R

RECEPT VOOR MAKKELIJK ‘NO KNEAD’ BREAD

brood recept - no knead bread

Zelfgebakken brood maken zonder het deeg te kneden? Het kan! Benieuwd hoe je dit voor elkaar krijgt? Hieronder vind je het recept voor no knead bread voor het lekkerste home made brood.

Zelf brood bakken zonder deeg te kneden? Vind hier het recept voor no knead bread

Ingrediënten 

400 gr bloem
1,5 tl zout
1/2 tl gist
375 ml water (op kamertemperatuur)

Zelf brood bakken jouw nieuwe hobby? Hier vind je nog meer brood recepten >

Bereidingswijze

1. Klop in een grote mengkom de bloem, het zout en de gist samen tot ze gemengd zijn. Roer het water erdoor tot er een dik deeg ontstaat. Dek de mengkom af met plasticfolie en laat 12 tot 18 uur op kamertemperatuur staan.

2Als je klaar bent om te bakken, verwarm je de oven voor op 220 graden. Zet een 6 liter gietijzeren braadpan (of vergelijkbaar) voor ongeveer 30 minuten in de oven om te verwarmen.

Het deeg moet (na de 12 tot 18 uur op kamertemperatuur) nu groot en vrij los zijn, met kleine belletjes erin. Schraap het deeg voorzichtig uit de kom op een met bloem bestoven oppervlak. Vorm voorzichtig een bal met bloem aan de buitenkant, leg het op een stuk bakpapier en dek af met plastic terwijl je de pan opwarmt.

3Verwijder het plastic van het deeg. Til het deeg en het bakpapier samen in de pan zodat het bakpapier op de bodem van de hete pan ligt (pas op dat je de pan niet aanraakt aangezien deze dus super heet is). Afgedekt bakken voor zo’n 30 minuten. Verwijder de deksel en bak nog eens 10 tot 15 minuten om de buitenkant mooi goudbruin en krokant te krijgen. 

4. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke en zelfgebakken brood!

En, wanneer ga jij dit super makkelijke recept voor no knead bread maken?