D

DOMEINNAAM KIEZEN VOOR EIGEN WEBSHOP: ZO DOE JE DAT

domeinnaam kiezen tips

Ben jij ook ijverig aan de slag gegaan met je eigen online webshop? Misschien verkoop je kleding of wil je je zelfgemaakte sieraden gaan verkopen. Tegenwoordig kom je als ondernemer bijna niet meer vooruit zonder website. En alles start met het kiezen van een domeinnaam, dus neem daar echt even de tijd voor. Je domeinnaam staat voor hoe mensen je bedrijf zien en hoe makkelijk ze je online kunnen vinden. Check deze tips voordat je je domeinnaam kiest!

Moeite met een domeinnaam kiezen? Hier vind je een paar handige tips >

1. Houd het kort en krachtig

Kies voor een korte en pakkende domeinnaam, zodat mensen het makkelijk onthouden. Een te lange naam kan verwarrend zijn en mensen maken sneller typefouten. Een korte, opvallende naam die goed laat zien waar je merk voor staat, werkt het beste. Het is een vuistregel om niet meer dan 3 lettergrepen te pakken. Dat werkt namelijk het beste en blijft makkelijk in je hoofd hangen. Heb je een eigen webshop in sieraden? Dan zou sieraden.nl een goede domeinnaam kunnen zijn. Daarentegen is desieraden-43.nl een voorbeeld van een slechte domeinnaam.

2. Maak het relevant

Kies een domeinnaam die past bij wat je doet of waar je website over gaat. Als je woorden gebruikt die te maken hebben met jouw vakgebied, vinden mensen je makkelijker via zoekmachines. Een passende naam maakt ook meteen duidelijk voor je bezoekers wat ze op je site kunnen verwachten, wat de kans groter maakt dat ze een kijkje nemen. Verkoop je uitsluitend gouden sieraden? Kijk dan naar domeinnamen zoals goudensieraden.nl. Probeer het zo duidelijk mogelijk te houden. Heb je iets in gedachten? Je kunt dan online je domeinnaam checken en kijken of het nog beschikbaar is.

3. Wees uniek

Zorg dat je domeinnaam uniek is en opvalt tussen de rest. Probeer algemene woorden of veelgebruikte termen te vermijden, want die worden al door veel websites gebruikt. Met een bijzondere naam kun je je merk eruit laten springen en zo zullen mensen je beter onthouden. Je zou bijvoorbeeld eens kunnen kijken naar synoniemen. Verkoop je sieraden? Kijk dan ook eens naar termen zoals juwelen of sierstuk. Je zou ook een taalvariant kunnen maken, bijvoorbeeld iets met jewelry (Engels) of bijoux (Frans).

4. Denk aan de extensie

Het stukje achter je domeinnaam (de extensie), kan invloed hebben op hoe mensen je online vinden. Kies er een die past bij wat je wilt bereiken en wie je wilt bereiken. Als je vooral in Nederland actief bent, is .nl een goede keuze. Wil je de wereld over, dan is .com vaak beter. Er zijn ook nieuwe varianten, zoals i.o.. Denk dus goed na over welke extensie het beste past bij jouw merk en doelen. 

5. Controleer beschikbaarheid en registratie

Check even of de domeinnaam die je wilt nog vrij is voordat je je keuze maakt. Dit kun je doen met een domeinnaam checker op internet. Als jouw naam al bezet is, probeer dan een paar variaties of kies een andere extensie. Als je eenmaal een goede naam hebt gevonden, registreer die dan bij een betrouwbare aanbieder. Met deze tips vind je een domeinnaam die echt bij je past en je merk versterkt. Een goede domeinnaam maakt je beter zichtbaar online en legt een stevige basis voor een succesvolle website of webshop. Veel succes met ondernemen!

CategoriesNiet gecategoriseerd