H

HOOFD, SCHOUDERS, KIN & TEEN: ZO KOM JE VAN ONGEWENSTE HAARTJES AF

ongewenste haartjes

Het is een feit: ons lichaam heeft zo’n vijf miljoen haarzakjes, waarvan 100.000 zich op je hoofd bevinden. Maar laten we eerlijk zijn, het gaat niet altijd om het hoofdhaar. Soms duiken die ondeugende haartjes op plekken waar je ze het minst verwacht. En laten we wel wezen, dat kan behoorlijk irritant zijn. Dus, tijd om die ongewenste haren uit je leven te schoppen, met een vleugje moedige schoonheid, natuurlijk.

Weg met de tijdelijke oplossingen

Of je nu een voorkeur hebt voor scheren, epileren, harsen, ontharingscrèmes of waxen – we kennen allemaal de struggle van tijdelijke oplossingen. Het haar groeit vrolijk terug, als een onuitgenodigde gast op een feestje die maar niet weggaat. Maar hey, laten we eerlijk zijn, zolang we die haren maar tijdelijk kunnen wegwerken, zijn we tevreden, toch?

De groeiende realiteit

Haargroei heeft zo z’n eigen regels. Sommige plekken op je lichaam hebben haast alsof ze meedoen aan een race, terwijl andere plekken chillen in slow motion. En laten we de leeftijdsfactor niet vergeten. Hoofdhaar gaat als een speer, terwijl tieneroksels en -schaamhaar bijna net zo snel groeien als een wilde bloementuin.

Lees ook: Haartrends in 2023: deze kapsels ga je overal tegenkomen

Permanent Glam

Wil je écht afrekenen met die haren? Dan is het tijd voor wat next-level actie. Elektrisch ontharen of laserepilatie zijn de superhelden van de ontharingswereld. Een dunne naald of een laser doet z’n magie en bam, die haarwortel of haarzakjes zijn geschiedenis. Ja, het kost wat en ja, je hebt een paar behandelingen nodig, maar hé, schoonheid heeft z’n prijs. Laat je gewoon goed voorlichten door een betrouwbare behandelaar – geen half werk hier.

Zorgverzekering vs. Glam Verlangens

Hoe fijn zou het zijn als deze vormen van ontharing vergoed worden vanuit de zorgverzekering? Helaas. Elektrisch ontharen en laserepilatie worden niet vergoed vanuit de basisdekking, maar je kunt er bij sommige verzekeraars wel een aanvullende verzekering voor afsluiten. Je komt vaak alleen in aanmerking voor een vergoeding, als je last hebt van ernstige overmatige haargroei. Een verwijzing van de huisarts is dan vaak noodzakelijk.

Bas Knopperts, zorgverzekering-expert bij Independer: “Als je overweegt een aanvullende verzekering af te sluiten voor een ontharingsbehandeling, vergelijk dan verschillende aanbieders. De voorwaarden per zorgverzekering kunnen verschillen. Denk aan de hoogte van de vergoeding of het aantal behandelingen. Kies een verzekering die goed bij jouw wensen en situatie past.”

CategoriesNiet gecategoriseerd