1

10 x REDENEN OM MALTA IN DE WINTER TE BEZOEKEN

Heb je zin om tijdens de wintermaanden het koude & natte weer van ons kikkerlandje te ontglippen? Dan is Malta met fijne temperaturen, ongedwongen kerstsferen en culinaire hoogstandjes de perfecte winter escape! Hier vind je 10 x redenen om Malta te bezoeken in de winter.

Van gezellige kerstsferen tot toffe winterse activiteiten: dit is waarom Malta
leuk is in de winter >

1. Fijne temperaturen

Op zoek naar een zonnige bestemming in de winter? Malta it is! Want ondanks dat de temperaturen op Malta niet boven de 30 graden komt, is het in de winter alsnog een stuk warmer dan hier in Nederland. Want, hoe in Nederland de temperaturen onder de nul kunnen liggen. Is het temperatuur op Malta – op een écht koude dag – alsnog tussen de 15 en 20 graden. Kijk, daar houden we van!

Meer Malta! De leukste tips om te doen op Malta op een rijtje >

2. De Kerstman komt in town

Van 3 december tot 2 januari komt de Kerstman naar zijn gebruikelijke verblijfplaats op Malta: Fairyland. De grot is een originele bewerking van het verhaal van de Kerstman waar de kinderen de gulle gever kunnen ontmoeten. Terwijl de volwassenen kunnen genieten van een selectie hapjes, glühwein en andere (warme) drankjes.

Maar er is meer! Ook op de buitenplaats vind je verschillende activiteiten. Maak bijvoorbeeld een rondje in Rudolph’s Wheel, waar je begroet wordt met prachtige uitzichten over Valletta. Of huur een paar schaatsen en maak pirouettes op de Ice Rink. Wat ons betreft, is dit een héél goede reden om Malta te bezoeken in de winter!

3. De lokale keuken

Eten en drinken vormt in zekere zin de essentie van de Maltese cultuur. Met ruim 27 Michelin restaurants – zal het je niet verbazen dat ook in de wintermaanden lokale koks klaar staan om (winterse) specialiteiten voor te schotelen. Zo kun je in de vele restaurants allerlei lokale delicatessen proeven. Denk aan Maltese brood, kaas, Gozitan Ftira of de winterspecial gekruide kastanjes. Yum!

4. FIERI – Cirque du Soleil

Nadat ruim 17 maanden de gordijnen dichtgingen (thanks corona), gaat van 25 november tot 19 december 2021 Cirque du Soleil weer volledig shinen in de historische stad Valletta. Wat je kunt verwachten? Een 75 minuten langdurende reis geïnspireerd door de culturele wortels van Malta. Vol nieuwe creaties, hoop en vreugde die het live entertainment met zich meebrengt. Hier vind je meer informatie over FIERI by Cirque du Soleil >

5. Wijnmakerijen & wijngaarden

Fijne temperaturen gaan natuurlijk gepaard met wijnmakerijen en wijngaarden. En, laat Malta het nu net beide hebben! Of je nu een volle rode wijn wilt, een frisse witte of een heerlijke rosé: laat je smaakpapillen maar prikkelen tijdens een wijnreis op Malta.

Ook leuk! 6 x wijngaarden in Nederland >

6. Geschiedenis van Malta

Een andere reden om Malta in de winter te bezoeken, is vanwege de rijke historie. Uiteraard valt er genoeg te snuffelen in de Three Cities Vitteriosa, Senglea en Cospicua. Maar, ook diep verborgen binnen de stadsmuren van Mdina sta je tijdens een live attractie oog in oog met “The Knights of Malta”. Hier laten de realistische weergegeven scènes je de verhalen van de kruisridders op de meest levendige manier ervaren. Hoe tof is dat! Hier vind je meer informatie >

7. Kerstmagie in Valletta

Niet alleen heb je in de winter de Maltese hoofdstad voor jezelf, ook wordt Valletta helemaal omgetoverd tot een winter wonderland. Zo staat het historische binnenstad – samen met de rest van Malta – vol met authentieke kerststalletjes en rijkversierde straten. En, zoals we al eerder verklapte, vind je in Valletta de verblijfplaats van de Kerstman (Fairyland).

Kortom: Bezoek Malta in de winter om door de gezellige straten van Valletta te struinen, leuke Instagramkiekjes te maken zonder toeristen op de achtergrond, de Kerstman te bezoeken. Én om winterse specialiteiten bij de kerststallen te scoren!

8. Gozo is in volledige kerstsferen

Om nog een beetje in de kerstsferen te blijven: ook Gozo is volledig verlicht & versierd. Naast de sfeervolle kerstmarkten die je hier ook kunt vinden, komen de meeste toch in de winter om het kerstverhaal op een uiterst uniek manier te beleven. De straten van het knusse dorp, Ghajnsielem, worden namelijk omgetoverd tot een prachtig kerstdecor. Waar Bethlehem tot leven komt.

9. Geen zorgen over COVID

Aangezien de huidige situatie, niet geheel onbelangrijk: Malta heeft de COVID-19 situatie goed onder controle. Zo is ruim 80% van de populatie gevaccineerd, zijn er minder dan 25 corona besmettingen per dag en werkt het eiland met een Health pass. Voor de laatste informatie over corona in Malta vind je hier >

Reizen met corona? Hier moet je allemaal op letten >

10. Bezoek de vele kerken

Wist je dat Malta meer dan 350 kerken telt? Dus dat zijn flink wat kerken om te bezichtigen. En, heb je een minder goede dag te pakken, dan is het er altijd droog! Ga bijvoorbeeld naar de grote ronde kerk, Rotunda Santa Marija Assunta, die wat weg heeft van het Pantheon in Rome. Of bezoek de omvangrijke St. John’s Co-kathedraal in Valletta of de St. Paul’s Kathedraal in Mdina.

En, hebben wij jou overtuigd om Malta in de winter te bezoeken?

CategoriesEuropa