8

8 x DE MOOISTE MEREN VAN EUROPA

meren europa - mooiste meren wereldwijd - mooiste meren europa - mooi meer europa - meren oost europa - meren west europa

Op vakantie willen wij graag de mooiste dingen ontdekken. Van pittoreske dorpjes tot gave duikkliffen. Van lekkere restaurantjes tot mooie natuur. Zo ook mooie plekken om eventueel te zwemmen of te picknicken: meren. Check hier de 8 x mooiste meren van Europa. Wij zeggen: plannen die reis!

Bekijk hier 8 x mooiste meren van Europa >

Blausee (Zwitserland)

De naam zegt het al. Het is een opvallend blauw meer in de Kandervallei op 887 meter hoogte. Het is een natuurgebied waar je de forellen ziet zwemmen in het heldere water. Hoe het meer aan de felle kleur komt? Volgens de legende van de vrouw die haar tranen om haar overleden vriend in het meer liet vallen.

Loch Katrine (Schotland)

Aan de oostkant van het meer bevindt zich de Trossachs Pier, vanwaar een boottocht gemaakt kan worden naar Stronachlachar aan de westkant. De boot vaart ook weer terug maar het is ook leuk om terug te fietsen of te wandelen (route van zo’n 21 kilometer, af en toe steile hellingen). In het 13 kilometer lange loch bevinden zich ook enkele kleine eilandjes

8 Bestemmingen voor stedentrips met de trein >

Lago Maggiore (Italië)

Het Lago Maggiore is wel 60 kilometer lang! Er liggen verschillende eilandjes in het meer met als bekendste de Borromeïsche Eilanden. De 19e-eeuwse adel liet veel luxe villa’s na, vaak met een botanische tuin. Het mooiste strand is misschien wel dat bij Cannero. Voor de kust liggen drie eilandjes met middeleeuwe kasteelruïnes – prachtig uitzicht dus.

https://www.instagram.com/p/CSjKmfOD2SZ/

Het Meer van Bled (Slovenië)

Eén van de meest magische plekken van Slovenië. In het meer ligt namelijk een eiland. Daar moet je 99 traptreden beklimmen om de kerk van de Hemelvaart van Maria te bereiken. Volgens de legende komen je wensen uit als je naar de kerkklokken luistert en zelf de klokken luidt. En dat is slechts één van de vele legenden en verhalen over deze bijzondere plek. 

Annecy (Frankrijk)

Ook wel het ‘Venetië van de Alpen’. Het meer ligt in de Alpen en staat bekend als het schoonste meer van Europa dankzij de strenge milieuregels die er sinds de jaren ’60 gelden. Op deze bijna magische plek wordt het kristalheldere water omgeven door besneeuwde bergen die samen voor een prachtig landschap zorgen.

7 x Openluchtbioscopen in Europa >

Plitvice (Kroatië)

Plitvice mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Deze UNESCO-bekroonde plek is de meest populaire toeristische attractie in het land en bestaat uit 16 meren die met elkaar verbonden zijn door middel van watervallen. Het park ligt in het bos en is het leefgebied van veel diersoorten, waaronder herten, beren, wolven en beschermde vogelsoorten.

Sognefjord (Noorwegen)

Het langste en diepste fjord van Noorwegen behoort ook tot deze toppers. Bovendien staat het meest bekende deel van de fjord, Nærøyfjorde, op de UNESCO werelderfgoedlijst. Er wordt hard gewerkt aan de bescherming tegen de negatieve effecten van het toerisme en de natuur, cultuur en het milieu van het fjord worden strak intact gehouden. Hiervoor zal het fjord het certificaat ‘Sustainable Destination’ ontvangen. 

Wildkamperen in Europa: hier kan het >

Jökulsárlón (IJsland)

Jokulsarlon is een meer aan de zuidkant van de Vatnajökull, een gletsjer tussen Höfn en Skaftafell. Het meer is in de eerste helft van de 20ste eeuw ontstaan door het smelten van de gletsjer. Hier staan geen parasols en strandstoelen op je te wachten, maar een prachtig stukje natuur met ronddrijvende ijsschotsen.

En, welk meer staat bovenaan jouw lijstje?

CategoriesEuropa