N

NIEUWE TERRASSEN IN AMSTERDAM 2024: 10 x BUITEN BORRELEN

buiten borrelen in amsterdam - terras amsterdam noord - nieuwste terrassen amsterdam - leukste nieuwste terrassen amsterdam - nieuwe bar met terras Amsterdam - terras in de zon amsterdam - nieuw terras amsterdam - nieuw terras amsterdam 2023

Het zonnetje laat zich langzaamaan weer zien, de jurkjes – samen met de zonnebrillen – komen weer uit de kast. En we kunnen weer met z’n allen hetgeen doen, waar wij zo blij van worden: buiten borrelen in Amsterdam! Hieronder vind je 10 x nieuwe terrassen in Amsterdam waar je heerlijk in de zon kunt vertoeven!

Van een nieuw terras en bar in Amsterdam Noord tot Oost: dit zijn de leukste nieuwe terrassen in Amsterdam om heerlijk buiten te borrelen! >

1. Restobar Jacob

Op een hoekje van de Bilderdijkstraat zit restobar Jacob. Als broertje van cafe Binnenvisser zijn de verwachtingen hoog. Maar met drankjes als cucumber fizz, sake martini of goed (natuur)wijntje waar je ook een oeuf mayonaise of steak tartaar met mosselmayo kan krijgen maken ze die wel waar. Wederom op een hoekje zit dit terras in Amsterdam-West dus zon is je verzekerd. 

2. Kikkie van de Prinsensluis 

Als wij zeggen smashburger en de negen straatjes, dan zeggen de kenners Kikkie van de Prinsensluis aan de prinsenstraat. dit restaurant met terras aan de gracht heeft geweldige cocktails, hapjes als paté on toast, burrata met vijgen of gefrituurde olijven. Het terras zit op een hoekje dus gegarandeerd een tintje bruiner kom je hier vandaan.

Meer buiten borrelen in Amsterdam >

3. Café Twee Prinsen

Buurman van Kikkie is Café Twee Prinsen. Deze natuurwijnbar met terras aan de gracht serveert kaasjes met vers brood, oesters en verfijnde gerechten als prei met ponzu en ei. Voor een culinaire nazit tot een witte natuurwijn met een bitterballetje. Kortom, de prinsesjes van Girls Who Magazine zitten hier wel goed.

4. De Willem 

De spaarndammerbuurt is een pareltje rijker, genaamd De Willem. In de monumentale Haarlemmerpoort kan je in de linkervleugel voor de lunch, een drankje of een goeie borrel terecht. Aan de right wing vind je het restaurant waar je uitgebreid en culinair kan eten. Een 4-5 gangen diner wordt hier zo voor je gecheft. Het terras voor het pand is groot en zit vrijwel altijd in de zon. Koninklijk plekje zouden wij zeggen.

5. Klaproos

Natuurwijn, Italiaans eten, pizza, dansen en een zonnetje. Dat alles krijg je bij de café-restaurant de Klaproos in Amsterdam Noord. Het pop-up pizza en pasta restaurant is terug van weggeweest. In het weekend komt een DJ de boel nog meer opvrolijken, maar onder het grote overdekte terras is eigenlijk al-tijd genieten. Snel de pont op dus. 

Meer buiten borrelen in Amsterdam >

6. Bar Centraal 

Natuurwijnen en verfijnde gerechtjes staan jou in het zonnetje op te wachten bij Bar Centraal in Amsterdam West. Dit is een plekje van dezelfde wijnliefhebbers achter Glou Glou. Het zit er al een tijdje maar is de laatste tijd echt populair en druk geworden. Kleine kunstwerkjes als burrata met sichuan peper krijg je op je bord om te delen, met een heerlijk glaasje natuurwijn. I would say, cheers. 

Ook leuk! 15 x terrassen met heel lang zon in Amsterdam >

7. Vooges aan ‘t IJ 

Zon, zee, strand? Wat wil je nog meer. Bij Vooges aan ‘t IJ wordt de zee vervangen door, as you can guess, door het IJ. Extra chill, je hoeft er de pond niet voor over want het restaurant zit bij de Westelijke Ijlanden. Borrelhapjes gaan verder dan bitteral: voor fancy calamari a.k.a gefrituurde pijlstaartinkvis of een kaasplankje van de kaaskamer staan jou hier in het zonnetje op te wachten. 

Meer buiten borrelen in Amsterdam >

8. Lagerwal 

Deze plek zich de speeltuin voor volwassenen. Say no more right? Het terras Lagerwal in Amsterdam Noord mag zich met recht uit de hoogte noemen. Het plekje hier zit namelijk bovenop een oude loods. Deze plek kan niet zonder muziek of een goede live dj-set. Naast gigantische boten die om je heen zijn in deze haven kan je een goede portie zon hier pakken. 

9. Lowlander

In Noord weten ze goed aan terrassen te doen. Bij de bar en het restaurant van Lowlander Botanical aan het IJ kan je heerlijk op het terras genieten van botanische gebrouwen bieren en hapjes als burrata met tomaat en aardappelkrokant. Of een heerlijke oesterzwam saté met bosui en sesam. 

10. Metro

In de zomer kan je bij Metro genieten borrelhapjes waar je u tegen zegt. Als de scheermessen met peterselie, morcilla met perzik en jalapeno je nog niet overhalen doet de drankenkaart dat wel. Een dirty tina of campari spritz en je waant je zo op vakantie. Het plekje zit in Amsterdam-Noord is zowel voor lunch als diner open. Plek genoeg in de grote pand vlakbij het water. 

Meer buiten borrelen in Amsterdam >

Dit zijn 16 x terrassen aan het water in Amsterdam >

En, bij welke nieuwe terrassen in Amsterdam 2023 schuif jij aan?

CategoriesDrankje doen