B

BESTE APPELTAART VAN AMSTERDAM: 3 x TIPS

beste appeltaart amsterdam - beste appeltaart in amsterdam - appeltaart amsterdam - appeltaart kopen amsterdam - appeltaart bestellen amsterdam

Een lekkere grote punt appeltaart met een goeie dot slagroom, wie houdt er niet van? Ook in onze hoofdstad is dit zoete lekkernij zeker te vinden. Wil je weten waar je de beste (versgebakken) appeltaart van Amsterdam eet? Hieronder vind je onze 3 favoriete adresjes.

Op zoek naar een versgebakken stuk appeltaart? Vind hier waar je de beste appeltaarten van Amsterdam eet >

Waar komt appeltaart eigenlijk vandaan?

De oorsprong van appeltaart is niet helemaal duidelijk. Wel kunnen we zeggen dat deze taart al eeuwenlang wordt gemaakt. Zo wordt appeltaart namelijk al in 1381 vermeld in een kookboek uit Engeland. Ook in Nederland en België wordt appeltaart al super lang bereid door ambachtelijke bakkers en banketbakkers.

Cafe Winkel 43

Deze spot aan de Noordermarkt in de Jordaan staat eigenlijk bekend om hun appeltaart. Op het terras kijk je op de maandag uit op de Noordermarkt en op de lapjesmarkt in de Westerstraat. Het zonnige terras in dit stukje Amsterdam is de perfecte plek om te genieten!

Ook lekker! Vind hier de plekken om gebak en taart te bestellen in Amsterdam >

Het Papeneiland

Dit bruine café is al sinds 1642 te vinden om de hoek van de Noordermarkt. Bill Clinton was hier in 2011 om koffie te drinken en had daar een stuk appeltaart bij besteld. Dat klinkt niet heel bijzonder misschien maar hij beschreef het achteraf in een dankbrief aan het café als een van “de beste ervaringen die hij recentelijk had gehad”. Reden om even langs te gaan toch?

Koffiehuis de Hoek

Een koffiehuis zoals je er nog maar weinig hebt. Echt Amsterdamse broodjes met pekelvlees of ossenworst, uitsmijters, pannenkoeken, goede erwtensoep, uitstekende filterkoffie en altijd versgebakken appeltaart. Met uitzicht op de Prinsengracht ook een heerlijke plek!

En, waar ga jij de beste appeltaart van Amsterdam proeven?

Bron omslagfoto: Winkel 43

CategoriesFijne Foodspots