D

DEZE VROUWELIJKE ONDERNEMERS VERKLEINEN DE GENDER GAP

emilie sobels - hashtag workmode - vrouwelijke ondernemers

Ondernemen ten tijde van corona? Partnerships aangaan in crisistijd? Ja. Juist nu. Want: waarom concurreren als je elkaar ook kunt versterken? Twee vrouwelijke ondernemers bundelen hun krachten met de oprichter van all female coworking space Hashtag Workmode, Emilie Sobels. Samen ondernemen dus! Spannend? Ja. Nodig? Dat zeker.

Samen ondernemen

Na vijf jaar alleen aan het roer van Hashtag Workmode te hebben gestaan, nam Emilie begin 2021 een besluit om haar eigen motto: ‘alleen ga je sneller, samen kom je verder’ écht na te gaan leven en vroeg ze haar business partner van The Self-Made Summit, Stephanie Knoors en Managing Director van Hashtag Workmode Marieke Renes, of zij als zakenpartner in het bedrijf wilden stappen.

‘Simpelweg omdat ik ervan overtuigd ben dat we met z’n drieën nog meer impact kunnen realiseren, onder andere op het gebied van female empowerment“.

Inspirerende interviews met female founders >

Want, de cijfers liegen niet

Het empoweren van vrouwen zit bij Hashtag Workmode in het DNA. Door plek te bieden aan 150 actieve huurders, een jaarlijks business event (The Self-Made Summit) voor 500 bezoekers te organiseren, probeert Hashtag Workmode dag in, dag uit het verschil te maken.

En dat is nodig: berekeningen tonen gemiddeld genomen aan dat het nog 99,5 jaar duurt voordat de mondiale gender gap gedicht is. Gebrek aan vooruitgang bij het dichten van de kloof in economische participatie en kansen leidt tot een verlenging van de tijd die nodig zal zijn om deze kloof te dichten.

Bij het lage tempo dat in de periode 2006–2020 werd ervaren, zal het (houd je vast!) 257 jaar duren om deze kloof te dichten.

emilie sobels - hashtag workmode - vrouwelijke ondernemers

Dus, tijd voor actie!

Stephanie (CMO Hashtag Workmode): “De cijfers van het World Economic Forum zijn zorgelijk. Zeker als je daarbij optelt dat we door de coronacrisis in feite weer een stap terug doen. De laatste jaren is er gelukkig wel steeds meer aandacht voor het thema female empowerment. Door in te stappen in Hashtag Workmode zal ik vanaf nu nóg concreter mijn steentje aan deze beweging bijdragen.”

Marieke (COO Hashtag Workmode): “Sinds 2015 biedt Hashtag Workmode vrouwen handvatten om elkaar te steunen en van elkaar te leren. Een belangrijke missie, in mijn ogen! De afgelopen jaren zijn er veel ambitieuze vrouwen opgestaan.

Om al die ambities waar te maken is het belangrijk dat we elkaar aanmoedigen en toejuichen. Alleen op die manier, door het samen te doen, kunnen we de barrières, die er nog altijd zijn voor vrouwen, daadwerkelijk wegnemen.”

Het sluiten van de gender gap

Emilie (CEO Hashtag Workmode): “In de loop der jaren is mijn visie met betrekking tot female empowerment nog ambitieuzer geworden. De komende jaren wil ik het tempo met betrekking tot het sluiten van het gender gap verder opvoeren.

Vanuit Hashtag Workmode zullen we ons zowel in de breedte als in de diepte hard maken voor de positie van de vrouw in het zakelijke landschap. Het is fantastisch dat ik vanaf nu twee vrouwen naast me heb staan, die ervoor zorgen dat we vanuit Hashtag Workmode nog groter kunnen dromen en doen”.

Volg Hashtag Workmode op Instagram om de plannen & ontwikkelingen
van de toffe flexwerk business
én de vrouwen in de gaten te houden!

CategoriesWork