D

Dit is waarom je ALTIJD een lepel suiker in je achtertuin moeten achterlaten voordat je van huis gaat!

Sommige mensen houden niet van bijen. Ze denken dat ze ons lastigvallen terwijl we in het park aan het barbecuen zijn of op het strand liggen. Maar het feit is, deze kleine insecten zijn verantwoordelijk voor ons bestaan. En het slechte (zacht uitgedrukt) nieuws is, die sterven uit. Dit is belangrijk om te weten, want bijen zijn voor 90% verantwoordelijk voor het voeden van  de wereldbevolking. En in feite zouden we dus niet zonder hen kunnen overleven.

De meeste mensen hebben een hekel bijen. Ze denken dat ze ons lastigvallen terwijl we in het park aan het barbecuen zijn of op het strand liggen. Maar het feit is, deze kleine insecten zijn verantwoordelijk voor ons bestaan. En het slechte (zacht uitgedrukt) nieuws is, die sterven uit.

Dit is belangrijk om te weten, want bijen zijn voor 90% verantwoordelijk voor het voeden van  de wereldbevolking. En in feite zouden we dus niet zonder hen kunnen overleven.

Niemand kan alles doen, maar iedereen kan iets doen

Je hoeft geen boomknuffelaar te zijn om de omgeving waarin je leeft te respecteren en gelukkig zijn er verrassend eenvoudige dingen die iemand kan doen om de planeet te helpen.Niemand kan alles doen, maar iedereen kan iets doen, zoals ze zeggen. We hebben een verantwoordelijkheid om onze mooie wereld te behouden voor degenen die na ons komen.

Zonder bijen leven we nog maar 4 jaar

Sir David Attenborough, 92, heeft zijn hele leven gevochten voor dieren, het milieu en de natuur.

“Als bijen van de aardbodem zouden verdwijnen, zouden mensen nog maar 4 jaar te leven hebben”, schreef hij onlangs op Facebook.

David Attenborough is zeker niet de eerste persoon die deze ernstige waarschuwing uit. Maar zijn post herinnert eraan dat dit een kwestie is die we allemaal serieus zouden moeten nemen. Want ze lijken misschien klein en onbelangrijk, maar bijen hebben een enorme taak – bijna een derde van het voedsel dat we eten wordt bestoven door deze insecten.

Dit is Europa’s grootste vegan restaurant!

Ze lijken dood, maar hebben in werkelijkheid een beetje energie nodig

“In de afgelopen 5 jaar is de bijenpopulatie met 1/3 gedaald”, schrijft David Attenborough.

Maar de situatie is niet hopeloos. Er is één ding dat we allemaal kunnen doen – en het is een idee dat zich nu als een lopend vuurtje verspreidt. David Attenborough biedt een eenvoudige tip die iedereen zou moeten proberen. Meng suiker en water in een lepel en laat het in je achtertuin. Het kan je leven helpen redden!

David Attenborough schrijft:

“Deze tijd van het jaar zien bijen er vaak uit alsof ze dood gaan, maar dat is niet zo. Bijen kunnen moe worden en hebben simpelweg niet genoeg energie om naar de korf terug te keren, wat er vaak toe kan leiden dat ze alsnog overlijden.

“Als je een vermoeide bij in huis vindt, zal een eenvoudige oplossing van suiker en water een uitgeputte bij helpen herleven.”

“Meng eenvoudig twee eetlepels witte, kristalsuiker met een eetlepel water, en plaats op een lepel om de bij te bereiken. Je kunt ook helpen door deze post te delen om het bewustzijn te vergroten. “

Nog een andere manier om bijen en de mensheid te helpen bloeien: plant een aantal bloemen op je balkon of laat wilde bloemen een hoek van je achtertuin overnemen!

Je bijen zullen er dol op zijn en zo draag jij een klein steentje bij aan het redden van de aarde!
Zie jij ook het belang in van deze beestjes? Deel dit artikel dan via de icoontjes onderaan het artikel.

Tekst via: Newsner