R

RECEPT BAGEL MET EI, AVOCADO EN BACON

lekkere bagel toppings - bagel recepten - bagel met zalm - bagel met avocado - bagel met cream cheese - gat in bagel - gezonde bagels

Dol op bagels, maar even geen inspiratie hoe je ze lekker kunt beleggen? Dit keer even geen simpele plak kaas maar een rijkelijk belegd lunchgerecht. Hieronder vind je een makkelijk recept voor een bagel met ei, avocado en bacon.

Hier vind je het lekkere bagel recept. Maar eerst..

Waarom zit er een gat in een bagel?

Het gat in de bagel heeft een praktische reden die terug gaat in het verleden. Door een gat in de bagel te boren, konden marktkoopmannen ze makkelijker verkopen. Aan touwen bijvoorbeeld, of om stokken geregen. Zo konden ze er makkelijk de straten mee af struinden. Grappig, toch?

Ingrediënten 

2 bagels gehalveerd
60 gr roomkaas
4 el boter
4 eieren
50 gr geraspte cheddarkaas
6 plakjes gekookt spek
1 avocado in plakjes
1 handvol boerenkool of rucola
Zout en peper

Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 8 andere heerlijke toppings voor een gezonde bagel >

Bereidingswijze 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snijd het bagelgat ongeveer 3-4 cm breed.

3. Smelt 2 eetlepels boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de onderste helft van de bagel toe, snij de kant naar beneden en kook tot het geroosterd is.

4. Haal de bagels uit de pan en smeer ze in met roomkaas. Keer terug naar de pan en strooi de cheddar over de roomkaas. Voeg de bovenste helft toe aan de pan, snij de kant naar beneden.

5. Kraak een ei in elk gaatje (zowel de onderste als de bovenste helft) en kook voor 1 minuut. Zet de koekenpan in de oven en bak 8-10 minuten of tot de eieren net zijn uitgezet.

6. Herhaal met de overgebleven bagel of maak er gewoon 2 tegelijk. Voeg om te ‘bouwen’ het spek, de avocado en een handvol groen toe aan elke bagel.

7. Doe de bovenkant van de bagel erop en breng de eieren op smaak met zout en peper.

8. Nu is het tijd om te genieten van jouw lekkere lunch gerechtje!
En, wanneer ga jij dit heerlijke bagel recept thuis maken?

Bron: Half Baked Harvest