Ze schieten de mooiste afbeeldingen voor onder andere Marie Claire, Cluse, Glamour, Net5 en JAN Magazine. Hun stijl is fris, speels, dromerig, jong, vrolijk en toegankelijk en Girls Who Magazine vonden veel raakvlakken in deze fijne elementen. Het leek ons te gek om fotografenduo Kee & Kee beter te leren kennen. Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest naar fotografie en een de grootste uitdagingen van samen ondernemen? Lees ons interview met Karen & Kiki!. Kee & Kee. Fotografie. Interview. girlsboss
&

”WE HEBBEN TWEE KEER ZOVEEL IDEEËN” | Drankje met… Ondernemend fotografenduo Kee & Kee

Ze schieten de mooiste afbeeldingen voor onder andere Marie Claire, Cluse, Glamour, Net5 en JAN Magazine. Hun stijl is fris, speels, dromerig, jong, vrolijk en toegankelijk en Girls Who Magazine vonden veel raakvlakken in deze fijne elementen. Het leek ons te gek om fotografenduo Kee & Kee beter te leren kennen. Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest naar fotografie en een de grootste uitdagingen van samen ondernemen? Lees ons interview met Karen & Kiki!

Karen & Kiki (hey naamgenoot!), hoe hebben jullie elkaar eigenlijk leren kennen?

”We hebben elkaar leren kennen op de Fotoacademie! Deze opleiding hebben we na onze middelbare school periode gevolgd. We zaten vanaf dag 1 bij elkaar in de klas en hebben 4 jaar intensief met elkaar de opleiding “doorstaan” haha. Omdat een creatieve opleiding best wel intens is qua – op zoek moeten gaan naar jezelf, wat is jouw stijl, wat wil je overbrengen, hoe herkennen mensen jouw werk, wat leg je er van jezelf in? – leer je elkaar heel snel, heel goed kennen.”

We zijn gestopt met het werk wat we ernaast deden en zijn ons fulltime gaan focussen op Kee and Kee.”

..En wanneer wisten jullie: wij gaan samenwerken!

”Onze hoofddocent zei in het laatste jaar tegen ons: Waarom studeren jullie niet samen af!? Dat vonden we op dat moment nog niet zo’n goed idee, we waren zoveel jaar bezig geweest met het zoeken naar onze eigen stijl dat we het toen niet helemaal voor ons zagen om dat vlak voor het afstuderen samen te voegen.

Na het afstuderen is Kiki gaan assisteren bij modefotograaf Eric van den Elsen en Karen is gaan fotograferen voor Yara Michels. We zijn toen ook samen huwelijken gaan fotograferen. Na een tijdje begon dat goed te lopen en besloten we om voortaan ook al onze andere klussen, die we naast de huwelijken kregen, samen te gaan doen. We zijn gestopt met het werk wat we ernaast deden en zijn ons fulltime gaan focussen op Kee and Kee. Dit was zo’n 4 jaar geleden.”

Drankje met.. Kee & Kee

Een groot voordeel van samen ondernemen is dat je er nooit alleen voor staat”
– Kee en Kee

Wat is in jullie ogen het grootste voordeel en nadeel aan samen ondernemen?

”Een groot voordeel van samen ondernemen is dat je er nooit alleen voor staat. Je kunt alles samen bespreken. In ons werk is het heel voordelig dat je met z’n tweeën meestal ook twee keer zoveel ideeën hebt. Tijdens shoots kunnen we daardoor heel snel schakelen. Ook kun je werk verdelen, zo doet Kiki al het Photoshop werk terwijl Karen foto’s selecteert en mailtjes beantwoordt.

Een nadeel aan samen ondernemen is dat wat je verdient natuurlijk ook verdeeld moet worden. Voor shootdagen rekenen we geen dubbel tarief omdat we met z’n tweeën zijn. Aan de andere kant kunnen we achteraf wel weer het werk verdelen dus dat zorgt er misschien wel voor dat we samen meer klussen aan kunnen dan dat je alleen zou kunnen doen.

