R

RECEPT CEVICHE VAN ZALM MET NACHO’S

recept ceviche zalm - recept ceviche - recept ceviche van zalm - recept ceviche nacho's - hoe maak ik ceviche - ceviche maken - zalm ceviche - ceviche recepten - ceviche met nacho's

Wil jij vanavond genieten van een heerlijk en bijzonder voorgerecht? Wij hebben dan precies wat je zoekt! Wat dacht je van de combinatie van ceviche en nacho chips? Hieronder vind je het recept voor ceviche van zalm met nacho’s.

Wat is ceviche eigenlijk?

Ceviche is een gerecht van rauwe vis die gemarineerd en gegaard wordt met citroen of limoen. Het gerecht is razend populair in de Spaanstalige landen van Latijns-Amerika en ook in Nederland maken steeds meer foodies kennis met dit gezonde gerecht. Check hier waar je lekkere ceviche kunt eten in Amsterdam.

Liever thuis aan de slag met een heerlijke ceviche recept? Ga dan aan de slag met deze ceviche van zalm met koriander, avocado en nacho’s! Heel handig: via Zin in vers kun je het complete pakket met alle benodigdheden bestellen om direct aan de slag te gaan met dit gezonde en lekkere voorgerecht.

Ingrediënten ceviche van zalm

200 gram zalmhaas zonder vel
1 potje ceviche marinade
Een avocado
1 kleine rode ui
1 rode peper
10 gram koriander
1 tl chili olie
1 handje naturel nachochips
4 limoenpartjes

Ook lekker! Vind hier nog meer heerlijke recepten met vis >

Bereidingswijze voor de ceviche van zalm met nacho’s

  1. Snij de zalmfilet in blokjes en doe deze in een kom, giet hier 30 ml ceviche marinade overheen. Zet de kom apart zodat de ceviche marinade goed in de zalm kan trekken.
  2. Snij de avocado in blokjes en schep deze door de zalmblokjes. Snij de rode ui en rode peper in dunne ringen. Haal de zaadjes uit de peper als je niet van heel pittig houdt. Pluk wat blaadjes van de koriander en snijd deze grof.
  3. Maak twee bordjes op met de zalm en avocadoblokjes en verdeel hier de rode ui, rode peper en korianderblaadjes over. Sprenkel nog 1 el ceviche marinade om de blokjes zalm heen en druppel hier een aantal druppels chili olie overheen. Serveer met een handje nachochips en twee limoen partjes bij elk bord.
  4. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw voorgerecht!

Tip! Je kunt de zalmceviche natuurlijk ook zonder de nachochips serveren. Ook lekker!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor ceviche van zalm met nacho’s?

Bron omslagfoto: Spijsdecor