D

DAG VAN PISCO SOUR: LEUKE BARS IN NEDERLAND WAAR JE DE PERUAANSE COCKTAIL DRINKT

Pisco Sour in Amsterdam - cocktailbar Amsterdam met pisco sour - Pisco Sour drinken in Nederland - cocktailbars met pisco sour - dag van pisco sour - pisco sour recept - Wat is pisco sour -

Elke eerste zaterdag van februari viert Peru ‘Dia de Pisco Sour’ als ode aan het nationale drankje Pisco Sour. Je weet wel, het bekende mixdrankje met pisco, limoensap, suikersiroop en eiwit. En, omdat wij niet vies zijn van een leuk feestje: proosten wij gezellig mee en drinken wij in deze bars Pisco Sour in Nederland!

In deze bars drink je Pisco sour in Amsterdam >

NENI Amsterdam

Het bekende NENI Amsterdam is te herkennen aan de grote gele letters aan de voorkant. Én de kleurrijke en smaakvolle gerechten op je bord, die in de centrale open keuken voor je klaar worden gemaakt. Geniet van een Pisco Sour als aperitief, voordat je begint aan de smaken van de Oost-Mediterrane keuken.

The Tailor

Het concept achter de cocktailbar The Tailor? Alle cocktails op de menukaart zijn handgemaakt (tailor made). Zo geniet je ook op de eerste zaterdag van februari hier van een Tailor geshakete Pisco Sour (of twee, drie. Wij judgen niet). Cheers!

Super Lyan

De bartenders van Super Lyan hebben veel van de wereld gezien. Overal waar ze komen proberen ze inspiratie op te doen én dat te verwerken in hun cocktails. Zo ook van Peru, waar speciaal voor 5 februari 2022 de Pisco Sour op de cocktailkaart staat!

Rosalia’s Menagerie

Ondanks Rosalia’s Menagerie een cocktailbar is geïnspireerd op de Nederlandse erfgoed, kun je hier ook goed terecht op Dia de Pisco Sour. Zo ruil op de eerste zaterdag van de maand februari je de ‘Nederlandse’ cocktail House Old Fashioned gewoon in, voor een Pisco de Sour!

Flying Dutchmen Cocktails

Met een menukaart die is opgebouwd uit de evolutie van cocktails en met meer dan 30 verschillende smaken. Is het geen verrassing dat je bij Flying Dutchmen Cocktails ook terecht kunt voor de Peruaanse cocktail. Ook leuk: de cocktailbar heeft een (klein) terras aan de Singel.

Ook leuk! 7 x cocktailbars met terras in Amsterdam >

Malabar

Sip van je traditioneel Peruaans drankje, terwijl je geniet van een fenomenaal uitzicht over het centrum van Amsterdam én het IJ. Je doet het bij skybar Malabar in het groenste hotel van Amsterdam, Hoetel Jakarta.

Rocca Amsterdam

Schuif bij Rocca Amsterdam aan voor lekkere Mediterrane gerechten in het restaurant. Én, duik later op de avond beneden de cocktailbar in, waar ze naast het traditionele Peruaanse drankje óók andere cocktails serveren. Da’s dubbel genieten.

Bar Dó

Van lunchbowls tot lekkere pizza’s. Bij Bar Dó – bij de Amsterdamse Vijzelgracht – pair je de Pisco Sour de hele dag met gerechten waar jij zin in hebt. Cheers!

Ook leuk!14 x goede cocktailbars in Amsterdam >

Rum Barrel

Zin in een Pisco Sour in Amsterdam Oost of in de Spaarndammerbuurt? Dan is het een goed idee om bij Rum Barrel neer te ploffen. Met tropisch muziek op de achtergrond en licht houten meubels lijkt het nét alsof je in Peru zelf bent!

Andere cocktailbars met Pisco Sour in Nederland >

Supermarcado in Rotterdam

Als je ergens terecht kunt voor een stuk Zuid-Amerika in Rotterdam, is dat wel bij Supermercado op de Schiedamse Vest in Rotterdam. Op het verwarmd terras kun je genieten Latijns-Amerikaanse gerechten, denk aan Argentijne ribeye tot Mexicaanse taco’s. En, uiteraard in combinatie met de Peruaanse Pisco Sour!

Rum Club in Utrecht

Tropische interieur, heerlijke hitjes door de speakers, kleurrijke & smaakvolle gerechtjes om te delen. En een uitgebreid cocktailkaart, waar ook het traditionele Peruaanse drankje op te vinden is. Kortom: Rum Club in Utrecht is een écht tropisch feestje, perfect voor de eerste zaterdag van februari!

Tapisco in Den Haag

Uiteraard kan Den Haag ook niet achterblijven. Ook bij hotspot Tapisco, vlakbij paleis Noordeinde, vind je een uitgebreid cocktailkaart met klassieke tot moderne cocktails. Zo ook de Pisco Sour, waar je het drankje paired met lekkere tapas gerechten uit Spanje en Portugal.

Dit zijn 8 x lekkere kant-en-klare cocktails om te kopen >

Tips om dag van Pisco Sour thuis te vieren >

Ook thuis kun je héél goed een feestje van ‘dia de Pisco Sour’ maken! Versier je huis gezellig, draai een Peruaanse playlist en shake de hele dag Pisco Sour voor jou en je gasten, met dit recept >
Pair het drankje met authentieke Peruaanse hapjes, zoals ceviche, pulpo al olivo of Lomo saltado. En, je bent er helemaal klaar voor!

Inspiratie nodig? Het kookboek Mi Casa Peru van Katinka Lansink Dodero beschrijft ruim 80 Peruaanse gerechten die jij kunt uitproberen. Je bestelt het kookboek hier >

Proost jij op en met Pisco Sour in één van deze leuke cocktailbars of thuis op de bank? Hoe dan ook: maak er een gezellig feestje van. Cheers!

CategoriesDrankje doen