N

NIEUWE TERRASSEN IN AMSTERDAM 2023: 10 x BUITEN BORRELEN

buiten borrelen in amsterdam - terras amsterdam noord - nieuwste terrassen amsterdam - leukste nieuwste terrassen amsterdam - nieuwe bar met terras Amsterdam - terras in de zon amsterdam - nieuw terras amsterdam - nieuw terras amsterdam 2023

Het zonnetje laat zich langzaamaan weer zien, de jurkjes – samen met de zonnebrillen – komen weer uit de kast. En we kunnen weer met z’n allen hetgeen doen, waar wij zo blij van worden: buiten borrelen in Amsterdam! Hieronder vind je 10 x nieuwe terrassen in Amsterdam waar je heerlijk in de zon kunt vertoeven!

Van een nieuw terras en bar in Amsterdam Noord tot Oost: dit zijn de leukste nieuwe terrassen in Amsterdam om heerlijk buiten te borrelen! >

1. Nela

Nela staat bekend om de ‘live-fire cooking’ met hoogwaardige en zorgvuldige geselecteerde ingrediënten. Deze zomer tillen ze het een niveau hoger: hun nieuwe terras is namelijk het perfecte decor om een zomerse avond af te sluiten. Of dat nu is voor een verfrissende cocktail of van een heerlijke maaltijd. De frisse lucht en de levendige sfeer zorgen voor een heerlijke ervaring. En, ook leuk: 11 juni kun je hier samenkomen voor een eerste zomerse BBQ.

2. Chateau Amsterdam

In Amsterdam-Noord vind je het fijne terras van Chateau Amsterdam. Waar het met de mooie fontein, zonovergoten terras en de moderne en klassieke wijnen van druivenboeren even lijkt alsof je in klein Italië waant. Zonder ál te ver te reizen.

3. Deck

Dat Amsterdam Noord barst van de nieuwe terrassen blijkt maar weer. Naast Chateau, opent ook het nieuw terras van Deck haar deuren. Eentje aan het water, met een menu vol ’s werelds strakste streetfood (lees falafelhapjes tot Hollandse bitterballen). Gecombineerd met ambachtelijk bier en cocktails. Wat heeft een mens nog meer nodig?

Ook leuk! 15 x terrassen met heel lang zon in Amsterdam >

4. Café Marcella

Misschien kende je café Marcella al: het is een iconische café op het mooie Amstelveld waar je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terecht kunt. Helemaal nieuw is ‘ie misschien niet, maar sinds mei 2023 is dit typische Amsterdamse café heropent, in een nieuw jasje met oude details zoals we van haar gewend zijn. Én met terras!

5. Parkzuid

In het voormalige historische filmmuseum, middenin het Vondelpark vind je de grote Parkzuid. Met maar liefst 350 zitplaatsen hoef je (vaak) niet te vechten voor een plekje en geniet je niet alleen van het zonnetje op het terras. Maar ook van een lekkere ontbijt, lunch en borrel.

Meer buiten borrelen in Amsterdam >

6. Polly Goudvisch

Of je nu wil zonnen op de fijne terrassen, uitgebreid wil dineren of beide: het kan allemaal bij de nieuwe Polly Goudvisch in Amsterdam Noord. Met het Pontje ben je er zo. Eenmaal op het terras wordt elk moment van de dag een ijskoud biertje getapt. Eentje voor de dorst en eentje voor de lekker! Da’s pas genieten.

7. Nieuw bar met terras in Amsterdam: Lowlander Bar

Waar je eerst alleen de Lowlander Beer vond in meerdere pop-ups, kun je nu op een vaste plek terecht voor Lowlander beer en foodpairing: In Amsterdam Noord, aan de Gedempt Hamerkanaal 201 om precies te zijn. In een botanische restaurant geniet je van bier en gerechten (die gered zijn van de prullenbak) gecombineerd.

8. Tros

Van Amsterdam Noord gaan we naar een nieuw terras in Amsterdam Oost: Tros. Of ook wel het nieuwe ‘buurtcafé’, zoals zij zichzelf noemen. Middenin de Linnaeusstraat kun je aanschuiven op het terras om uitgebreid buiten te borrelen of dineren. De menukaart staat vol van kleine snacks tot grotere gerechten, die je goed kunt delen of als hoofd- en lunchgerecht kunt nemen. Jij kiest!

9. Ami

Ook de altijd levendige buurt de Pijp in Amsterdam is een nieuw terras rijker: de café manger Ami, met een Urban twist. Op een fijne locatie (in het zonnetje – erg belangrijk), kun je achterover leunen, ontspannen en genieten van de goede dingen in het leven: vrienden en buiten borrelen.

Dit zijn 16 x terrassen aan het water in Amsterdam >

10. Bar Bellini

Bar Bellini, het kleine, maar niet zo kleine Italiaanse zusje van de Franse Lolita is de nieuwe aanwinst schuin tegenover de Ferdinand Bol. Er zijn niet veel plekjes op het terras en je kunt ook niet reserveren. Maar voor wie een plekje scoort, geniet van Bellini cocktails, gecombineerd met kleine Italiaanse gerechten die zowel als deelgerechtjes of in gangen geserveerd kunnen worden.

En, bij welke nieuwe terrassen in Amsterdam 2023 schuif jij aan?

CategoriesDrankje doen