5

5 x PLATENZAKEN IN AMSTERDAM (CENTRUM)

platenzaak-amsterdam-vinyl

Op zoek naar goede muziekplaten in Amsterdam? Bij de volgende platenzaken in het Centrum wordt je duizelig van rondjes vinyl om je heen. Van Golden oldies uit de jaren 80 tot hiphop. Je slaagt hier altijd voor een goede plaat. Dat klinkt toch als muziek in de oren?

Dit zijn de platenzaken in Amsterdam (Centrum), waar je voor vinyl uit de jaren 80 tot hedendaagse pop altijd scoort >

1. Platenzaak in Negen straatjes: Waxwell records

Wil je dagelijks geüpdatet worden met muziek van heel vroeger tot nu? Bij Waxwell op de Gasthuismolensteeg zit je goed. Sinds 2005 haal je hier diverse Amsterdamse sounds. Ze verkopen hier LPs met soul, hiphop, klassieke rock en reggae. Voor nieuwe maar ook zeldzame tweedehands vinyl kan je hier terecht. Van jazz-funk tot school rap op een 12 inch vinylplaat. Ze updaten de collectie bijna heel vaak, dus leuk om deze winkel in je dagelijkse ommetje te stoppen. Kortom, laat je hier maar verbazen in dit kleine winkeltje in de Negen Straatjes. 

Hier kan je eten, drinken én dansen in de stad >

2. Platenzaak in de Utrechtsestraat: Concerto

Rijen lang voor signeersessies die gaan van Mula B tot Sef. Bij platenzaak Concerto op de Utrechtste straat kan je alle muziekstijlen wel vinden. Van Nederlandse hiphop, punk, jazz, R&B tot tweedehands techno. Écht alles. Maar wat echt top is aan deze winkel in hartje Amsterdam: je kan er ook een heerlijk kopje koffie drinken of taartje eten met brommende beats op de achtergrond. Kortom: analoog scrollen met je handen door de kartonnen hoezen. Weinig moeite doen om echt goed te relaxen hier. 

Meer platenwinkels in Amsterdam vind je onder de foto >

3. Platenzaak in de Spuistraat: Rush Hour

Deze platenzaak is voor vele techno DJ’s een begrip in Amsterdam. Eat your hart out dus voor liefhebbers uit de dance-scène bij Rush Hour. De winkel is te vinden in de Spuistraat en is ooit opgezet om hun eigen releases van het gelijknamige muzieklabel te kunnen promoten. Je koopt er niet allen platen maar ook tijdschriften, CD’s en boeken. Leuk feitje: de bekende Nederlandse DJ Cinnaman zat hier aan het begin van zijn carrière ooit achter de toonbank.

4. Platenzaak op de Wallen: Red Light Records 

Zoals de naam Red Light Records al een beetje doet verhullen kan je deze zaak in het oudste deel van Amsterdam vinden. De kleine platenzaak aan het Oudekerksplein zit volgestopt met muziekplaten met een wat gekkere sound. Zoek hier naar klassieke muziek, Japanse synthesizer pop of lekkere boogie platen. Al 11 jaar verkoopt de winkel vrijwel alleen maar tweedehands platen. Grote kans dus dat je hier unieke muziek weet te scoren.

Meer platenwinkels vind je onder de foto>

Winkelen op de Wallen? Hier moet je zijn!

5. Platenzaak op de Zeedijk: City Records  

In het oudste deel van Amsterdam zit op de Zeedijk platenwinkel City Records. Hoeveel rumoer er op straat in de winkel dan ook mag zijn: in de winkel is het een oase van rust. De muziek gaat van jazz, blues, soul, latin met een uitschieter naar rock. En voor alle vintage lovers: alles is hier tweedehands. Als zelfstandige winkel bemoeit de eigenaar zich maar al te graag met de inkoop van (goede) platen. 

Dus, welke tune horen we bij jou binnenkort uit de platenspeler komen?

CategoriesNiet gecategoriseerd