R

RESTAURANTS TOT LAAT OPEN IN AMSTERDAM: 5 x LATE NIGHT DINING

Late-night dining - Restaurant tot laat open in Amsterdam - 24/7 eten Amsterdam - Nachtchinees amsterdam

Net te laat besloten om toch buiten de deur te eten? Te horen krijgen na 22:00 dat de keuken dicht is, trek gekregen na een avond stappen? We get it. Hieronder vind je 5 restaurants in Amsterdam om je honger in de late uurtjes in het weekend te stillen. Inclusief tips voor specifieke late night snacks. