5

5 x LEUKE RESTAURANTS IN SCHIEDAM

Restaurants in Schiedam met terras - Mr. Chow Schiedam - Restaurant Schiedam Lange Haven - Restaurant 1714 - beste restaurants in Schiedam - restaurant Schiedam centrum -

Tussen Rotterdam en Vlaardingen vind je de gezellige (jenever)stad Schiedam. Waar je naast een oer-Hollandse binnenstad, de hoogste molens ter wereld én een historische haven. Óók genoeg leuke plekjes hebt om aan te schuiven voor een hapje & drankje. Hieronder vind je 5 x leuke restaurants in Schiedam op een rijtje!

Van restaurants in Schiedam met terras tot aan leuke plekjes in het historische centrum: dit zijn 5 x leuke restaurants in Schiedam >

Restaurant Schiedam Lange Haven: 1714

We beginnen de reeks leuke restaurants in Schiedam met een monument uit 1714 (vandaar de naam), met smaakcombinaties anno 2022. Denk bijvoorbeeld aan een Aziatisch gerecht met Zuid-Amerikaanse invloeden en een volle Italiaanse wijn. Allemaal bereid met verse ingrediënten. Je vindt deze hotspot aan de Lange Haven 24 – 26 en kunt hier naast culinair genieten, ook een bootje huren om Schiedam vanuit het water te ontdekken.

Ook leuk! 5 x gezellige restaurants in Oudewater >

Mr. Chow

In een setting van prachtige muurschilderingen en decoraties of op het ruime zonovergoten terras, geniet je van Asian Streetfood met heerlijke cocktails of zelfgemaakte limonades en ijsthee (wij zijn fan!). Daarna kun je de avond doortrekken in de bioscoop ernaast. Met een combi ticket krijg je namelijk een 3-gangenmenu en een filmkaartje voor een film naar keuze.

Restaurants in Schiedam met terras: De Provenier

In het centrum van Schiedam, in een voormalige Proveniershuis uit 1761, vind je restaurant De Provenier. Waarvan ze zelf zeggen dat je de letterlijke sferen van de provenier nog kunt voelen. Dit in combinatie met een fijn terras aan de Schie, een Frans-moderne keuken met dagverse producten en de mogelijkheid om je te laten verrassen met een Chef’s Table, valt dit onder één van de beste restaurants in Schiedam.

De Noordmolen

Oké, het interieur en de gerechten op de kaart zijn niet héél bijzonder (wél lekker overigens). Maar de locatie en ervaring is wel helemaal top! Restaurant de Noormolen bevindt zich namelijk in de hoogste historische molen ter wereld. Kortom: een diner die je niet snel zult vergeten!

Dit zijn 6 x leuke restaurants in Monnickendam >

Watertuin Schiedam

We sluiten de reeks leuke restaurants in Schiedam af met een hotspot waar onbeperkt genieten centraal staat. Letterlijk onbeperkt, want Watertuin Schiedam is een all-inclusive restaurant, waar je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kunt genieten van een ontbijt, lunch en diner.

En, bij welke leuke restaurants in Schiedam schuif jij aan?

Omslagfoto: 1714

CategoriesFijne Foodspots