&

”WE COMBINEREN ONDERNEMEN MET VEEL REIZEN” | Drankje met.. Owner van het tassenlabel Daphny Raes

Daphny Raes Bags. Tassenlabel Daphny Raes. Leren tassen. Girlboss. Leren portemonnee.Haar prachtige items zijn gemaakt met duurzaam leer. Voor elk item wordt er een boom gepland. Zo duurzaam is dit merk. En ze is zelf begonnen met het maken en ontwerpen van de tassen. Nu met haar vriend Han aan haar zijde, zijn ze samen de mode wereld aan het veroveren. Prachtig item van Daphny Raes vind je hier!

Na haar studie op het AMFI begint Daphny Raes in haar vrije tijd met het designen van leren tassen. Dat deed ze met succes. In 2012 richt ze haar eigen label DAPHNY RAES op, en inmiddels zijn haar tassen wereldwijd verkrijgbaar. Samen met vriend Han – die ook deel uitmaakt van het label – maakt ze unieke items van duurzaam leer, en voor elk item wordt er een boom geplant. Wij spraken deze fashiongirl en dat gaf een ‘bom’ ondernemer power, wauw!

Wat doe je in dagelijkse leven?

“Ik ben fulltime bezig met het runnen van tassen- en accessoirelabel DAPHNY RAES. Dit doe ik samen met mijn vriend en zakelijk partner Han. We proberen ondernemen te combineren met zoveel mogelijk reizen om zo weer inspiratie op te doen voor nieuwe collecties.”

Waar is je passie voor leren tassen en items ontstaan?

“Ik riep al van kleins af aan dat ik ‘iets met mode’ wilde doen en heel graag tassen wilde maken. Destijds vond ik geen geschikte studie om dit te doen, dus schreef ik me in bij het AMFI. De tassen verdwenen een beetje naar de achtergrond maar mijn passie voor leer ontwikkelde zich wel. Voor mijn afstudeercollectie wilde ik mooie, duurzame materialen gebruiken waarmee ik eindeloos kon experimenteren en ik maakte uiteindelijk mijn halve collectie in leer. Het is een erg uitdagend materiaal om mee te werken omdat alles in één keer goed moet gaan. Dat inspireerde me om steeds het beste uit mezelf te halen en dwong me om heel precies te werken.”

Daphny Raes Bags. Tassenlabel Daphny Raes. Leren tassen. Girlboss. Leren portemonnee.Haar prachtige items zijn gemaakt met duurzaam leer. Voor elk item wordt er een boom gepland. Zo duurzaam is dit merk. En ze is zelf begonnen met het maken en ontwerpen van de tassen. Nu met haar vriend Han aan haar zijde, zijn ze samen de mode wereld aan het veroveren. Prachtig item van Daphny Raes vind je hier!Drankje met.. Daphny Raes

Hoe ben jij je bedrijf gestart?

“Een beetje onbezonnen en zonder al teveel nadenken. Na mijn afstuderen wist ik al vrij snel dat ik niet zou aarden in een modebedrijf waar ik 8 uur per dag achter de computer zou zitten.
Naast een voltijdse baan heb ik mezelf aangeleerd om tassen te maken in de avonduurtjes en het weekend, omdat ik het miste om met mijn handen bezig te zijn. Al snel merkte ik dat tassen ontwerpen en maken me veel energie gaf en het lag me erg goed.

Zonder enige werkervaring wist ik eigenlijk niet zo goed wat er allemaal bij het runnen van een eigen bedrijf kwam kijken, maar ik ben gewoon begonnen. De eerste 2,5 jaar combineerde ik het met verschillende baantjes om zo in mijn bedrijf te kunnen investeren en ik keek elke keer wat er weer op mijn pad kwam en hoe ik verder kon groeien en ontwikkelen.”

Daphny Raes leren paspoort hoesje scoren voor je volgende reis? Klik hier!

Welke stappen in je bedrijf hebben gezorgd voor groei?

“De eerste jaren maakte ik alles zelf. Dit betekende dat ik volledige controle had, maar ook slechts een beperkt aantal tassen kon maken. Op een bepaald moment werkte ik dag en nacht en was het creatieve aspect, dat ik zo leuk vond, volledig weg omdat ik steeds dezelfde tassen in elkaar aan het naaien was. Pas toen Han bij het bedrijf kwam, kon iemand zich volledig op productie richten waardoor we uiteindelijk allebei de handen vrij hadden om meer strategisch te groeien en ik weer nieuwe designs kon uitwerken. Na onze eerste productie hadden we de capaciteit om samenwerkingen met vloggers en influencers op te zetten. Dit heeft voor snelle groei gezorgd. Nu richten we ons voornamelijk op online marketing om verder te groeien.”

Daphny Raes Bags. Tassenlabel Daphny Raes. Leren tassen. Girlboss. Leren portemonnee.Haar prachtige items zijn gemaakt met duurzaam leer. Voor elk item wordt er een boom gepland. Zo duurzaam is dit merk. En ze is zelf begonnen met het maken en ontwerpen van de tassen. Nu met haar vriend Han aan haar zijde, zijn ze samen de mode wereld aan het veroveren. Prachtig item van Daphny Raes vind je hier!Dranje met owner tassenmerk Daphny Raes

In het begin van je bedrijf maakte je de tassen dus zelf, is dat nog steeds zo?

