1

19 x DIT HERKEN JE ALS JE IN DE HORECA WERKT(E)

Het digitale tijdperk heeft ervoor gezorgd dat we ons bijna nooit meer alleen voelen. Online zien en herkennen we elkaars ongemakken en grappige voorvallen. Zeker wanneer het vak-gerelateerd is, is het fijn om een stukje erkenning te krijgen. Zo is de horeca soms een toneelstuk met verdomd goede acteurs & actrices. Werk jij in de horeca, of ben je benieuwd hoe het is om in de horeca te werken en wil je ff lachen om opmerkingen van gasten? Dan is dit artikel iets voor jou!

1. Tijdsperspectief
”Heeft u al een keuze kunnen maken?”, ”Nee.. nog niet, bijna!” nog geen vijf minuten later ”Is het al gelukt mevrouw?”, ”He hé, werd tijd. Zit hier al tien minuten te wachten!!”

2. Verschillende koffies?!
”Voor mij een koffie. Ik ook koffie. Voor mij ook koffie. Ik wil graag een cappuccino” ….. ”Ohhhhhhh, je hebt cappuccino, doe mij dan ook maar een kappoesjieno. Extra heet alsjeblieft!”

3. Domme vraag
”Heeft u toevallig een toilet”, of ”weet u waar de toilet is”. Nee, er komen hier 250 gasten per dag maar we hebben geen toilet. Of nee, ik werk hier al drie jaar maar ik heb geen idee waar ons toilet is.

4. De rekening crashers
*Op een super druk moment* ”We willen graag apart afrekenen”, ”Zal ik het totaalbedrag door achttien delen?”, ”Nee, we betalen graag apart en allemaal anders! Ik had geen frietje, en zij wel!”

5. De rouwdouwer 
”Ik wil mijn entrecote graag well done, houd niet zo van rood vlees. En doe als voorgerecht meet carpaccio!”

6. Stay online
”Goedenavond mevrouw, wat kan ik voor u doen?”, ”Doe mij maar de WIEFIECODE”

werken in de horeca. Herkenbaar in de horeca.

7. het vuile tafeltje
De tafels zijn leeg en allemaal schoon, en de nieuwe gasten gaan uitgerekend aan dat éne vieze tafeltje zitten… Urgh.

8. De nachtwerker
Je ligt na tien uur werken eindelijk in bed, wanneer je midden in de nacht wakker schiet. ”Shit!!!” Tafel 32 heeft zes uur geleden een extra bakje mayo besteld, en je hebt deze niet gebracht!

9. Inspector Gadget
Zelf uiteten gaan en op letterlijk alles iets aan te merken hebben..

10. Vage kennissen
Wanneer je vrienden dagelijks komen en vage kennissen allemaal gratis drankjes verwachten, maar jij vooral je baantje niet wilt verliezen.

Herkenbaar in de horeca

11. Keuzestress
”Welke biertjes hebben jullie?” (met menukaart voor zijn neus) ”IPA, De Prael, Bockbier, Leffe Tripel, -Blond, -Dubbel, Weizen, Duvel, Quadrupel, Skuumkoppe, Funky Falcon, Radler, Butchers Tears en Liefmans!”. ”Oh, doe mij maar een Cola!”

12. Nog zo een..
“Hebben jullie Chaudfontaine?” “nee meneer, we hebben Perrier” “Oh, doe dan maar een Spa Rood!”

13. De culinaire kenner
“Komt er brood bij de croque monsieur?”

14. Daar, aan het water!
*Komt iemand afrekenen aan de bar* ”Dag mevrouw, waar heeft u gezeten”, ”Op dat tafeltje aan het water, ik had een koffie, een appeltaart en een bitter lemoooon!”. *Op een terras met 35 tafels aan het water*

15. De voordringer
*Komt met familie van 5 aan op een overvol terras, zonder reservering*. ”Een tafeltje voor 5 alsjeblieft, het liefst aan het water in de zon. Oh, en mogen we alvast een fles rosé bestellen?”

16. De gier
Dat een gast 5 keer benoemd hoe goed ze wel niet geholpen zijn, en dat alles super mega fantastisch was, maar op een rekening van €800 geen cent fooi achterlaat.

17. Negeren
10 x roepen met de vraag wie het piepkuiken heeft, geen antwoord ontvangen, en na 10 minuten paniek zaaien dat iemand zijn piepkuiken mist..

18. De zwaaier
*Gast zwaait naar bediening op vol terras*. ”Hoi mevrouw, zegt u het maar”, ”Oh lieverd, wat wil jij? Pak de kaart er even bij” *Kijkt op zijn dooie gemakje naar de menukaart*

Herkenbaar in de horeca

19. De ongeduldige
*Komt aan met 4 borden en loopt gelijk terug naar de keuken* ”Maar meneer! MENEEEER!! We hadden ook nog FRIEHIEET!!”

Yes, werken in de horeca gaat verder dan leuk lachen. Welke soort gast of opmerkingen heb jij meegemaakt tijdens jouw periode in de horeca?

PIN IT!

Werk jij in de Horeca? Dan ben je vast wel een van deze situaties tegen gekomen! #horecawerk

 

CategoriesWork