E

EEN KLEURRIJKE MIX TUSSEN SUSHI & SALADE: BOWLS BIJ POKÉ PERFECT

Poké Perfect in Amsterdam! Wat begon als another food trend, is inmiddels uitgegroeid tot een waanzinnig succes. Tegenwoordig is dit schaaltje bomvol lekkere ingrediënten niet meer weg te denken uit de foodscene! Tip van de week: Poké bowls eten bij Poké Perfect. sushi Amsterdam, dining out Amsterdam, casual dining Amsterdam. sushibowl

Het begon als another food trend, maar is inmiddels uitgegroeid tot een waanzinnig succes. Tegenwoordig is dit schaaltje bomvol lekkere ingrediënten niet meer weg te denken uit de foodscene, en ook niet uit mijn wekelijkse menu! Ik ga dus regelmatig een poké bowl halen bij Hawaiiaanse hotspot op de Kinkerstaat (of laat het bezorgen). Tip van de week: Poké bowls eten bij Poké Perfect.

Goed, voor iedereen die Poké bowls nog steeds associeert met dat programma op Nickelodeon of onder een heeeeeel klein steentje heeft geleefd (lijkt me overigens prima), even een korte uitleg. Poké is van oorsprong een Hawaiiaans gerecht, waarbij blokjes vis gemarineerd worden in sojasaus. Foodies versieren de poké echter met veel meer lekkere toppings, en tadaa, daar was de poké bowl! Het gerecht is hartstikke lekker vullend en vaak reuze gezond. Je moet er echter wel veel ingrediënten voor in huis hebben, waardoor de prijs snel oploopt. Daarom onze tip van de week: bestel een poké bowl bij poké perfect! De naam zegt het – de poké bowls komen hier erg dicht bij perfectie.

Ontspannen

Bij Poké Perfect op de Kinkerstraat kun je casual dineren tussen de planten en boekje. Een lange tafelavond zal het niet worden, maar deze spot is perfect voor de drukke Amsterdammers die van goed eten houden. Het lichte interieur laat je even tot rust komen, geen rumoerigheid of hard pratende gasten. Gewoon even rust & lekker eten. Voor de ultieme ontspannend is het zelfs mogelijk om bij Poké Perfect een lekker wijntje of biertje te drinken, om echt even dat Hawaiiaanse gevoel toe te laten.

Poké Perfect

Natuur

Bij een ontspannen Hawaiiaans gevoel denk je misschien een jungle, beach, bamboe tinten. En alhoewel je dat misschien niet verwacht op een superdrukke staat in Amsterdam West, heeft Poké Perfect dit natuurachtige gevoel goed toe weten te passen in het interieur. Comfortabele stoelen van riet, prachtige jungle-plantjes en houten bestek. Dit alles wijst erop dat de natuur en gezonde voeding een voornaamste rol spelen bij Poké Perfect.

Deze 3 saladedressings pimpen jouw gerecht!

Smaakvol eten

Voor mensen zoals ik, die aanlopen tegen eindeloze keuzestress heeft Poké Perfect een aantal favoriete poké varianten op het menu gezet. Natuurlijk moet je wel een beetje kiezen, bijvoorbeeld tussen de Spicy Tuna, de Wasabi Crab of de Shrimp Sensation. Tja, de luxeproblemen komen weer om de hoek kijken. En wil je dan regular of groot? Gelukkig is die keuze makkelijk! Uiteindelijk werd het de regenboogkleurige Tonijnbowl met avocado, wortel, edamame bonen, sesamzaadjes, lente-ui, tempura crunchies en Sriracha mayo. Nu de laatste vraag: wanneer gaan jullie langs?

Poké Perfect

Build your own

Voor degene die liever full control hebben over hun maaltijd heeft Poké Perfect de BYOB (Build your own) in het leven geroepen. Je kunt er dus voor kiezen om je poké bowl volledig zelf samen te stellen. Leuk, interactie en controle! Als basis kies je sushirijst, boerenkool, quinoa of sla. Vervolgens kies je je premium. Naast de verschillende vissoorten heb je keuzen uit kip of krokante tofu. Om je bowl te versieren kun je een aantal toppings kiezen. Mijn favorieten: avocado (duh!), zoete aardappel, mango en zeewier salade. Als laatste kies je toch wel één van de belangrijkste ingrediënten van je bowl: de saus. De Sriracha mayo maakt het gerecht heerlijk smeuïg en ook de Poké Ponzu voegt erg veel smaak toe een je bowl.

Sushirrito

Wat een award-winning woordspeling, dat even ten eerste. Dit is dus een wrap/burrito gevuld met poké bowl ingrediënten. Zo hoef je niet op iedere vork proberen ieder gerecht te prikken, maar zitten de ingrediënten lekker compact bij elkaar. Dat is toch nog eens winning? Mocht je nou nog trek hebben, dan kun je er lekker een miso soep, zeewier salade of gemarineerde komkommersalade bij bestellen. Maak je poké-avond compleet met een Matcha green tea dessert en een homemade ice tea (zie foto hierboven!).

Poké Perfect

Bezorgen

Yes, je raad het. Met de deliverybedrijven die de grond uitschieten en de grote vraag naar lekker dineren op de bank is het laten bezorgen van jouw poké gerecht ook een mogelijkheid. Het is zelfs zo’n groot succes bij Poké Perfect, dat er een speciale bezorgservice-keuken gebouwd is. Je kunt je bestelling plaatsen via Foodora, Deliveroo, Thuisbezorgd & Uber Eats.

Poké Perfect

Poké Perfect Kinkerstraat 71a Amsterdam,
+31 20 737 25 03, http://pokeperfect.nl/

Poké Perfect, Prinsengracht 502 Amsterdam,
+31 20 221 54 35, http://pokeperfect.nl/

Ga jij deze poké spot binnenkort bezoeken of ben je al een keer in deze poké haven geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw ervaring! Laat ons weten wat jouw favoriete variant was via een berichtje op Facebook, Instagram of via kiki@girlswhomagazine.nl

CategoriesFijne Foodspots