R

ROMANTISCH LUNCHEN TUSSEN HET HOOI: HIER KAN HET

fruits de mer in de hooischuur

Wauw, wat hebben we een mooie zomer achter de rug. Zoveel levensgenieters zijn bij ons komen genieten bij pop-up restaurant Fruits de Mer in de wijngaard. Nu de druiven zijn ge-oost en de wijnbladeren op de grond liggen, is het tijd voor een wintereditie: Fruits de Mer in de Hooischuur is een feit. De volle visplateaus en glazen Franse wijn vinden beschutting in een historische hooischuur onder Amsterdam.

Fruit de Mer in de Hooischuur duikt vanaf zondag 5 december, gedurende de winter, de hooiberg in met Fransgezinde fijnproevers. Deze winter wat Franse warmte opzoeken? Reserveren kan via Fruits de Mer pop-up. Plekken zijn beperkt!

Speld in de hooiberg

Na een compleet uitverkochte zomerpop-up was het vinden van de juiste winterlocatie als zoeken naar een speld in een hooiberg. En dat is precies waar hoofdredactrice Kiki en chef Joost ‘m vonden. Tussen Amsterdam-Noord en Broek in Waterland, een kleine 15 minuten rijden vanaf Amsterdam centrum, ligt ‘t onderkomen van de winter pop-up van fruits de mer pop-up, in de Hooischuur. 

Tussen het hooi duiken voor een knusse tête-à-tête of uren borrelen als Fransen met vrienden tussen twinkelende lichtjes, heaters, dekentjes en hooi om lekker warm te blijven. Met uitzicht op de weilanden en een luxe 3-gangenlunch wordt dit een wintermiddag om niet snel te vergeten.

Het pop-up arrangement

Na een korte rondleiding van boer Gert – met aperitief en kaas van koeien uit eigen stal – twinkelen de lichtjes in de knusse hooischuur, waar een winterse versie van de Fruits de Mer op tafel verschijnt. Het menu bestaat uit een warme bisque met truffelboter en baguette, een feestelijke fruit de mer plateau met vis uit het seizoen en de ‘krak!’ van de crème brûlée om de luxe lunch te beëindigen. 

Knusse hooischuur

Fruits de Mer in de Hooischuur maakt van de zondagen in het koude seizoen een feestje voor Francofielen en ontvangt vanaf 5 december hun eerste gasten. Overdag uitgebreid tafelen en genieten, om ruim voor de sluitingstijd van 20:00 weer thuis te zijn. Plekken zijn beperkt, dus wie een retourtje Frankrijk plant in eigen land, reserveert snel via https://www.fruitsdemerpopup.nl/.

CategoriesFijne Foodspots