Z

ZO MAAK JIJ JOUW LINNEN ASSOULINE FOTOBOEK

assouline linnen fotoboek maken

Zit jouw telefoon of computer ook vol met vakantiefoto’s die je eigenlijk nooit meer bekijkt? Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Wat dacht je van het creëren van een supertof fotoboek van je vakantie? Een eyecatcher die perfect bij je interieur past. Laat die bekende koffietafelboeken van Assouline even links liggen, want via TikTok ontdekte GIRLS WHO dat zelf zo’n geweldig boek maken helemaal niet ingewikkeld is. En het beste van alles? Het hoeft ook niet de hoofdprijs te kosten. Say goodbye tegen de saaie digitale mapjes en hello tegen jouw persoonlijke vakantie masterpiece! Hieronder lees je hoe jij jouw linnen Assouline fotoboek maakt.

Een mooi koffietafelboek maken? Zo maak jij jouw linnen Assouline fotoboek >

1. Selecteer je foto’s

Yes, that’s step one: het selecteren van jouw mooiste foto’s. Misschien heb je wel heel veel leuke foto’s van een vakantie, maar wat ook een idee is, is om foto’s te selecteren van een heel jaar. Zo heb je alle foto’s van het afgelopen jaar bij elkaar in een overzicht. Nog meer ideeën zijn: stedentrips combineren, een 21-diner boek of een Europe linnen Assouline fotoboek.

2. Maak je ontwerp in Canva (kaft en inhoud)

Hier kun je jouw ontwerp voor het linnen Assouline fotoboek maken. Je begint eenvoudig in Canva: een makkelijke online tool waarin je gratis jouw ontwerp kan maken. Begin met de inhoud en selecteer een A4 document formaat. Je kunt hierin jouw foto’s plaatsen. Denk aan meerdere foto’s of een foto per bladzijde: it’s up to you!

De kaft ontwerpen kan in alle kleuren van de regenboog. Zorg ervoor dat je je houdt aan de afmetingen van het boek (meer uitleg in stap 3). Het lettertype wat goed overeenkomt met een Assouline fotoboek is ‘Londrina Solid’ en de grote is 120.

Lees hieronder verder >

3. Bepaal de dikte van de rug

Als je éénmaal weet hoeveel pagina’s jouw fotoboek zal hebben, ga dan naar deze website om het fotoboek te bestellen. De website berekent precies wat de afmetingen zullen zijn en bepaalt ook nog eens de dikte van de rug van het fotoboek. Vervolgens kies je zwart of wit voor de binnenkant van jouw fotoboek. Doordat je nu precies de afmetingen van je boek weet, kun je in Canva dit aanpassen en precies uitrekenen. Download daarna het bestand in Canva als pdf bestand. Tip: kies voor 200 grams gloss, een linnen kaft en witte schutbladen.

Lees hier over 5 x tips voor het maken van de mooiste foto’s met je telefoon >

4. Bestel jouw linnen Assouline fotoboek

Je kunt nu de twee pdf documenten uploaden op de website. Een nadeel is wel dat je dus niet kan nakijken hoe het boek er uiteindelijk gaat uitzien, maar voor een meerprijs kun je dit laten checken. Echter, als je de goede afmetingen hebt berekent in Canva moet het helemaal goed komen!

5. Showen maar!

Bewonder je resultaat en geef het een prachtig plekje in je interieur!

Linnen boek maken

Ga jij jouw eigen Assouline fotoboek maken?

CategoriesNiet gecategoriseerd