&

‘JE MOET SKIN IN THE GAME HEBBEN’ | Drankje met model Quinta Witzel, co-founder van Poké Perfect

founder poke perfect - interview quinta witzel

Quinta Witzel is niet alleen model bij Elite Models, ook is ze samen met haar broer Gerrit Jan eigenaar van Poké Perfect. Je weet wel, die fijne zaakjes waar je dat heerlijke Hawaïaanse gerecht kunt scoren (we love them). En wie Quinta op Instagram volgt zie dat ze van het leven geniet, waardoor ze perfect in ons profiel ‘ambitieuze levensgenieter’ past. Tijd voor een interview met deze powervrouw!

Poké bowls groeide in korte tijd uit tot een super populair gerecht. Waar zit dat ‘m in, denk jij?

‘Ik denk dat het een combinatie is van verschillende dingen. Poké is voedzaam en gezond, je kunt eindeloos variëren, het vult, én het is betaalbaar. Daarnaast een gerecht dat goed te bezorgen is. Je spreekt een grote groep mensen aan, voor ieder wat wils!’

Jij zag deze potentie al vroeg in, toen je nog als model in New York woonde. Hoe kwam dat?

‘Ik zag de potentie eigenlijk pas toen ik terug verhuist was naar Amsterdam en merkte dat er weinig lekker, gezond eten te krijgen was in de binnenstad. Dat was in New York wel anders. Toen liep ik een aantal maanden later tijdens een bezoekje New York de poké bowl weer tegen het lijf en dacht ik – hé! Dat is het.’

‘Je moet eigen geld inleggen, dan zit echt je ziel en zaligheid in de zaak.’

quinta witzel

Wat is het grootste verschil tussen jouw leven in New York en in Amsterdam?

‘In New York was er altijd wat te doen. Events, etentjes, gallerij openingen, vaak meerdere op één avond. In Amsterdam is dat een stuk minder. Ik vond dat geweldig in New York, never a dull moment. Dit geldt ook voor mijn leven nu, maar op een andere manier: geen dag op werk is hetzelfde.’

Dat kan ik mij voorstellen! Inmiddels heb je met jouw team al 11 Poké Perfect locaties geopend en mooie collabs achter de rug. Op welk moment kijk jij met de meeste trots terug?

‘Toen wij als Poké Perfect de AEX mochten openen omdat wij waren genomineerd voor de Best Restaurant Awards, dat was toch best wel een trots moment.’

Nog een hoogtepunte voor Quinta Witzel: deze maand (mei 2021) staat ze in de Quote

Heel tof! En wat was in de afgelopen jaren de grootste uitdaging voor jou en Poké Perfect? Is er ooit een moment geweest waarop je de handdoek in de ring wilde gooien?

‘Het is nooit in me opgekomen om ermee te stoppen. Ik zie mezelf ook niks anders doen dan dit! Natuurlijk is het niet altijd makkelijk; zonder wrijving geen glans. We zijn in korte tijd snel gegroeid dus dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

Een van de lastigste momenten vond ik toch wel helemaal in het begin. We hadden net de deuren van onze eerste vestiging geopend, en twee dagen later kregen we een pittige brief op de deurmat. Dat vervolgde in een slepende rechtszaak die een aantal jaar heeft geduurd. Het is gelukkig allemaal goed gekomen, maar leuk is anders.’

Meer interviews met inspirerende vrouwen vind je hier >

Oef, klinkt pittig! Zeker naast jouw drukke bestaan.
Je bent model, ondernemer en wie jou op Instagram volgt ziet een echte ambitieuze levensgenieter. Hoe houd jij de ballen hoog?

‘Dat is niet altijd even makkelijk, haha. Ik werk veel, wij zijn 7 dagen in de week geopend dus je staat eigenlijk altijd ‘aan’. Ik probeer gezond te eten en ik train twee keer in de week om in shape te blijven.

Naast werk vind ik mijn sociale leven ook heel belangrijk dus wil mijn vrienden ook graag zien. Bovenal heb ik geleerd goed naar mezelf te luisteren: als ik een avond op de bank wil liggen, dan doe ik dat gewoon. Van een te druk schema of dingen forceren word ik (en uiteindelijk mijn omgeving) alleen maar ongelukkig.’

‘Geniet van je werk, maar geniet ook van je vrije tijd’

quinta witzel

Wat is het beste advies dat jij ooit kreeg?

‘Je moet skin in the game hebben. Dat zei onze vader tegen ons toen wij Poké Perfect begonnen en op zoek waren naar investeerders. Je moet ook je eigen geld inleggen, dan zit echt je ziel en zaligheid in de zaak. En hij had helemaal gelijk, het was heel spannend om al mijn spaargeld erin te stoppen maar ik ben blij dat ik het heb gedaan.’

Welk advies zou jij zelf willen geven aan andere ambitieuze levensgenieters?

‘Het heeft bij mij even geduurd voordat ik los kon laten. Ik was altijd alert, altijd aan het mailen en druk. Mijn advies is leren dat eerder te doen. Het heeft bij mij een aantal jaar geduurd, eigenlijk veel te lang. Geniet van je werk, maar geniet ook van je vrije tijd – een gezonde balans is key.’

Meer zien van deze prachtige powervrouw?
Volg haar avonturen en de smakelijke kiekjes van Poké Perfect op Instagram!

CategoriesDrankje met