<

Waarom een creditcard onmisbaar is in het buitenland

credit card in het buitenland

Op vakantie wil jij je liever geen zorgen maken over geld. Zo kun je contant geld gemakkelijk kwijt raken en werken niet alle betaalpassen in het buitenland. Wil jij zoveel mogelijk ‘gedoe’ met betalen voorkomen? Dan kan het gebruik van een creditcard een echte uitkomst zijn. Wij zetten graag voor je op een rijtje waarom creditcards in het buitenland onmisbaar zijn!

Wisselende valuta’s

Verschillende landen hebben verschillende betaalmogelijkheden. Door een creditcard te gebruiken kun je voorkomen dat je onnodig veel geld wisselt. Ook hoef je zo niet met een portemonnee gevuld met cash geld rond te lopen. Dat is niet alleen gemakkelijker, maar ook nog eens een stuk veiliger.

Gemakkelijk over de tolweg

Wil jij onderweg liever niet te lang stil staan op de tolwegen? Dan kan een creditcard een uitkomst zijn. Vaak zijn de rijen om te betalen met contant geld lang. De rij om te betalen met een creditcard is doorgaans veel korter. Zo kun jij gemakkelijk én een stuk sneller uw weg vervolgen.

Verzekerde aankopen

Niks zo vervelend als het kopen van iets nieuws, wat vervolgens kapot gaat. Met een creditcard heb je normaal gesproken 180 dagen recht met aankoopverzekering. Zo zijn jouw nieuwe items beschermd tegen diefstal, schade en verlies. Scheurt jouw nieuwe broek dus binnen twee weken doormidden? Dan kun jij jouw geld terug krijgen.

Aflevergarantie

Nog een ander, prettig voordeel van betalen met creditcards: aflevergarantie. Mocht jij iets hebben geboekt en het bedrijf kan jouw bestelling of boeking niet leveren, dan heb jij altijd recht op terugbetaling. Een fijn gevoel als je naar het buitenland gaat en bijvoorbeeld een prijzige aankoop doet.

Huren van vervoersmiddelen

Wil jij jouw reis in het buitenland een auto huren? Of misschien wel een leuk bootje of een paar scooters? Dan is een creditcard zeker handig. Steeds vaker willen verhuurders dat er borg betaald wordt met een creditcard. Ook krijg jij gemakkelijker de borg terug wanneer je met een creditcard betaald.

Verzekerd op weg

De meeste creditcards hebben een doorlopende reisverzekering. Een fijne gedachte, mocht er namelijk iets gebeuren dan kun je daardoor verzekerd zijn. Handig is om hier wel naar te kijken voordat je de creditcard aanschaft, de voorwaarden zijn namelijk wisselend per creditcard aanbieder. Daarnaast kun je in noodgevallen gebruik maken van de creditcard. Handig als je onverwacht geen overnachting hebt of plots naar het ziekenhuis moet. 

CategoriesNiet gecategoriseerd