5

5 x TOFFE MUSEA IN ROTTERDAM

tentoonstellingen in Rotterdam - musea in Rotterdam - TENT Rotterdam - kunsthal Rotterdam - Nieuwe instituut Rotterdam - chabotmuseum rotterdam

Op een vrije dag kunnen we genieten van een dagje kunst & cultuur snuiven. En, waar doe je dat beter dan in een tof museum? Lucky us, vind je in het mooie 010 een aantal leukerds om te bezoeken. Hier vind je 5 x toffe musea in Rotterdam.

Kunst bezichtigen en cultuur snuiven kan gewoon in eigen land! Hier vind je 5 x toffe musea in Rotterdam >

1. Kunsthal Rotterdam

Bij de Kunsthal Rotterdam vind je altijd interessante tentoonstellingen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo trapt deze museum het jaar 2021 in met een multimedia tentoonstelling over het verlangen naar het eeuwige jeugd. Waar je in de wereld van fashion, reclames & social media door de jaren heen stapt. Leuk om te bekijken tijdens je dagje Rotterdam.
Adres: Westzeedijk 341

Meer 010! Hier vind je 30 x originele tips & activiteiten om te doen in Rotterdam >

2. Chabotmuseum

Moderne kunst, geschiedenis en architectuur komen samen in het Chabotmuseum door middel van verschillende tentoonstellingen. Vast in het collectie vind je de werken van Chabot uit de oorlogsjaren. Waar hij in het interbellum leed & pijnen op beeld wist te zetten. Tot de dag van vandaag kan je een indrukwekkende selectie terug vinden in een monumentale villa op het Museumpark.
Adres: Museumpark 11

3. REMASTERED Rotterdam

De REMASTERED Experience is een nieuwe toffe museum in Rotterdam en is te vinden onder de Erasmusbrug. In een 60 minuten ervaring loop je in verschillende schilderijen van Hollandse meesters. Ja, in! Want door de projecties lijkt het net alsof de schilderijen tot leven komen. Stap in de schilderij van Gogh, dans met Mondriaan of loop in de wereld van Rembrandt. Dat allemaal in hartje Rotterdam.
Adres: Willemsplein 79

4. Nieuwe Instituut Rotterdam

De vierde in het rijtje van toffe musea in Rotterdam is het Nieuwe Instituut Rotterdam. Liefhebbers van design, architectuur en digitale cultuur kunnen hier hun hart ophalen. Want het museum richt zich op de innovatie door de jaren heen. Met tentoonstellingen over de wereld van toen & nu, en hoe deze continu verandert door nieuwe technologieën.
Adres: Museumpark 25

Ook leuk! 13 x Toffe musea in Nederland voor op je vrije dag >

5. TENT Rotterdam

De laatste museum in het rijtje van toffe musea in Rotterdam is TENT. Hier ontdek je de veelzijdigheid van hedendaagse kunst. Van beeldende kunst en muziek tot fotografie en film. Dit allemaal in een uniek jasje. Ook leuk: elke vrijdagavond is kunstavond waarbij er tussen 18:00 en 21:00 een gratis tentoonstelling is. Kijk, daar houden we van!
Adres: Witte de Withstraat 50

En, welke van deze toffe musea in Rotterdam ga jij als eerste bezoeken?

Omslagfoto: TENT Rotterdam

CategoriesWalk & Visit