8

8 x HOTSPOTS VOOR EEN WANDELING OP DE WALLEN

hotspots op de wallen - hotspot wallen - de wallen - amsterdam centrum - lunch - ontbijt - diner - hotspots amsterdam - hotspot amsterdam centrum - op de wallen

De bekende Wallen in Amsterdam zijn niet alleen leuk voor mannen en toeristen. Er zijn genoeg leuke plekjes waar wij vrouwen zeker eens een kijkje moeten nemen. Wil je weten waar? Hieronder vind je 8 hotspots voor een wandeling op de Wallen. 

Vind hier de hotspots voor een wandeling op de Wallen > 

De Koffieschenkerij

Dit is een koffiebar in de Oude Kerk midden in het oudste deel van Amsterdam: de Wallen. Naast alle koffietjes hebben ze ook heerlijke cakes en taarten. Ook serveren ze dagelijks een vers ontbijt, verschillende hartige taarten en soepjes. Koffie niet jouw ding? Geen zorgen: thee, verse sappen, zelfgemaakte limonade en frisdrank vind je hier ook!
De Koffieschenkerij > 
Google Maps:
Oudekerksplein 27, Amsterdam

Café Bern

Dit café bestaat al sinds 1978 en is een plek waar je elkaar kan ontmoeten voor een goed gesprek. De kaasfondue is hier overheerlijk, net als de Entrecôte Café Bern, de Emincé de veau, de Steak au pistou, de Jemenitische salade en andere Bern-klassiekers die sinds de start al op de kaart staan. Waan je echt even in Zwitserland terwijl je geniet van een Zwitsers wijntje!
Café Bern > 
Google Maps: Nieuwmarkt 9, Amsterdam

Café Quartier Putain

De kaart bij deze hotspot op het Oudekerksplein is simpel, want ze hebben hier niet veel ruimte achter de bar. Geniet hier van een lokaal (speciaal)biertje, een zelfgemaakte appeltaart van groot formaat of ga op de gezonde tour met een acaï bowl.
Op donderdag t/m zondag zijn te tot later open en kun je hier tot laat aan de borrel.
Quartier Putain > 
Google Maps: Oudekerksplein 4, Amsterdam

hotspots op de wallen - hotspot wallen - de wallen - amsterdam centrum - lunch - ontbijt - diner - hotspots amsterdam - hotspot amsterdam centrum - op de wallen

Ook leuk! Vind hier waar je zeker eens uit eten moet gaan in het centrum van Amsterdam >

 Vind hier nog meer hotspots op de Wallen in Amsterdam >

Brouwerij De Prael

Deze brouwerij, winkel en proeflokaal van De Prael vind je in een voormalig veilinghuis en wagenmakerij aan de Oudezijds Voorburgwal. Het is een van de oudste plekken van de stad. en al rond 1300 lag hier een bierkaai. Dagelijks kun je hier uitgebreide rondleidingen volgen en natuurlijk genieten van een heerlijke biertje!
De Prael >
Google Maps:
Oudezijds Voorburgwal 30, Amsterdam

Ramen-ya 

Noedelrestaurant Ramen-ya (letterlijk ‘het noedelsoep-huis’) verschuilt zich in een kelder op de drukke Wallen. De ingang van het ondergrondse restaurant loop je zo voorbij. Als je haast hebt en niet veel geld uit wilt geven, is een ramengerecht bij Ramen-ya een prima plek voor een snelle en smaakvolle hap.
Ramen-ya >

Google Maps: Oudezijds Voorburgwal 236, Amsterdam

Oriental City

Een van onze favoriete restaurants voor dim sum vind je in Hartje Amsterdam. Bij Oriental City draait het allemaal om de Cantonese en Chineese manier van dineren. Het personeel is er vriendelijk en vlot en terwijl je uitkijkt over de drukke Wallen is er altijd wel wat te zien. Tip: ga hier overdag lunchen en bestel een mix aan dim sum.
Oriental City >
Google Maps:
Oudezijds Voorburgwal 177-179, Amsterdam

hotspots op de wallen - hotspot wallen - de wallen - amsterdam centrum - lunch - ontbijt - diner - hotspots amsterdam - hotspot amsterdam centrum - op de wallen

Vind hier de 15 beste dim sum restaurants door heel Nederland >

De Bakkerswinkel

Bij De Bakkerswinkel kan je ontbijten, lunchen, high tea-en, koffie drinken en een taartje eten. Het is een fijne, huiselijke plek om jezelf te verwennen met een lekkernij, een heerlijke lunch of om gewoon even te ‘ontsnappen’ aan de hectiek van de stad.
 Gasten van alle leeftijden en achtergronden genieten hier met volle teugen!
De Bakkerswinkel > 
Google Maps:
Warmoesstraat 69, Amsterdam

Proeflokaal De Ooievaar

Als je vanaf het Centraal Station de Zeedijk oploopt, zie daar al gelijk rechts op de hoek dit mini-proeflokaal. Deze stokoude kroeg uit de 18e eeuw mag zich de kleinste uit Nederland noemen. Er wordt hier geen muziek afgespeeld, dus geniet van het platte Amsterdamse geouwehoer onder het genot van hun eigen Ooievaar biertje.
De Ooievaar > 
Google Maps: Sint Olofspoort 1, Amsterdam
En, bij welke van deze hotspots op de Wallen begin jij je wandeling?

Bron omslagfoto: De Koffieschenkerij

CategoriesWalk & Visit