7

7 x MOOIE BUURTEN IN AMSTERDAM VOOR EEN WANDELING

mooie buurten amsterdam - mooie buurt amsterdam - wandeling amsterdam - wandeling de pijp - wandeling de jordaan - wandeling buurten amsterdam - mooie buurten in amsterdam

Op zoek naar een leuke wandelroute door onze hoofdstad? Lekker struinen door stadsnatuur of juist genieten van moderne streetart? Mokum heeft het allemaal! Tips nodig? Hieronder vind je 7 mooie buurten in Amsterdam voor een lekkere wandeling. 

Leuke wandelroute door onze hoofdstad? Vind hier 7 mooie buurten in Amsterdam voor een wandeling > 

Helmersbuurt

De Helmersbuurt in West is vernoemd naar de Nederlandse dichter Jan Frederik Helmers. Deze wijk staat bekend als een wijk waar veel schrijvers en dichters hebben gewoond. Je vind hier prachtige hoge panden en allerlei leuke zaakjes voor een hapje en drankje to go zoals de Gebrouwen door Vrouwen bar!

Jordaan 

De plek waar je nog de échte Amsterdammer tegen het lijf kunt lopen in een kroeg: de Jordaan. In deze gezellige en bekende wijk in onze hoofdstad is altijd wel wat te beleven. Geniet hier van de pittoreske grachten, hofjes, knusse straten en streetart! Zonder twijfel onze favoriet als het gaat om mooie buurten in Amsterdam!

mooie buurten amsterdam - mooie buurt amsterdam - wandeling amsterdam - wandeling de pijp - wandeling de jordaan - wandeling buurten amsterdam - mooie buurten in amsterdam

Op zoek naar de perfecte weekend tip? Vind hier onze Street Art Speurtocht door de Jordaan >

NDSM terrein

Jarenlang werd de neus opgehaald voor stadsdeel Noord, maar inmiddels is het een van de meest hippe en innovatieve delen van Amsterdam. Het rauwe karakter van de NDSM-werf trekt jonge ondernemers, nieuwe bewoners en levensgenieters. Hoog tijd om op pad te gaan en deze buurt te ontdekken! Vind hier een leuke wandeling op de NDSM-werf >

Hotspots NDSM Werf // hotspots Amsterdam // tips NDSM werf // kunststad

9 Straatjes 

Misschien geen officiële buurt, maar de 9 schilderachtige winkelstraatjes in de grachtengordel van Amsterdam zijn zeker een bezoekje waard. In deze straatjes voeren handel, ambacht en cultuur vanouds de boventoon en bruist het in dit wijkje vol monumentale winkelpandjes nog altijd van leven.

Kinkerbuurt 

De Kinkerbuurt in Amsterdam-West is de driehoek tussen de Nassaukade, Jacob van Lennepkade en Tweede Kostverlorenkade. In deze buurt vind je de welbekende Kinkerstraat en één van de bekendste markten van de stad: de Ten Katemarkt. We raden je aan om hier lekker te flaneren op jouw vrije dag!

Handig! Vind hier een wandeling langs de leukste hotspots van de Kinkerbuurt >

Vind hier nog meer mooie buurten in Amsterdam voor een lekkere wandeling >

Museumkwartier

Amsterdam is onder andere geliefd vanwege de beroemde musea. De bekendste, zoals het Van Gogh Museum en het Rijksmuseum, liggen vlak bij elkaar in het Museumkwartier. Deze prestigieuze wijk zit vol luxe winkels, fijne cafés en restaurants! Tip van ons? Loop even door naar het Vondelpark!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rijksmuseum (@rijksmuseum)

De Pijp

Waarom de terrassen en zaken in de pijp bijna altijd bomvol zitten? Waarschijnlijk door de zeer uitnodigende, creatieve en bevlogen sfeer die je er tegenkomt. De samenhorigheid die je binnen de Pijp voelt, ontbreekt vaak in andere wijken. Tip van ons? Sla de Albert Cuyp zeker niet over als je hier bent!

En, door welke van deze mooie buurten in Amsterdam maak jij binnenkort een lekkere wandeling?

CategoriesWalk & Visit