N

NIEUW! ZONOVERGOTEN TERRAS AAN HET IJ: BAR PIQUETTE

bar piquette - hotspot amsterdam noord - chateau amsterdam - hotspots noord

Yes! Amsterdam-Noord krijgt er een nieuwe Zomerse hotspot bij. Op het terras van Par Piquette draait alles om het ‘verboden drankje’, dat je nog nooit eerder geproefd hebt.

Na een hele bittere tijd voor de horeca zijn we extra blij met de komst van nieuwe zaken, zéker als ze net buiten de lijntjes tekenen; dat kunnen wij stiekem wel waarderen. Bar Piquette, dat op vrijdag 28 mei haar deuren opent, wordt dan ook met open armen ontvangen.

Het terras in Noord, achter Gedempt Hamerkanaal 231, staat in het teken van de Franse boeren picknick waar het gelijknamige en verboden drankje ‘piquette’ wordt geserveerd, een
licht alcoholisch én licht sprankelend wijnproduct dat Franse boeren vroeger maakten
van de restproductie van de druiven.

Klinkt gek, toch? Dat is het eigenlijk ook. Door ouderwetse regelgeving is het drankje
namelijk verboden, maar het team van Bar Piquette wil het oude dogma doorbreken. Dus, op
het nieuwe zonnige terras drink je dit verboden drankje terwijl je uitkijkt op het IJ en Centraal station. Santé!

7.500 kilo aan druivenschillen


Met het lanceren van Bar Piquette wil het team laten zien dat het tijd is om te
experimenteren met het toelaten van piquette in Europa. Officieel mag een product enkel wijn heten als de sap wordt gemaakt van de druiven, niet de schillen. Normaal mogen alleen de boer en zijn familie piquette drinken, maar ‘het is zonde dat nog niet iedereen daarvan kan genieten’, zegt Tom Veugen van Chateau Amsterdam.

Hij moest eigenlijk 7.500 kilo aan druivenschillen weggooien. “Toen wij hoorde dat de ouderwetse regelgeving de belemmerende factor was in het lanceren van zo’n mooi circulair product hebben we tegen Tom gezegd dat we gewoon een bar moesten beginnen om te laten zien dat het wel kan” zegt Joost Aartsen, mede-oprichter van Tosti Horeca.

Meer fijne terrassen aan het water in Amsterdam >

Gratis baguette bij een Amsterdamse boeren picknick

Naast dat laag alcoholisch zomerdrankje met een lichte bubbel moet natuurlijk ook gegeten worden. “We bakken ieder uur baguettes af die je gratis krijgt bij onze huisgemaakte dips en verschillende smaken boter. Je kan gewoon een stuk lokaal fruit van de Fruittuin van West bestellen of een goed stuk Hollandse kaas. Niet te moeilijk, wel heel lekker,” aldus Joost Aartsen.

bar piquette

Zonovergoten terras

Door de gunstige locatie, achter De Kromhouthal aan het IJ heeft het grote terras tot laat zon. De vierkante meters in Noord zijn minder schaars dan die in het Centrum, daardoor is het terras zo opgebouwd dat het een heerlijke aanschuifplek voor grote groepen kan worden deze zomer. Goed om te weten: de bar is vanaf juni donderdag – zondag geopend vanaf 12:00 en stopt wanneer de zon onder gaat.

Petitie voor piquette

Of piquette een product is voor de toekomst is bepalen de bezoekers van het terras. Zij kunnen een petitie tekenen voor het legaliseren van de verkoop van piquette. Tekenen
5000 gasten de petitie? Dan gaat het team door met de strijd om piquette legaal te maken in Europa!

CategoriesDrankje doen