1

19 x GOEDE NETFLIX DOCU’S OVER DE MUZIEKINDUSTRIE

zomer-muziek-hits-2018. Zomer muziek voor op vakantie 2018. Geniet tijdens je vakantie van deze heerlijke zomerlijst met hete hitjes

Netflix staat vol met interessante documentaires, over allerlei verschillende onderwerpen. Ook op het gebied van het muziek is er veel indrukwekkends te vinden. Hier vind je 19 fascinerende en ontroerende muziekdocumentaires over artiesten die we (zouden moeten) kennen. Ze staan op volgorde van IMDb waardering (van hoog naar laag).

Vind hier de beste muziekdocumentaires van Netflix >

Hans Zimmer: Live in Prague

In deze concertfilm geniet je van, de met een Oscar bekroonde componist, Hans Zimmer zijn meest iconische muziek in een uitverkochte O2 Arena in Praag.
IMDb > 9.1

Hip-Hop Evolution

Legendes als Run DMC, Public Enemy en N.W.A. komen aan het woord in deze intrigerende documentaire. Mooie verhalen, waardevolle geschiedenislessen en vooral veel ijzersterke muziek.
IMDb > 8.4

Foo Fighters: Back and Forth

Foo Fighters: Back and Forth neemt je mee van Nirvana en de eerste demo’s van de Foo Fighters tot hun recentere werk. Een interessant kijkje in de keuken, en de groeipijn waar elke band mee te maken krijgt.
IMDb > 8.3

George Harrison: Living in the Material World

Er zijn al heel veel muziekdocumentaires over The Beatles gemaakt, maar dit is echt een van de favorieten. Diepe interviews en uniek archiefmateriaal wisselen elkaar af, met als resultaat een prachtige muzikale reis.
IMDb > 8.2

Justin Timberlake + the Tennessee Kids

Het laatste optreden van Justin Timberlake en de Tennessee Kids ’20/20 Experience World Tour, gefilmd in 2015 in het MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.
IMDb > 7.9

Ook leuk! 10 indrukwekkende biografische series op Netflix vind je hier >

Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese

Deze docu gaat over het contrast tussen de moedeloosheid van Amerika in 1975 en de optimistische muziek van Bob Dylan in dat najaar. Daarnaast zie je ook hoe deze artiest zichzelf op eigen wijze herontdekt.
IMDb > 7.7

What Happened, Miss Simone?

Naast dat Nina Simone een hele goede zangeres was had ze ook een kant die weinig mensen kennen. Ze werd als gek verklaard, maar na veel leed kwam ze erachter dat ze aan een bipolaire stoornis leed. Deze docu is vooral een intiem en puur portret.
IMDb > 7.6

Quincy

Frank Sinatra, Michael Jackson en de soundtracks van geprezen films: Quincy Jones’ muzikale erfgoed is super groot. Hij vertelt er in deze documentaire zelf uitgebreid over.
IMDb > 7.6

Metallica: Some Kind of Monster

Deze documentaire geeft een kijk op één van de succesvolste metalbands aller tijden: Metallica. Joe Berlinger en Bruce Sinofsky volgden de muzikanten ruim een jaar lang.

IMDb > 7.5

Taylor Swift: Miss Americana

In de documentaire ‘Taylor Swift: Miss Americana’ volg je Taylor Swift in haar rol als songwriter, artiest en vrouw die de kracht van haar stem gebruikt.
IMDb > 7.5

Vind hier 10 Netflix Originals die jij gezien moet hebben >

The Rolling Stones: Olé Olé Olé! A Trip Across Latin America

Alle bandleden zijn op leeftijd, maar alsnog touren ze de wereld over, vol energie. In deze docu ga je mee op een tour door Latijns-Amerika, langs tien steden. Daarnaast krijg je ook een concert te zien, schitterend in beeld gebracht.
IMDb > 7.5

Homecoming: A Film by Beyoncé

Deze persoonlijke en diepgaande blik op het gevierde optreden van Beyoncé op Coachella in 2018 laat het emotionele traject zien, van creatief concept tot culturele beweging.

IMDb > 7.4

Chasing Trane: John Coltrane Feature Documentary

Net als zijn grote voorbeeld Charlie Parker raakt Coltrane verslaafd aan drugs. Nadat hij cold turkey afkickt, komt Coltrane sterker terug dan daarvoor. Hij begint dan aan een creatieve, artistieke, spirituele muzikale reis.
IMDb > 7.3

I Called Him Morgan

In februari 1972 wordt jazzmuzikant Lee Morgan doodgeschoten door zijn vrouw Helen tijdens een optreden in een club in New York. De moord zorgt voor verbijstering binnen de jazz gemeenschap en de herinnering aan de gebeurtenis achtervolgt nog steeds degenen die de Morgans kenden.
IMDb > 7.3

This Is It

De film is samengesteld uit de honderden uren opnames van de oefensessies en beelden achter de schermen van de wereldberoemde popster Michael Jackson. Ook zien je een aantal interviews met vrienden en creatieve partners van Michael.
IMDb > 7.2

Keith Richards: Under the Influence

Hij kwam al voorbij in de eerste documentaire uit dit lijstje, maar deze man heeft zo’n bizar leven dat hij absoluut een eigen documentaire verdient. In deze muziekdocumentaire vliegt het prachtige beeldmateriaal voorbij, een must-watch voor fans van The Rolling Stones, gitaren en rock in het algemeen. Wat een legende!
IMDb > 7.2

Gaga: Five Foot Two

In deze documentaire krijg je een uniek kijkje in het leven van Lady Gaga, terwijl ze haar nieuwe album en en een Super Bowl-optreden voorbereidt. En dat alles terwijl ze ook met lichamelijke en emotionele problemen kampt. Een bloedeerlijk en schitterend in beeld gebracht portret.
IMDb > 7.0

Whitney: Can I Be Me

Whitney Houston leverde hit na hit af, met een stem die op krachtige wijze elke zaal kon vullen. Haar privéleven was helaas niet zo rooskleurig als haar carrière. Van haar begin als zangeres tot haar noodlottige einde: Can I Be Me neemt je mee.
IMDb > 6.7

ReMastered

Dit zijn niet één, maar maar liefst acht muziekdocumentaires. Bob Marley, Johnny Cash en andere muziekhelden komen voorbij. Het bijzondere aan ReMastered is echter dat het vooral om goede muziekverhalen draait, niet per se om bekende namen. Dat maakt een aantal onvergetelijk.
IMDb > verschillend per documentaire

Welke van deze muziekdocumentaires ga jij binnenkort kijken?

CategoriesChill