J

JOUW HUIS EEN KERSTWALHALLA: ZO DOE JE DAT

kerstwalhalla thuis tips

Het is alweer november, wat betekent dat de meest waanzinnige tijd van het jaar voor de deur staat: Kerstmis! Het moment om je huis om te toveren tot dé kerst-hotspot, perfect voor gezellige family dinners en knusse movie nights. Maar hoe creëer je die ultieme kerst vibe? Van een stijlvolle kerstkrans op je voordeur tot schattige gestreepte sokken bij de open haard, met deze tips wordt jouw huis dé place to be deze winter!

Underneath the Christmas lights

Eerst en vooral: kerstverlichting is een must als je je huis wil omtoveren tot kerstwalhalla. Want zeg nou zelf, wat is kerst zonder het perfecte (warme) licht? Hang ze niet alleen in je boom, maar vergeet de rest van je huis niet. Frame je ramen, drape ze over je meubels, leg ze op de vloer, of waarom niet rond je bed voor die extra sparkle? Met deze tips tover je jouw thuis in no time om tot een kerstwalhalla. Ga voor warme kleuren voor een knus gevoel en kies voor verlichting op batterijen – want hallo, wie wil er nu niet besparen op die energierekening?

Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Over de kerstboom gesproken, hou je vooral niet in! Een boom zonder genoeg lichtjes is als een feestje zonder champagne. Voor een medium boom (1 tot 1,5 meter) gebruik je tussen de 100 en 350 lampjes. Voor de grotere jongens (2 tot 2,5 meter) zijn 750 lampjes perfect. Maar meiden, check die lampjes voordat je begint – niets zo vervelend als een dode lamp midden in je meesterwerk.

Rocking around the Christmas tree

Naast die oogverblindende lights kunnen kerstballen natuurlijk niet ontbreken. Deze stijliconen zijn de ruggengraat van je boom. Hang je basic ballen, groot of klein, na het licht en zorg dat ze goed zichtbaar zijn. Kies één of twee kleuren als je basis en laat de rest van je deco daarop aansluiten. En vergeet niet, de kerstboom is een deel van je interieur, so match it up! Heb je groene accenten in je huis? Ga dan bijvoorbeeld voor goud en donkerbruine ballen.

Rudolph the (red) nosed reindeer


Vaak een ondergeschoven kindje tijdens de wintermaanden, maar denk ook aan de geur. Want kerstmis is niet alleen een feest voor de ogen, maar ook voor de neus. Kies voor geurkaarsen met winterse geuren zoals hout, kruiden, dennen, of de geur van een open haard.

Fijne winter- en feestdagen in jouw eigen kerstwalhalla!

CategoriesNiet gecategoriseerd