7

7 x ZOMERSE POP-UP RESTAURANTS IN AMSTERDAM

pop-up restaurants amsterdam - popup restaurant 2021 - pop-up concepten - pop-up restaurants nederland

Tijdelijke concepten, ofwel pop-ups, zijn razend populair. Ook deze zomer poppen de pop-ups als paddenstoelen uit de Amsterdamse grond, en wij proberen ze overzichtelijk voor jullie bij te houden in dit zomerse pop-up lijstje!

Voor een dag, een week of enkele maanden – op sommige plekken in Amsterdam wordt deze zomer flink ondernomen en geëxperimenteerd met toffe, vernieuwende pop-up concepten. Van een wijndiner in het Scheepvaartsmuseum tot 4-gangen met uitzicht op het heel Amsterdam. Deze pop-up restaurants en terrassen mag je niet missen dit seizoen!

Pop-up restaurant Half Zeven

Dit pop-up restaurant was in december al helemaal ready to roll, totdat alles dicht moet. Maar ein-de-lijk mogen ze nu. Wij mochten alvast komen proeven en we kunnen met zekerheid zeggen dat een bezoekje aan dit pop-up restaurant een bijzondere ervaring is. Je kijkt namelijk uit over heel Amsterdam. Ja, echt. Vanaf het zonovergoten terras op de 9e verdieping kun je álles zien.

Het pop-up restaurant in Amsterdam serveert vanaf 18:30 ‘s avonds een origineel verrassingsmenu uit de ‘fusion keuken’. Verse, lokale seizoensproducten bereid met een Aziatisch tintje.

Wanneer? Nu geopend t/m 29 augustus, Iedere woensdag t/m zaterdag vanaf 17:30 en zondag vanaf 13:00
Hier lees je meer >

pop-up restaurant houthavens - pop-up restaurant amsterdam - pop-up restaurant half zeven - de kok & de maitre

Ook leuk: dit zijn de tofste pop-up campings dit jaar >

Pop-up Terras The Grand Beach

Ken je de verstopte maar o zo prachtige binnenplaats van The Grand in Amsterdam? Alsof ‘ie nog niet mooi genoeg was, heeft het team van The Grand de tuin voor deze zomer omgetoverd tot een ware beach club.

Geïnspireerd op de zonnige Franse Riviera is hun rustige binnenplaats een heus zandstrand waar lekker gerelaxed, gegeten en gedronken kan worden. Met palmbomen, lounge stoelen, een plateau fruits de mer op tafel en overheerlijke rosé hebben ze Côte d’Azur naar hartje Amsterdam weten te brengen. Een heerlijke staycation afternoon en uitgebreid vertoeven doe je dus hier deze zomer!

Wanneer? Nu geopend tot 13 september. Open van ma t/m wo van 15:00 tot 21:00,
Do t/m zo van 12:00 tot 21:00.
Google Maps: Oudezijds Voorburgwal 197, The Grand Beach >

The Grand Beach - pop up terrassen amsterdam

Pop-up Bar Piquette

Deze zomer staat terras in Noord, achter Gedempt Hamerkanaal 231, in het teken van de Franse boeren picknick waar het gelijknamige en verboden drankje ‘piquette’ wordt geserveerd, een licht alcoholisch én licht sprankelend wijnproduct dat Franse boeren vroeger maakten
van de restproductie van de druiven.

Klinkt gek, toch? Dat is het eigenlijk ook. Door ouderwetse regelgeving is het drankje
namelijk verboden, maar het team van Bar Piquette wil het oude dogma doorbreken. Dus, op
het nieuwe zonnige terras drink je dit verboden drankje terwijl je uitkijkt op het IJ en Centraal station. Santé!

Lees hier meer over dit pop-up restaurant in Amsterdam >

bar piquette

Fruits de Mer in de Wijngaard

Dit is niet zómaar een pop-up restaurant. Nee, deze is opgezet door Girls Who’s hoofdredactrice zelf! Zoals jullie weten zijn wij altijd aan het speuren naar bijzondere plekjes. Zo stuitte Kiki vorige jaar op wijngaard de Amsteltuin, in de voorstad van Amsterdam. Een jaar en wat brainstorm-sessies later was daar het idee voor Fruits de Mer in de Wijngaard.

Iedere zondag van juni t/m augustus kunnen levensgenieters hier aanschuiven voor een uitgebreide lunch tussen de wijnranken. Alle tafels zijn vooralsnog uitverkocht, maar er komen af en toe nieuwe tafeltjes beschikbaar en er wordt gekeken naar nieuwe data. Tafeltje bemachtigen? Volg Fruits de Mer pop-up dan even op Instagram om dat in de gaten te houden!

Foto door Stefanie Brinkman // pop-up restaurants Noord-Holland

Sterrendiners in het Scheepvaartsmuseum

Gek op goede wijn? Graag bijzondere gerechtjes op je bord? Dan moet je deze zomer aanschuiven in het Scheepvaartsmuseum, waar van 19 juli t/m 8 augustus alles wordt omgetoverd tot een Chateau waar verschillende wijnmakers en topchefs samen komen.
Zo wordt het Scheepvaartmuseum toneel voor internationale wijnmakers en bijzondere sterrenchefs. Klinkt tof, toch?

De reserveringen gaan zaterdag 19 juni op deze website >

pop-up restaurants amsterdam // pop-up restaurant 2021

Carré terras op de Amstel

Goed nieuws: na een geslaagde pop-up sessie vorige jaar opent ook dit jaar weer het Carré Terras op de Amstel. Vele zonuren lang genieten aan tafels vol nieuwe gerechten, verfrissende drankjes en gezellige borrels met dito gezelschap. En dit alles op een waanzinnige locatie aan de Amstel met uitzicht op het iconische Carré en de Magere Brug. Wij schuiven zeker weer aan deze zomer!
Meer informatie over dit pop-up terras aan de Amstel lees je hier >

hemelvaartsweekend amsterdam - hemelvaartsweekend amsterdam 2021 - weekend tips amsterdam mei - weekend tips amsterdam - weekend tips amsterdam mei - wat te doen in amsterdam - evenementen amsterdam - events amsterdam - evenement amsterdam - weekend tip amsterdam

Pop-up Picknick Club

Oke oke, dit is niet écht een pop-up, en het is ook niet ín Amsterdam, maar we vermelden ‘m toch. Wij houden nou eenmaal van picknicken. Deze zomer kun je je aanschuiven bij restaurant Jaimie van Heije, waar ieder weekend de Picknick Club opent, op hun eigen terras. Op hun a la carte menu staan meer dan 20 kleine gerechten die je makkelijk met elkaar kan delen en in ‘picknick stijl’ kan op kan peuzelen.
Op deze website kan je een tafel reserveren >

pop-up picknick club - jaimie van heije

 

En, bij welke van deze Zomerse pop-up restaurants in Amsterdam schuif jij binnenkort aan?

Bron coverfoto: Stefanie Brinkman

CategoriesFijne Foodspots