R

RECEPT GEPOFTE ZOETE AARDAPPEL MET PULLED OATS EN BLOEMKOOL

recept gepofte zoete aardappel - gepofte zoete aardappel - zoete aardappel uit de oven - zoete aardappel met pulled oats - zoete aardappel bloemkool recept

Je kan zo veel lekkere recepten maken met zoete aardappel en zo ook een gepofte variant uit de oven. Als je zoete aardappel poft in de oven heb je weinig ingrediënten nodig om het lekker te maken, want de plant is van zichzelf al lekker romig en zoet van smaak. Aan de slag met dit gerecht? Hieronder vind je het recept voor gepofte zoete aardappel uit de oven met pulled oats en bloemkool.

Op zoek naar een lekker en vegetarisch gerecht? Vind hier het recept voor gepofte zoete aardappel uit de oven met pulled oats en bloemkool >

Ingrediënten voor 4 personen

4 zoete aardappelen
1 pak Natural Pulled Oats
Een kleine bloemkool
1 knoflook teentje
Een rode ui
2 tl paprika poeder

Gember citroen yoghurt:
4 el (plantaardige) yoghurt
2 cm verse gember of 2 tl gember poeder
Sap van een halve citroen
Paar takjes oregano
Peper en zout
Olijfolie

Ook lekker! Vind hier nog meer gezonde recepten met zoete aardappel >


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de zoete aardappel schoon en prik met een vork een paar gaatjes in elke zoete aardappel met een vork. Besprenkel met olijfolie en verpak de zoete aardappelen in aluminiumfolie met de glimmende kant naar binnen. Pof de zoete aardappelen in de oven voor zo’n 30 tot 45 minuten.

2. Snij in de tussentijd de knoflook fijn, de rode ui in partjes en de bloemkool in kleine plakjes. Verhit een pan met olie en fruit de knoflook en rode ui kort. Voeg nu de Pulled Oats toe aan de pan en bak tot alles goed gaar is. Maak daarna verder op smaak met peper en zout.

3. Besprenkel de bloemkool met paprika poeder en verhit ook een grillpan met olie. Grill vervolgens de bloemkool ook tot deze mooi gaar geroosterd is.

4. Maak als laatst nog de gember yoghurt en mix hiervoor geraspte gember of het gember poeder met de (plantaardige) yoghurt en het citroensap en maak verder op smaak met peper en zout.

5. Haal de zoete aardappelen uit de oven en snij bijna doormidden. Beleg met de gember citroen yoghurt, Pulled Oats, de geroosterde bloemkool en garneer nog met een paar takjes verse oregano.

6. Nu is het tijd om te gaan genieten van dit heerlijke en vegetarische gerecht!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor gepofte zoete aardappel uit de oven met pulled oats en bloemkool?

Bron: Ciels Table Tales