N

NEW HOTSPOT: URBAN JUNGLE THE BIRDHOUSE

Amsterdam is weer een urban hotspot rijker en dat moet gevierd worden. En hoe kan dat anders dan met fijn gezelschap en bubbels? Op een zomerse maandagavond maakten we kennis met het designvolle interieur van het recentelijk gerenoveerde Urban Jungle The Birdhouse. Graag nemen we je mee in een avond vol verrassingen.

Amsterdam is weer een urban hotspot rijker en dat moet gevierd worden. En hoe kan dat anders dan met fijn gezelschap en bubbels? Precies! Met een nóg fijner samengesteld menu! En dat is precies wat er gebeurde. Op een zomerse maandagavond maakten we kennis met het designvolle interieur van het recentelijk gerenoveerde “The Birdhouse”. Graag nemen we je mee in een avond vol verrassingen.

Botanische tuinen van tropische bestemmingen

Allereerst valt op: de heerlijke locatie in Amsterdam Oost. Net om het hoekje van Artis bevindt zich de uban jungle van The Birdhouse. Verrassende elementen van water, lucht en aarde komen ons tegemoet. Even wanen we ons in de botanische tuinen van tropische bestemmingen. Zachte en minder zachte kleurpaletten vormen het restaurant. Hysterische flamingo’s trekken onze aandacht en details weten ons te inspireren. Lichtinval heeft een belangrijke factor en ruimtes worden goed benut. Van gezellige familiehoekjes en chique tweezits naar lekkere freelance plekken en een bar om te socializen.

Urban Jungle The Birdhouse

Dit zijn nog 10 ideale werkplekken voor ZZP’ers!

Welkom in The Birdhouse.

Zo Nederlands als dat ik ben weet men mij toch elke keer weer te raken met de oer-Hollandse bitterbal. Zo ook The Birdhouse. Een samenstelling van Nedelands en Aziatisch geïnspireerde barbites stillen de namiddagse trek. Lichtzoete, lustopwekkende cocktails vullen het weer aan. Leuke side note is dat je de cocktails van Bruis zonder schuldgevoelens mag drinken. Laag in alcohol én calorieën. Oke, nu moet je er natuurlijk niet een stuk of 7 achter elkaar wegtikken maar 2 á 3 glaasjes leek mij verantwoord.

Urban Jungle The Birdhouse

“Alle gekheid op een stokje”

De avond vorderde en een openingsspeech werd gegeven. Vol enthousiasme en nieuwe ideeën laat The Birdhouse je genieten. Ze wil je laten zien dat je het net zo wild kan maken als je wil. “Alle gekheid op een stokje.” Of je nu met kinderen komt eten, met zijn tweeën of de VrijMijBo inluidt met collega’s. The Birdhouse staat klaar om je te mogen ontvangen!

Dit zijn de beste plekken voor een zomerse date in Amsterdam!

Een lust voor je zintuigen

Eenmaal aan tafel beten zij het spits af met een sensationele plate met 3 gerechtjes. Tom Kha Kai soep, toast met frisse tartaar en een verse Tuna Bowl. De volgende gang bestaat uit een gegrilde bavette met wakame, paksoi en rijst. Een apart geserveerde saus van gember en sojasaus maken het de perfecte aanvulling. Een ware lust voor al je zintuigen! Tot slot worden we verwelkomd door een wel heel bijzonder dessert. Oftewel The Birdhouse a la Dylan. Een smeuïge brownie, overgegoten met witte amandelsneeuw en homemade vanille-ijs.

Urban Jungle The Birdhouse

Al met al een mooie avond vol herinneringen. Een lust voor het oog, een cadeautje voor je smaakpupillen en service om voor terug te komen. Oftewel een zéér geslaagde avond. En dat voor een maandag!

PIN IT!

birdhouse amsterdam. De nieuwe spot bij de dierentuin in Amsterdam. #birdhouseamsterdam #amsterdamhotspot #luncheninamsterdam

CategoriesFijne Foodspots