R

RECEPT CHAMPIGNON BRUSCHETTA

recept bruschetta - champignon bruschetta - recept truffel bruschetta - bruschetta met champignon - bruschetta met gebakken champignons - vegetarische bruschetta

Niets lekkerder dan een lekker hapje bij de borrel, als je het ons vraagt. Ben jij op zoek naar borrelhapjes voor een gezellig avondje thuis of bij vriendinnen? Hieronder vind je het recept voor champignon bruschetta.

Vind hier het recept voor de champignon bruschetta >

Ingrediënten

1 stokbrood
450 gr champignons, in plakjes gesneden
3 el olijfolie of boter + een beetje extra
1 dikke sjalot, fijngesnipperd
4 teentjes knoflook, grof gehakt
10 salieblaadjes, gestapeld en in dunne, horizontale linten gesneden
2 el kooksherry (of witte wijn of balsamicoazijn)
275-300 gr brie
2-3 tl truffelolie (wit of zwart)

Op zoek naar meer feestelijke hapjes? Vind hier 10 lekkere recepten >

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd het brood in stukken of gebruik gewoon het hele stokbrood.
  3. Bestrijk beide kanten van het brood licht met olijfolie, bestrooi met een beetje zout en bak op een bakplaat tot ze knapperig en goudbruin zijn, ongeveer 15 tot 20 minuten.
  4. Bak de champignons: verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de champignons toe en kruid royaal met zout en peper. Sauteer 10 tot 15 minuten. Voeg de sjalotten, knoflook en salie toe, voeg eventueel wat meer olie toe en bak tot ze geurig en goudbruin worden, nog ongeveer 3 tot 4 minuten. Schenk in de pan een scheutje kooksherry of wijn, draai de pan rond en laat de alcohol volledig uitkoken. Als de champignons droog lijken, voeg dan nog een scheutje olijfolie toe en proef. Als het flauw is, voeg dan meer zout toe. Besprenkel rijkelijk met truffelolie en zet het vuur uit.
  5. Als de broodjes lekker geroosterd en krokant zijn, doe er dan een klein klontje roombrie op ter grootte van een klontje boter. Leg er een paar plakjes van de gebakken champignons op en zorg ervoor dat ze allemaal een klein stukje salie krijgen.
  6. Serveer ze op een schaal of kaasplankje en serveer ze meteen of bewaar ze tot twee uur op kamertemperatuur voordat je ze serveert. Enjoy!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor bruschetta met champignons?

Bron: Feasting at Home