V

VOOR DE ZOETEKAUWEN: IN DIT RESTAURANT EET JE ENKEL DESSERTS

dessert - toetje - toetjesreataurant - pop-up - apeldoorn - restaurant

Sweet tooths, deze is voor jullie! Vanaf volgende week opent De Dessertclub zijn deuren. Tot de eerste week van september kun je in deze pop-up genieten van alle soorten toetjes die je kunt bedenken. Het toetjesrestaurant van theaterproducent Tim Koldenhof is de eerste van Nederland dat onze zoete dromen tot leven brengt!

Het concept

Wereldwijd is De Dessertclub niet de eerste. Het concept loopt al een aantal jaren goed in het buitenland: New York en Bali zijn al om, daar komt je zat toetjesrestaurants tegen. Het allereerste dessertrestaurant ter wereld vind je in Barcelona, de hotspot heet Espai Sucre. Gelukkig is het concept nu overgewaaid, onze kant op!

Zelf de keuken in? Hier vind je 8 zoete, Scandinavische recepten >

In Nederland is er nog niemand uitgebreid aan de slag gegaan met dit concept. TOET in Groningen komt in de buurt, maar zij doen dit niet standaard – eens in de zoveel tijd organiseren zij een groot toetjesdiner. De Dessertclub haalt alles uit de kast om dit concept verder uit te diepen. Zij bieden een menu aan van maar liefst zeven (!) gangen. Gelukkig gaan desserts naar het hart, niet naar de maag!

De Dessertclub // toetjesrestaurant Nederland

De uitvoering

De gasten eten enkel desserts, van hartig tot zoet. Alle smaken, geuren en kleuren komen voorbij. Soms komen herkenbare gerechten voorbij, soms zul je verrast of voor de gek gehouden worden. Ze serveren als hoofdgerecht bijvoorbeeld een steak gemaakt van chocolade! Door de uitstekende uitwerking heb je geen idee dat je alleen maar toetjes zit te eten; De Dessertclub zorgt echt voor een maaltijdvervangend menu.

Een andere toffe pop-up deze zomer: het Carré Terras >

Het menu is samengesteld door meesterpatissier Bart de Gans. De Gans is winnaar van de lekkerste bonbon in 2012 en was kandidaat en jurylid bij nationale en internationale vakwedstrijden. “We maken in de gerechten zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke suikers en zoetstoffen uit de pure ingrediënten. Hierdoor voorkomen we een suikerbom en krijgen onze gasten een variatie aan desserts.” Wij zijn overtuigd!

Op 23 juli opent De Dessertclub zijn deuren op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Ze zijn van donderdag tot en met zondag open voor diner. Per avond is er plek voor maximaal 60 personen, dus wees er snel bij! Je kunt voor 55 euro genieten van een zeven gangen experience bij De Dessertclub. Het is uit te breiden met een wijn of cocktailpairing.

Check de site om te reserveren >
Google Maps: 
Vlijtseweg 140, 7317 AK Apeldoorn

Met wie ga jij genieten van de creaties van De Dessertclub?

CategoriesFijne Foodspots