binnenkort een film checken?

Bron omslagfoto: The Movies
CategoriesWeekend tips