M

MET DEZE 6 TIPS HEEFT NIEMAND DOOR DAT JE TOERIST BENT

Het vreselijk om gezien te worden als another annoying tourist die met haar koffertje van de bus naar d’r Airbnb loopt. Dat is gewoon niet cool. We willen ons lekker blenden tussen de locals en niet extra gecharged worden voor elk kopje koffie. Hoe voorkom je dat? Met deze 6 tips blijf je onopvallend als toerist. Op vakantie, avoid being a tourist, onopvallende toerist. Met deze tips val je niet op als toerist. Met deze tips blijf je undercover als toerist. Blend with locals,. Locals, Travel.

Toeristen worden, ondanks de fijne economische voordelen die ze meebrengen, vaak gezien als irritant. Wij willen ons lekker blenden tussen de locals en niet extra gecharged worden voor elk kopje koffie of taxiritje. Hoe je dat voorkomt? Volg deze 6 tips op tijdens jouw volgende trip.

Tip 1: Doe. Je. Research

Bekijk thuis alvast een beetje de main streets van de stad. Op ontdekkingstocht gaan is leuk, maar het is fijn om de basis een beetje in je hoofd te hebben. Zo voorkom je dat je als een totale dodo overkomt en tegen 76 mensen aanloopt terwijl jij continu op de Google Map app zit je spieken.

Daarnaast is een beetje achtergrondkennis over bijvoorbeeld fooi- en koffiegewoontes ook een pré. Gelukkig hebben wij die research al voor je gedaan! Neem ‘m gelijk even door en je blijft onopvallend als toerist. Jij & je cappuccino om half 3 op een Italiaans terras, zijn 100% toeristisch.

Tips

Tip 2: Laat die kaart thuis

Of beter natuurlijk. Koop er geen in de eerste instantie. Tja, dat lijkt ons een duidelijk verhaal, want als jij met je gigantische kaart de stad doorloopt (meestal alsnog verkeerd) kun je net zo goed TOERIST op je voorhoofd schrijven.

Dan is de Google Maps route op je telefoon toch een beter alternatief. Maar in plaats van al lopend de telefoon te checken, kun je beter even 5 minuten – of 300 meter – vooruit kijken en onopvallend je telefoon checken.

Tip 3: Pas je kledingstijl aan

Ja, we kunnen er eerlijk over zijn. Wij zijn geneigd bij iedere zonnestraal al een kort rokje en slippers aan. Datzelfde doen we in het buitenland. Loopt iedereen in een warme trui en lange broek, lopen wij in een fladderjurkje. Oh, en die wandelschoenen voor 2 kilometer over de Rambla mag je ook echt thuislaten. En die gigantische tas. En haal het ook uit je hoofd om een ‘I Love Rome’ t-shirt aan te schaffen. Tenzij je natuurlijk direct door de mand wilt vallen.

Tip 4: Ken de belangrijke termen

Sommige termen zijn echt heel fijn om vooraf te weten om als onopvallende toerist op vakantie te zijn. Koffietje op een Spaans terras? Bestel dan op je mooiste Spaans een ‘Cortado’. Jouw strijdlustige struggle met Spaanse of Italiaanse woordjes wint al snel veel respect bij de obers.

Leer een paar simpele worden zoals ‘hallo’, ‘dankjewel’, ‘mogen wij de rekening, ‘fijne dag’, en je kunt net zo goed een expat zijn. Dat is al anders dan een toerist.

 

Tip 5: Skip de toeristische vreetschuren

Want ja, daar zitten de toeristen. Word je binnen gesleurd door de salesdirecteur bij de ingang? Avoid. Staat het eten, al verpieterd, als voorbeeld naast de ingang? Avoid. Plaatjes op de kaart? Handig – maar avoid. Geen prijzen op de menukaart? Gevalletje avoid.

In plaats daarvan kun je je beter laten adviseren door een local. Zo van, hoe feller het licht en hoe rommeliger de vloer, hoe lokaler het zaakje. Niet of moeilijk te vinden op TripAdvisor en 0 toeristen binnen (je herkent ze): topzaakje.

Tip 6: Ken de valuta & wisselkoers

Even een flashback naar de airport in Marokko waar wij géén idee hadden hoe de koers in elkaar zat. Waardoor je vervolgens makkelijk belazerd wordt door straatverkopers, €80 commissie betaald of ineens €3000 gepind hebt. Dat wil je niet. Oh, en wat je ook zeker wilt voorkomen is continu de vraag stellen ‘How much is this in Euro’s?’. Onprofessioneel, echt. Wees daarom op de hoogte van de wisselkoers en blijf onopvallend als toerist!

Nou wereldreizigers, met de 6 tips blijf je gegarandeerd een beetje undercover. Zelfs met toeristenbloed zul je niet gauw door de mand vallen als je ze opvolgt. Geniet lekker van je vakantie als (semi) local!

CategoriesReistips