H

Haartrends in 2023: deze kapsels ga je overal tegenkomen

Een nieuw jaar komt snel dichterbij en daarmee óók een hele reeks nieuwe haarstyles. Terwijl dit jaar de aanhoudende populariteit van het veerkrachtig föhnen, de gezichtsomkaderende snit, de halflange sleutelbeen- en gordijnbobs en de midi-flick te zien was, breekt er een nieuwe horizon aan. Wat volgend jaar de grootste haartrends zullen zijn, lees je dan ook in dit artikel. Pak die kappersscharen er maar bij, want er zal het nodige veranderen in de populairste kapsels! 

Haartrends in 2023: dit zijn de populairste coupes >

Roze

Sinds Valentino een volledig roze collectie de catwalk opstuurde voor volgend seizoen, wacht ik op tekenen dat ‘Barbiecore’-roze zijn weg vindt naar de haarwereld. Direct naar ‘Pink PP’-geïnspireerd haar gaan (de tint gecreëerd door de Valentino en Pantone-samenwerking) is onwaarschijnlijk, dus hier zien we het begin van interesse in de zachtere tinten roze. Naarmate dit steeds populairder wordt en roze haar minder verrassend wordt om te zien, zijn we er zeker van dat we de superintensieve, verzadigde versie van deze tint zullen zien. 

Barbieblond

De door Barbie geïnspireerde blonde haartrend wint aan populariteit sinds Anya Taylor-Joy en Gigi Hadid eerder dit jaar zeer lange platinalokken droegen. Met de opnames van de veel gehypte Barbie-film (verschijnt in juli 2023 in de bioscopen), gaat gebleekte ‘Barbieblond’ nergens heen! De lengte van felblond haar bereikt zijn hoogtepunt in augustus, net na de release van de nieuwe Barbie-film, wanneer mensen beginnen na te denken over het wat rustiger aan doen voor de herfst. Blond haar kan trouwens tijdens de zomermaanden moeilijker te onderhouden zijn, omdat de zon vervaging bevordert en pooldagen de toon kunnen aantasten.

Gladde achterkant

We hebben onlangs een golf gezien van meer utilitaire haarstyling op rode lopers, gecombineerd met retro-futuristische esthetiek in de vorm van metallics, PVC, nylon en pantserkleding. De bruikbaarheid van haar dat uit het gezicht wordt geveegd en op zijn plaats wordt gehouden door royale hoeveelheden stylingproduct, geeft de drager een zeer sterke, statige uitstraling en is een geweldige high fashion-keuze om een ​​zachtere outfit te ‘harden’ of een sterk statement te maken. 

Bullet bob

De bullet bob is een evolutie van de wolf-cut, mullet en shag-stijlen die de afgelopen 18 maanden zijn ontstaan. In plaats van terug te keren naar een klassieke bobvorm, heeft deze halflange haarsnit een op mullet geïnspireerde make-over ondergaan, met een ontgroeide gordijnpony met een gelaagde bobvorm. Het mooie van de bullet bob is dat het een genderloze vorm is. We krijgen een bobkapsel met ’twee lagen’ dat de balans heeft van een mullet (langer en zwaarder naar achteren toe) maar met behoud van textuur en detail rond het gezicht.

Zilvergrijs

Het is ongeveer vijf jaar geleden dat de enorme zilvergrijze haartrend zijn hoogtepunt bereikte, maar met de sterke ‘y2k’ en ‘future tech’ invloeden in de popcultuur op dit moment, is het logisch dat deze ‘futuristische’ tint aan populariteit wint. Terwijl Julia Fox over haar zilver geverfde haar sprak als een liefdesbrief aan ouder worden, kiezen veel mensen ervoor om hun natuurlijke grijze haar te laten zien sinds ze de lockdown hebben verlaten, wat een gevoel van verzet en vrede rond ouder worden betekent.

En, welke van deze haartrends ga jij in 2023 uitproberen?

CategoriesNiet gecategoriseerd