Door groente in de oven te roosteren of bakken komen de smaken vaak nog beter uit. Dus, waar wacht je op? Ga aan de slag met een groentegerecht! Hieronder vind je het recept voor heerlijke seizoensgroente uit de oven.
Vind hier het recept voor gezonde en lekkere gegrilde groenten uit de oven >
Good to know! Zoete aardappel zit vol met beta carotheen. Beta what? Dit beschermt de huid tegen UV schade, krikt de weerstand omhoog, heeft een positieve bijdrage op het gezichtsvermogen en draagt zelfs bij aan gezonde botten en tanden! Daarnaast zijn spruitjes echte vitamine- en mineralenbommetjes. Ze bevatten veel vitamine C en verschillende B vitamines. Ook bevatten ze een hoop verschillende mineralen. Dus gooi het bij elkaar en blenden maar!
Bereiding
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 40 minuten
6 personen
Ingrediënten
1 grote zoete aardappel
20 spruitjes
1 rode ui
1 mandarijn
200 gr fetakaas
60 gr bosbessen
80 gr pecannoten
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamico azijn
1 eetlepel esdoornsiroop
1 eetlepel kaneel
Zout, peper
Bereidingswijze voor de Gegrilde Groente uit de Oven
- Verwarm de oven vooraf op 200 graden.
- Meng voor de marinade het sap van 1 mandarijn, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsamico azijn, 1 eetlepel esdoornsiroop, 1 eetlepel kaneel, zout en peper.
- Snijd de spruitjes doormidden, de zoete aardappel in grote blokjes en de ui in reepjes.
- Meng ze samen en voeg de marinade toe.
- Doe het mengsel in een ovenschaal en bak het 30 minuten.
- Plaats deze op een grill (of roterende warmte) gedurende 5 minuten op 220 graden.
- Voeg de bosbessen en de fetakaas toe en zet voor 5 minuten terug in de oven.
- Haal de schotel uit de oven en voeg de geplette pecannoten toe.
- Nu is het tijd om te gaan genieten!