R

RECEPT MAKKELIJK EN LEKKER KETO BROOD MAKEN

recept keto brood maken - keto brood maken - ketogeen brood maken - recept keto brood - recept koolhydraatarm brood

Voor de broodliefhebbers onder ons kan een ketogeen dieet in het begin lastig zijn. Granen passen namelijk niet in een koolhydraatarm dieet. Gelukkig zijn er goede alternatieven! Benieuwd hoe jij toch van een broodje kunt genieten? Hieronder vind je het recept om heerlijk keto brood te maken. 

Nog steeds van een sandwich kunnen genieten tijdens een ketogeen dieet? Vind hier het recept om keto brood te maken > 

Wat is een keto dieet?

Voordat we beginnen nog wat aanvullende info over het keto dieet en keto recepten. Het  dieet is een steeds populairdere optie om eetlust te stillen met gezonde dieetopties. Beter bekend als keto, is het doel van dit dieet om kleine hoeveelheden koolhydraten en grote hoeveelheden vet af te wisselen, om je lichaam ertoe te brengen ketose te ‘activeren’.

Meer keto inspiratie? Vind hier alles over het dieet + lekkere ketogene recepten >

Ingrediënten 

1 ei
30 gr amandelmeel
2 gr bakpoeder (ongeveer een halve theelepel)
1 snufje zout
Een beetje kokosolie

Bereidingswijze 

1. Begin met het invetten van een oven- of magnetronbestendige kom, afhankelijk van of je het broodje in de oven of in de magnetron wil maken. Gebruik hiervoor een beetje gesmolten kokosolie. Als je de oven wil gebruiken, verwarm je deze voor op 175 graden.

2. Kluts het ei in een andere kom met een snufje zout los. Meng het amandelmeel en bakpoeder goed door elkaar en daarna meng je dit door het geklutste ei. Mix het geheel goed door totdat je een egale massa hebt.

3. Doe het gemaakte deeg in de ingevette kom en zet het 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden of doe het 90 seconden in de magnetron op vol vermogen.

4. Nu is het tijd om te genieten van jouw heerlijke en ketogene broodje!

En, wanneer ga jij dit makkelijke recept maken voor een lekker keto brood?