“Twee jaar geleden begon Han met de zoektocht naar een producent. Dat had heel wat voeten in de aarde. Je begint natuurlijk met kleine aantallen en je moet een producent vinden die in je verhaal gelooft en met je mee wil groeien. We merkten al snel dat de kleinere partijen ons niet de kwaliteit konden bieden die we zochten. Omdat ik alles zelf had gemaakt wilde ik dit alleen uit handen geven aan een partij waarin ik echt vertrouwen had en die op een duurzame manier werkte. Na een zoektocht van een jaar vonden we onze eerste producent en ondertussen werken we met 3 verschillende producenten die ieder hun eigen specialisatie hebben. Zelf werk ik alleen nog nieuwe designs uit.”

Hoe herkennen mensen de designs van jouw merk?

“Onze producten staan voor eenvoud en kwaliteit. Minimalistische silhouetten zonder al teveel poespas. Alles wat er aan de tas zit heeft een functie. Je zal bij ons dus geen overbodige gespjes, studs of flashy logo’s op de buitenkant vinden, maar mooi uitgewerkte details. Wel houden we van textuur of een mooie print in het leer.”

Girls Who Tip: een tripje naar Puglia! Lees hier waarom >

Vegan leren items die je moet hebben voor tijdens je reis. Het vegan leren make-up tasje, paspoort hoesje met eigen icon of dat duurzaam iPhone hoesje met zwart vegan leer. #duurzaamleer #veganleer #modeitems

Welke item loopt het beste van de collectie?

“Van de tassen zijn dit absoluut de fanny packs! Dit ontwerp zit al jaren in de collectie en ze zijn al vanaf het begin onze hardlopers. Zelfs nu het een grote trend is geworden en ze in iedere winkel te vinden zijn blijven ze goed verkopen ondanks dat onze heuptassen in een wat hogere prijsklasse zitten door de hoge kwaliteit leer waarmee we werken.

Sinds we onze personaliseer-service aanbieden, zijn de accessoires ook erg populair geworden. De telefoonhoesjes en juwelendoosjes met initialen of emoji zijn een echte hit.”

4 x perfecte items voor jouw wintercollectie >

Welke milestone wil je graag behalen?

“We hebben al heel wat milestones kunnen afvinken afgelopen jaar. Zo hebben we een tijdje in Italië gewoond, waar we ons eigen leer ontwikkeld hebben. Daarnaast is er een partnership opgezet met TreesForTheFuture. Samen met hen planten we bomen voor elke bestelling om onze impact op het milieu te compenseren.

Ook zijn we er gaandeweg achtergekomen dat de lederwaren- en mode industrie erg complex en niet transparant is, vaak met het oog op een zo groot mogelijke winst. We willen aantonen dat dit ook anders kan door gebruik van hoogwaardige duurzame materialen, een productie in Europa, en met een direct-to-consumer model waarbij we traditionele retailmarges omzeilen en eerlijke prijzen kunnen bieden.

Op dit moment zijn we bezig om op verschillende vlakken nog een stuk transparanter te worden. Ik kan hierover nog niet in detail treden, maar dit voelt voor ons als een erg grote milestone, waarmee we hopen consumenten een beter inzicht te geven in wat ze kopen en helpen om duurzame keuzes te maken.”

Vegan leren items die je moet hebben voor tijdens je reis. Het vegan leren make-up tasje, paspoort hoesje met eigen icon of dat iPhone hoesje met zwart vegan leer. #duurzaamleer #veganleer #modeitems

En welke toffe projecten komen er nog aan?

“We zijn bezig met een paar nieuwe items die we in limited editions zullen uitbrengen. Nieuwe prints, kleuren, maar ook huidige designs in een nieuw jasje.

Ook zijn we de eerste stapjes aan het zetten om te kijken of we leuke samenwerkingen kunnen opzetten met ‘guest designers’ die dan een item uit onze collectie onder handen kunnen nemen.”

Heb je advies aan andere girlbosses?

Follow your dream. Als je echt iets wilt, ga ervoor en laat je niet stoppen door de mening van anderen en beren op de weg. En ook niet meteen opgeven na de eerste tegenslag, want ondernemen is hard werken.”

Wil je nog meer van Daphny zien? Volg haar via haar website www.daphnyraes.com, Instagram en Facebook. Bestel hier de mooiste leren items.

PIN IT!

Plantaardig gelooid leer, dat is leer dat met natuurlijke grondstoffen wordt gelooid en minder schadelijk is voor het milieu. items die je moet hebben voor tijdens je reis. Het vegan leren make-up tasje, paspoort hoesje met eigen icon of dat iPhone hoesje met zwart vegan leer. #duurzaamleer #nleer #modeitems

Drankje met owner tassenmerk Daphny Raes

CategoriesDrankje met