R

RECEPT KIKKERERWTEN SALADE MET AVOCADO, ASPERGES EN ZOETE AARDAPPEL

salade recept - salade kikkererwten recept - salade met kikkererwten - salade met asperges - salade met zoete aardappel - salade met zoete aardappel asperges kikkererwten

Op zoek naar een voedzame lunch? Ga voor deze Instagrammable en smakelijke salade met kikkererwten, avocado, asperges en zoete aardappel. De perfecte manier om van jouw lunchpauze te genieten! Hieronder vind je het recept voor de salade.

Wil jij een nieuw lunchgerecht proberen? Vind hier het recept voor de salade met kikkererwten, avocado, asperges en zoete aardappel >

Bereiding

Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Aantal personen: 2

Ingrediënten

1 blik kikkererwten
2 zoete aardappelen
1 avocado
1 bos groene asperges
Een paar blaadjes waterkers

Voor de vinaigrette:
80 ml witte wijnazijn
60 ml water
10 ml agavesiroop
30 ml uienpoeder
10 ml knoflookpoeder
60 ml canola-olie
Zout en peper

Ook lekker! Vind hier meer heerlijke en gezonde salade recepten >

Zo maak je de salade

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en stoof de stukjes zoete aardappel erin, roer regelmatig 8 tot 10 minuten tot ze goudbruin zijn.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en bewaar het sap. Dit kan je bijvoorbeeld gebruiken om heerlijke gebakjes te maken, zoals vegan brownies.
  3. Schil de asperges, snij het aardachtige uiteinde af en dompel ze vervolgens 8 minuten onder in een grote hoeveelheid kokend water. Laat ze uitlekken en snijd ze dan in stukken van 5 tot 6 cm.
  4. Om de avocadobloem te maken, snijd je de avocado in de lengte doormidden en tik je met een groot mes op de pit om deze naar binnen te duwen en maak je met het mes een kwartslag om de pit los te maken van het vruchtvlees zonder deze te beschadigen. Schil dan de avocado zachtjes om de huid te verwijderen. Snijd daarna de avocado in stroken van één tot twee millimeter achter elkaar zonder ze te scheiden.
  5. Plaats vervolgens het lemmet van een groot mes naast de plakken en duw de plakken voorzichtig een beetje opzij, zodat ze zich op het lemmet verspreiden. Probeer de overlappende plakken zo ver mogelijk uit te rekken, altijd met behulp van de platte kant van een groot mes en door heel voorzichtig met de vingers te duwen. Er moet een soort “koord” worden gevormd.
  6. Als het “koord” gevormd is en het ongeveer 25 tot 30 cm lang is, rol je de plakjes op door met je vingertoppen te duwen. Let op de richting van de lamellen ten opzichte van het begin van de draai want er is één richting waar het oprolt en een andere waar het niet oprolt. Als de avocadobloem goed gerold is, pak je hem op met een platte spatel en houd je hem met de andere hand lichtjes vast om hem op jouw salade te leggen.
  7. Voor de vinaigrette klop je in een kom de azijn met het water, de agavesiroop, het knoflookpoeder en het uienpoeder. Voeg vervolgens de olie toe en klop tot een glad geheel. Breng het op smaak met zout en peper.
  8. Nu is het tijd om te genieten van jouw heerlijke lunchgerecht!