1

10 NETFLIX ORIGINALS DIE JIJ GEZIEN MOET HEBBEN

netflix - netflix aanraders - netflix tips - netflix films - beste films - beste films netflix - film top 10

Het vinden van de beste films op Netflix is als zoeken naar een speld in een hooiberg. Een zoektocht door het aanbod van de streamingdienst is namelijk een behoorlijke uitdaging. Om die reden zochten we de beste films voor je uit. Van de beste actiefilms tot komedie en zelfs een Oscarwinnaar. Hieronder vind je de 10 beste Netflix films op dit moment.

Vind hier de beste tips voor Netflix films >

The Irishman

The Irishman van de Oscarwinnende regisseur Martin Scorsese gaat over Frank Sheeran, zijn (mis)daden uit de Tweede Wereldoorlog en hoe hij daarna in de maffia van Pennsylvania werd opgenomen. Sheeran was een vakbondsfunctionaris die ervan werd beschuldigd banden te hebben met de misdaadfamilie Bufalino.
IMDB > 8,1

Marriage Story

Deze tragische komedie speelt zich af in New York en Los Angeles en volgt regisseur Charlie en theateractrice Nicole terwijl ze de lastige beslissing maken om te scheiden. Ze hebben vooral moeite met afspraken maken wie de zeggenschap krijgt over de kinderen.
IMDB > 8,1Beasts of No Nation

In deze film word de jonge Agu wordt gedwongen om zich aan te sluiten bij een leger huurlingen wanneer de oorlog losbarst in zijn land. Agu’s vader wordt vermoord, zijn moeder en zuster zijn spoorloos en hij moet deelnemen aan een leven van geweld en wreedheden. Samen met zijn dove vriend Strika biedt hij weerstand aan de misdaden van de oorlog.
IMDB > 7,7

6 x tips voor sexy series en films op Netflix vind je hier >

Roma speelt zich af in de jaren 70 in Mexico-Stad en volgt een gezin uit de middenklasse. Een jaar lang volg je de hoogte- en dieptepunten die de familie meemaakt. Centraal staat het dienstmeisje Cleo. De film won een Oscar in de categorie Beste camerawerk.
IMDB > 7,7

The Boy Who Harnessed the Wind

De Britse dramafilm gaat over de jonge scholier William Kamkwamba die uit een boerenfamilie komt in het dorp Wimbe, Malawi. Zijn ouders komen nauwelijks rond en hierdoor kan William in de toekomst niet meer naar school. Een bijzonder en waargebeurd verhaal.
IMDB > 7,6

Een film van regisseur Dee Rees die post-WWII Mississippi door de lens van twee veteranen laat zien: één wit, één zwart. De twee mannen komen thuis na de Tweede Wereldoorlog op een boerderij in Mississippi. Ze hebben moeite zich aan te passen na de oorlog en worstelen met racisme.
IMDB > 7,4

El Camino: A Breaking Bad Movie

Netflix dropte met deze film een echte Breaking Bad-film. Het is een sequel, wat betekent dat het verhaal zich afspeelt ná de serie. Emmy-winnende acteur Aaron Paul kruipt dus weer terug in de huid van Jesse Pinkman in de film El Camino: A Breaking Bad Movie. Hij slaat op de vlucht en zittend in zijn El Camino beseft hij dat het gevaar weer eens op de loer ligt.
IMDB > 7,4

Avondje op de bank met z’n tweeën? De leukste romantische films op Netflix vind je hier >

The King

The King gaat over Henry V, die opgroeit als prins Hal. Hij is erfgenaam van de Engelse troon maar wil liever een ‘normaal’ leven te leiden. Tot zijn vader overlijdt. Aan Henry V de taak om te overleven in het paleis, emoties over zijn verleden in bedwang te houden en orde op zaken te stellen.
IMDB > 7,3

The Ballad of Buster Scruggs

Dit is een experimentele film die in zes delen wordt verteld. In de zes verhalen komen verschillende varianten van het western genre aan bod, altijd weer doortrokken van de ironische Coen-kijk op de wereld.
IMDB > 7,3

Dolemite Is My Name

De film is gebaseerd op het leven van acteur en zanger Rudy Ray Moore. Zijn bekendste nummer Dolemite is vernoemd naar de film. In de jaren ’70 werd Moore bekend als pooier Dolemite, het extravagante personage uit de gelijknamige film van regisseur D’Urville Martin.
IMDB > 7,3

Welke van deze Netflix films ga jij binnenkort kijken? 

CategoriesChill