S

STREET ART WANDELING DOOR DEN HAAG LANGS 15 SPOTS

Street Art Den Haag

Zin om wat interactie toe te voegen aan je wandeling door Den Haag? Bijzondere kunstwerken bezichtigen én de dagelijkste 10.000 stappen behalen? Dan is Street Art spotten in Den Haag iets voor jou! Hier vind je de plekken waar je Street art kan bewonderen in Den Haag. 

Den Haag is meer dan een stad aan zee. Naast Madurodam, de Grote Markt en talloze winkeltjes, kan je op straat ook grote en indrukwekkende straatkunstwerken bewonderen. Hier vind je toffe plekken waar je Street Art kan spotten in Den Haag. 

Wat is Street Art nou eigenlijk?

Street Art spotten, leuk! Maar wat is Street Art eigenlijk? Street Art is kort gezegd een kunstvorm die je op straat tegenkomt. Dit kunnen afbeeldingen zijn gemaakt met spuitbussen op een muur (denk aan graffiti), maar het komt ook voor in de vorm van stickers en posters. Meestal gaat het bij Street Art om het verhaal of boodschap dat er achter zit. Dit kan bijvoorbeeld een politiek standpunt zijn of gewoon een grap van de maker.

Vaak wordt er gedacht dat Street Art illegaal is. Dat is zeker niet altijd waar! Steeds meer steden gebruiken straatkunst als een manier om de stad op te fleuren. Zo ook Den Haag. Ben jij benieuwd waar je de openluchtkunstwerken kan vinden? Lees dan verder >

Een Street Art wandeling door Rotterdam vind je hier >

Street Art in Centrum district

Voor de meeste is het beginpunt van de street art wandeling Den Haag Centraal. In tegendeel tot andere stadsdelen, moet je in het centrum soms even zoeken om de straatkunstwerken te kunnen spotten. Maar ze zitten er wel! Wij helpen je erbij.

Er zijn een aantal muurschilderingen die niet te missen zijn. Zo is op de Boomsluiterskade een gloednieuw fleurige uil te vinden. Niet eens een straat verder staat de levensgrootte zwart/witte straatkunstwerk van de artiesten Bier en Brood op het Lucent Danstheater. Neem een zijstraat bij de Grote Markt, de Raamstraat, en je waant je in een kleurig steegje met een afdruk van de stad Den Haag.
AdresSchedeldoekshaven 60 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Be Hague (@be_hague)

Bespoten elektriciteitshuisjes in Segbroek

Vanaf de Grote Markt is het twintig lopen naar het Haagse stadsdeel Segbroek. Hier gebruiken diverse straatartiesten elektriciteitshuisjes als canvas. Hoe normaal gesproken de elektriciteitshuisjes grijs en kaal zijn – zijn de huisjes in Segbroek omgetoverd tot kleurrijke creaties.

Van huisjes met een abstract design tot elektriciteitshuisjes gebaseerd op stripverhalen uit de jaren negentig. Het ene transformatorhuis is overspoeld in een golf van kleuren, terwijl andere juist een zwart/wit ontwerp hebben. Een ding zeker: geen enkel huisje is saai!
AdresKoningsplein 31

Tip: Street Art speurtocht door de Jordaan >

Murals in Laakkwartier

Dat straatkunstwerken een politiek randje kunnen hebben, is terug te zien in de Mural of Change van straatartiest duo Karski & Beyond. De muur is een eerbetoon aan drie wereldverbeteraars en is een samenwerking met mensenrechtenorganisatie Justice and Peace, de Haagse Hogeschool en de Gemeente Den Haag.
AdresJohanna Westerdijkplein 75

Loop iets verder door en je komt op de Laakweg uit. Op deze weg zijn vier zijkanten van flats omgetoverd tot vier mega muurschilderingen. Sommige met een Haags tintje. Zo zijn er op twee muren het symbool & de mascotte (een ooievaar) van Den Haag geschilderd. Kortom: een perfecte plek voor Street Art spotten in Den Haag!
Adres: Laakweg 126

graffiti spots den haag // street art Den Haag

Binckhorst Street Art district

De wijk Binckhorst is een vergeten hoek van de stad. Mede omdat de wijk aan de andere kant van het station is, maar ook omdat het voorheen bekend stond als industrieterrein. Tegenwoordig heeft de wijk een upgrade gehad en accentueert de Street Art het rauwe tintje van het nieuwe leef- en woongebied.

Je weet gelijk dat je goed zit: je word namelijk direct verwelkomt met een kleurrijk gevelschilderij van straatkunstenaar Darry Perier. Niet eens twee meter verder zie je groots de reclame mural van Collin van der Sluijs & SuperA: een portret van een personage uit The Umbrella Academy. Maar ook de levensgrote muurschilderingen van duo Karski & Beyond zijn door de kleurenharmonie niet te missen in de wijk!
Adres: Binckhorstlaan 151

Meer originele activiteiten in Den Haag vind je hier >

Spoorviaduct bij Trekvlietplein

Een ander leuke plek voor Street Art spotten in Den Haag is bij het Trekvlietplein. Loop richting het spoorviaduct, ga hieronder langs en je vind, fancy gezegd, een ‘lenticulaire’ schildering. Lenticulair is een straatkunstdruktechniek waarbij je twee verschillende afbeeldingen in één ziet. Onder het spoor zie je één afbeelding met twee woorden. Geen spoilers: welke woorden dat zijn moet je zelf ontdekken!
Adres: Trekvlietplein 26

Kattensteeg in Achterom

Ontmoet de nieuwe bewoners van de historische wijk: de kleurrijke katten die de hele straat sieren. Meerdere Street Art kunstenaars werken samen om de muren in Achterom op te fleuren. Doordat er gebruik gemaakt wordt van regenpijpen, raamkozijnen en andere elementen op de muren, lijkt het alsof de katten werkelijk op de muur zitten, klimmen of klauteren.

Er zijn meer diersoorten te vinden in Achterom. Straatartiest Nina Valkhoff beschilderd heel de wijk met bedreigde diersoorten om mensen bewust te maken van hun bestaan. Van spookdiertjes en Numbats tot naaktkatten. Ze benadrukt hierbij de schoonheid en schattigheid van de diertjes.
AdresVan der Kunstraat 12

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Martin de J (@nitram019790)

Street Art Den Haag // graffiti spots den haag

Street Art Boulevard & Selfie Wall Scheveningen

Strand én Street Art. Klinkt dat niet als een perfecte combinatie? Scheveningen staat vooral bekend om het strand, toch is er ook genoeg straatkunst te bezichtigen. Wandel langs de (tijdelijke) muur bij De Pier en je spot verschillende tekeningen. Loop richting de kleine skatebaan bij Hart Beach en vind de mega mooie waterschildpad.
AdresBadhuiskade

Maak selfies bij de nieuwste muurschildering van Strandclub WIJ. Ga tussen de paarse vleugels staan en transformeer jezelf tot een engel. Én vergeet natuurlijk niet te genieten van de mooie uitzichten dat het strand heeft!
Adres: Strand Noord 1

En, wanneer ga jij Street Art spotten in Den Haag? 

CategoriesWalk & Visit