S

SPROOKJESACHTIG DINEREN: DE MAALTUIN IN HET MUIDERSLOT

De meest sprookjesachtige setting voor een diner spreekt voor zich: een kasteel. Daarom strijkt pop up restaurant De Maaltuin deze zomer neer in de tuinen van het Muiderslot. Gepaard met passende muziek en een heerlijk zonnetje geniet je van een 4-gangendiner met het kasteel op de achtergrond. Wie wil dat nou niet?!

Van 30 juli tot en met 30 augustus 2020 vormen de kasteeltuinen van Rijksmuseum Muiderslot het decor voor een sprookjesachtige editie van pop-up restaurant De Maaltuin. Hier ondervindt je de geschiedenis van het kasteel en zijn tuinen terwijl je geniet van bijpassende gerechten en amuses. Je begint met een wandeling over de wal waarna je neerstrijkt in de tuinen van het Muiderslot voor het diner.

Unieke locaties

Het concept van pop-up restaurant De Maaltuin is dineren en leren van unieke locaties met een verhaal. Komende periode worden de kasteeltuinen van Rijksmuseum Muiderslot voor het eerst omgetoverd tot buitenrestaurant voor een uniek, sprookjesachtig diner. De Maaltuin is begonnen in de Botanische Tuinen van Utrecht. Vervolgens breidden ze uit naar Paleis Soestdijk en de Trompenburg Tuinen en Arboretum in Rotterdam. En nu kan ook een kasteel aan het rijtje toegevoegd worden!

pop up restaurant Muiderslot - de Maaltuin
Muiderslot tuinen

Eetbare historie

Tijdens de wandeling en het diner komt de historie van het kasteel tot leven: de eetbare gewassen, bloemen en geneeskrachtige kruiden bieden inspiratie voor het menu, verzorgd door De Maaltuin’s vaste culinaire prik: Taste More. Samen met het kasteel-team zijn ze gaan brainstormen over het ultieme viergangendiner waar alle pareltjes van de geschiedenis voorbij komen. Bereid je voor op heerlijke visgerechten en groenten uit de kasteeltuinen.

15 x Restaurants aan de Amsterdamse grachten >

Het best bewaarde kasteel van Nederland biedt een kijkje in het leven 700 jaar geleden. Verborgen geschiedenissen worden tijdens de wandeling gedeeld met de gasten. Grote namen als Vondel kwamen regelmatig naar het kasteel om te schrijven in de pruimentuin, een hint naar het toetje van de avond!

Dineren in de buitenlucht

De kasteeltuinen van Rijksmuseum Muiderslot bieden zat ruimte om veilig en gepast te dineren in de natuur. Er worden losse tafels geboekt voor twee tot vier personen. Deze staan weidverspreid door de tuin, waardoor er makkelijk afstand gehouden kan worden. Dit zomerse buitenrestaurant is dus ideaal om komende periode even in een sprookjesachtige wereld te stappen.

Check ook dit dessert-only restaurant in Apeldoorn >

Meer informatie

De Maaltuin in het Muiderslot is geopend van donderdag 30 juli tot en met zondag 30 augustus 2020. Gasten krijgen een welkomstdrankje, amuses, 4-gangen diner, koffie of thee en een avond vol muziek, historie en beleving. Meer informatie en tickets via www.demaaltuin.nl

  • Prijs: €59,95 per persoon
  • Starttijd: 18:00 / 18:30
  • Eindtijd: circa 22:30
  • Locatie: Rijksmuseum Muiderslot
  • Adres: Herengracht 1, Muiden
  • Website: www.demaaltuin.nl

Wie neem jij mee naar dit romantische diner bij het kasteel?

CategoriesFijne Foodspots