Dus voor ons eigenlijk niet zoveel nadelen. Meer voordelen!”

Zo wordt Women Empowerment wereldwijd gestimuleerd

En wat is überhaupt de grootste uitdaging in jullie vak?

”De grootste uitdaging voor ons is om in alle klussen dichtbij onze eigen stijl te blijven en ons focussen op wat onze echte doelen zijn. Momenteel gaat het heel er goed qua klussen, we fotograferen voor Nederlandse bladen en doen ook veel commerciële opdrachten voor grotere en kleine Nederlandse merken. Dat vinden we heel erg leuk om te doen maar we willen ons nog wat meer focussen op echte mode gerelateerde opdrachten, editorials voor modebladen en bijvoorbeeld coole fashion campagnes voor bekende merken. We hopen dat binnenkort meer te bereiken!”

Fotografie VIVA

Hoe zag de allertofste shoot die jullie ooit hebben gedaan, eruit? En waar worden jullie bijvoorbeeld super blij van als dat tijdens een shoot gebeurt?

”We hebben laatst een shoot met zes meiden van hetzelfde modellenbureau gedaan in samenwerking met de meiden van TITS (hele coole kledingwinkel op de de Clercqstraat in Amsterdam). Bij ieder shot hadden de meiden dezelfde kleding aan en lieten we ze dezelfde dingen doen. Het eindresultaat is (vinden wij haha) heel mooi geworden. We hadden dit idee al een tijd in ons hoofd en we kunnen er dan heel erg blij van als de shoot uiteindelijk zo uitpakt als hoe we het al die tijd al in ons hoofd hadden.”

Jullie geven aan geïnspireerd te raken door bijvoorbeeld een fietstocht met blote benen door Amsterdam of de ontdekking van een nieuw, knap gezicht op straat. Maar alsnog is er veel creativiteit nodig in jullie vak. Hoe stimuleren jullie dit?

”We volgen heel veel andere fotografen, stylisten, visagisten, merken op bijvoorbeeld instagram. Hier halen wij heel veel inspiratie uit! Als we zien dat een andere fotograaf een coole shoot heeft gedaan willen we meteen zelf ook weer nieuwe shoots plannen en ondernemen.

Als we een idee hebben voor een shoot, maken we altijd eerst een moodboard. We duiken dan Pinterest op en gaan oneindig pinnen. Hier halen we ook veel inspiratie uit voor bijvoorbeeld gekke poses, andere hoeken om uit te fotograferen, locaties etcetera.”

Instagram fotografenduo Kee & Kee

Met deze 6 slimme technieken stimuleer je je creativiteit

Wat is het beste advies dat jullie andere vrouwen met (ondernemende) ambities kan geven?

”Wij zeggen altijd probeer het gewoon! Als je ergens aan begint, niet meteen opgeven als het nog niet helemaal is wat je voor ogen had. Het heeft tijd nodig om te bereiken wat je wilt bereiken. Om je doel te behalen moet je misschien eerst een tijdje dingen doen die je niet helemaal in je hoofd had maar dat is niet erg, uiteindelijk kom je er wel! Huwelijken fotograferen was niet onze uiteindelijke droom maar we hebben er zoveel van geleerd door het wel een aantal jaar te doen.”

Instagram fotografenduo Kee & Kee

Girls Who Magazine staat helemaal in het teken van en voor levensgenieters. Hoe ziet een moment van écht genieten er voor jullie uit?

”Een moment van echt genieten voor ons is als we tussen drukke weken door een rustige week hebben en het mooi weer wordt. Dan plannen we meteen een heerlijk dagje strand in en daar genieten we dan heel hard van. Dit jaar pakken we met dit mooie weer extra veel stranddagen mee, gewoon omdat het kan het als freelancer he!”

Volg de fotografie avonturen van dit ondernemingsduo via hun website of Instagram. En wil jij een prachtig portfolio aan fotografie? Dan weet je wie je moet contacten!

CategoriesDrankje met