H

HERFST TIP: WOODFORD RESERVE OLD FASHIONED WEEK

Woodford old fashioned week 2023

Dompel jezelf dit weekend onder in de tijdloze wereld van cocktails met de klassieke Old Fashioned! Van 12 tot 19 november vieren we de Woodford Reserve Old Fashioned Week, waar Nederlandse bars zowel doorgewinterde whiskeyfans als nieuwkomers uitnodigen om deze iconische cocktail te ontdekken.

De Veranderende gezichten van whiskey

Het stereotype beeld van de whiskeydrinker verschuift. Geen exclusief domein meer van de oudere man in zijn comfortabele stoel. Whiskey heeft zijn weg gevonden naar een diverse groep mensen, waarbij 36% van de whiskeydrinkers in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten vrouw is*. De Old Fashioned evolueert daarmee naar een drankje dat steeds vaker in cocktails te vinden is. En al helemaal van 12 tot 19 november.

Ontdek de beste bars in Nederland tijdens Old Fashioned Week

Tussen 12 en 19 november kun je onder andere terecht bij Pulitzer’s Bar (persoonlijke favoriet), The Flying Dutchmen Cocktails, Door 74, Lotti’s – The Hoxton, Barbue, Fitz’s Bar, Labyrinth Amsterdam, Dutch Courage, en vele anderen. Ook in Rotterdam kun je genieten bij Botanero en in Den Haag bij Dorian. Hier proef je innovatieve twists op de klassieker óf proost je de OG.

Bekijk hier de deelnemende bars bij jou in de buurt.

Klassieke Old Fashioned Recept

Die original – een van de oudste cocktails in de geschiedenis – kun je ook thuis zelf maken. Easy as it is: Woodford Reserve Bourbon, suikersiroop en een scheutje bitters.

Old Fashioned Recept:

  • 60 ml Woodford Reserve Bourbon
  • 15 ml Monin suikersiroop
  • 2-3 scheutjes Angostura Aromatic Bitters

En, waar vier jij de Woodford Reserve Old Fashioned Week?

* Data: Our Whisky Foundation

CategoriesDrankje doen