7

7 x Leuke winter pop-up restaurants in Amsterdam

pop-up restaurants amsterdam - popup restaurant 2021 - pop-up concepten - pop-up restaurants nederland

Tijdelijke concepten, ofwel pop-ups, zijn razend populair. Ook deze winter poppen de pop-ups als paddenstoelen uit de Amsterdamse grond, en wij proberen ze overzichtelijk voor jullie bij te houden in dit winterse pop-up lijstje!

Voor een dag, een week of enkele maanden – op sommige plekken in Amsterdam wordt deze winter flink ondernomen en geëxperimenteerd met toffe, vernieuwende pop-up concepten. Van een wijndiner in het centrum tot een Portugees menu op een boot, met uitzicht op het water. Deze pop-up restaurants Amsterdam mag je niet missen dit seizoen!

Pop-up Cocktailbar Miracle

De meest uitbundige pop-up cocktailbar van Amsterdam opent deze winter (coronaproof) in Boom Chicago. ‘Miracle’ brengt die typisch Amerikaanse kerstsfeer naar onze hoofdstad. Denk aan massa’s kerstballen, cheesy muziek, dennentakken, glitters en feestcocktails in over-the-top themaglazen. De kerstcocktails worden geserveerd in opvallende mokken en glazen, zoals de SanTaRex of Christmapolitan. Leuk: de opvallende mokken worden ook verkocht voor thuis onder de boom.

Vanwege de krappe horeca-tijden openen ze op tijd voor een borrel met vrienden, een langverwachte familiereünie of een eindejaarsuitje met collega’s. Miracle is dagelijks geopend vanaf 16.00 uur en in het weekend vanaf 12:00 uur (ook met Kerst en Oud & Nieuw), bij Boom Chicago aan de Rozengracht 117 in Amsterdam. Je kunt gewoon lekker gratis en op de bonnefooi binnenkomen, maar vooraf reserveren is altijd slim.

Ook leuk: je kunt de avond verlengen met bezoek aan een van de komedieshows. Voor de openingstijden en reserveringen, zie: Boomchicago.nl >

Winter pop-up Fruits de Mer in de Hooischuur

Na een compleet uitverkochte pop-up serie in de wijngaard halen chef Joost en ik, Kiki, hoofdredactrice van Girls Who Magazine, deze winter opnieuw een klein stukje Frankrijk naar de hoofdstad. Zin in! Met ‘Fruits de Mer in de Hooischuur’ vinden de volle visplateaus en glazen Franse wijn beschutting in een historische hooischuur – op slechts een klein rendez-voustje afstand van Amsterdam.

Er staat een culinaire en middagvullend programma te wachten. Na een korte rondleiding van boer Gert – met aperitief en kaas van koeien uit eigen stal – twinkelen de lichtjes in de knusse hooischuur, waar een winterse versie van de Fruits de Mer op tafel verschijnt. Op het menu staat een bisque met truffelboter en baguette, een feestelijke fruit de mer plateau met vis uit het seizoen en de ‘krak!’ van de crème brûlée om de luxe lunch te beëindigen. 

Meer over deze pop-up leer je hier, en reserveer hier een tafeltje (vanaf 5 december) en wie weet tot daar!

pop up restaurant fruits de mer in de hooischuur

Pop-up restaurant Lizboa

Afgelopen zomer opende De Kok & De Maître een heel tof pop-up restaurant op de negende verdieping van het Marriott Residence Inn hotel in de Houthavens. Niet alleen de locatie, maar ook het menu was super. Toen eigenaar Robbert geen nieuwe vergunning kreeg, ging hij gelijk op zoek naar een nieuwe locatie. Dat werd de oude stoomsleepboot Lizboa in het Oostelijk Havengebied.

Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag serveren ze vanaf 17:00 een bijzonder vier-gangen verrassingsmenu, gemaakt door de Portugese chef Miguel Manzoni die verse, lokale seizoensproducten gebruikt.

Een viergangenmenu kost €41,50 en een arrangement met bijpassende wijnen €28,50 euro. Het menu verandert om de drie weken! Reserveer hier een tafel >

pop-up restaurant Lizboa - de kok en de maitre - pop up winter amsterdam

Ook leuk: dit zijn de tofste winter campings >

Bubbels & Bruis Plop-up in Amsterdam

Op zoek naar een festelijke pop-up in Amsterdam? Goed nieuws: de broers Niek en Ivo de Groot openen in december een champagne Plop-up store in hartje Amsterdam. In één uur worden bezoekers rondgeleid over drie verdiepingen, ieder met een eigen thema, verhaal en bijpassende champagnes. Proevenderwijs kun je verkennen welke champagne de écht lekker vindt om te ploppen tijdens de feestdagen.
 
In de Plop-up proef je vijf verschillende champagnes naast elkaar voor €19,50. Er zijn in totaal 2000 plekken beschikbaar. Reserveer hier jouw champagnereis in hartje Amsterdam >

Pays d’Oc IGP Pop Up Bar ‘t Vliegend Hert

Houd je van wild en goede wijn? Dan zit je goed bij deze ‘Wild Wijnbar’, de allereerste van Amsterdam. In de knusse omgeving naast restaurant d’Vijff Vlieghen in het centrum van Amsterdam staan een paar gezellige tafels waaraan je kunt genieten van Pays d’Oc IGP wijnen en tien verschillende bijpassende wildgerechten serveert.

Open van 11 t/m 28 november, van 16:00 – 20:00. Reserveer hier >

wild pop-up restaurant amsterdam

Pop-up restaurant Moie

De Amsterdamse BBQ-chef Joeri rijdt voor dit pop-up restaurant naar Rungis bij Parijs (de grootste foodhallen van Europa) om daar de allerlekkerste & beste ingrediënten en wijnen te halen. Deze ingrediënten verwerkt hij op 26, 27 & 28 november in een copieus shared chefs menu. Voor een fixed prijs van €89 schuif je aan lange tafels, drinken is inclusief. Het pop-up diner vindt plaats op Fannius Scholtenstraat 10h. Reserveren kan via deze link >

En, bij welke van deze Winterse pop-up restaurants in Amsterdam schuif jij binnenkort aan?

Bron coverfoto: Stefanie Brinkman

CategoriesFijne Foodspots