D

DE TOP 5 BESTE NEDERLANDSE FILMS OP NETFLIX

nederlandse films - films netflix - netflix tips - nederlandse films netflix - nederlandse films top 5

Nederlandse films worden met de jaren beter, en daar zijn we heel blij om! Ook de streamingdienst Netflix voegt steeds meer goede Nederlandse producties toe, dus is het tijd om jullie even op de hoogte te stellen. Hieronder vind je de top 5 beste films van eigen bodem op Netflix. Op IMDB-volgorde!

Vind hier de beste Nederlandse films op Netflix >

Achtste Groepers Huilen Niet

‘Achtste Groepers Huilen Niet’ vertelt het verhaal van de levenslustige Akkie die gek is op voetbal, ook al vindt klasgenoot Joep dat voetballen geen meidensport is. Akkie laat zich niet tegenhouden en met humor gaat ze tegen zijn pesterijen in. Wanneer ze leukemie krijgt, behoudt Akkie haar optimisme en energie. De hele klas van juf Ina leeft met haar mee en zelfs vanuit het ziekenhuis blijft ze zich met het schoolvoetbaltoernooi bemoeien. Als Akkie zo achteruit gaat dat ze onmogelijk aan het toernooi mee kan doen, bedenkt de stoere Joep een heel bijzonder plan.
IMDb > 7,5

Vind hier de meest bekeken series, docu’s en films op Netflix >

De Marathon

De Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico werken samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Het viertal komt op het slimme idee zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam, om zo de garage van de ondergang te redden. Voor deze vrienden staat er met de voorbereidingen op deze loop en het redden van de garage meer op het spel dan alleen het halen van de finish…
IMDb > 7,5

De Tweeling

Na de dood van hun ouders groeien de tweelingzusjes Lotte en Anna gescheiden op. Anna blijft in Duitsland en moet haar hele leven hard werken voor anderen. Lotte verhuist naar een Nederlandse familie die haar op het eerste gezicht alle kansen biedt. Eerst missen ze elkaar en proberen ze alles om weer bij elkaar te zijn.

De omstandigheden en tijd waarin ze leven zorgen alleen voor obstakels die groter zijn dan de band die ze altijd voelden. Anna trouwt met een SS-officier die aan het einde van de oorlog sneuvelt. Lottes verloofde wordt vermoord in Auschwitz. Vijftig jaar na hun laatste, pijnlijke ontmoeting probeert Anna nog één keer in contact te komen met haar tweelingzus.
IMDb > 7,5

Vind hier welke oscar-winnende films op Netflix je zeker moet zien >

Riphagen

De beruchte Amsterdamse crimineel Dries Riphagen werkt tijdens de Tweede Wereldoorlog fanatiek samen met de nazi’s. Riphagen wordt erg rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers, en voelt zich hierdoor onaantastbaar. Maar als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd de jacht op hem.
IMDb > 7,2

Bloed, Zweet en Tranen

André Hazes is acht jaar oud als Johnny Kraaijkamp hem ontdekt op de Albert Cuypmarkt: een ster is geboren. De film gaat over drie cruciale fases in Hazes’ leven: zijn jeugd in de jaren 60, de jaren 80 en zijn doorbraak en zijn laatste levensjaar.
IMDb > 7,1Welke Nederlandse films uit deze top 5 ga jij binnenkort kijken op Netflix?

CategoriesChill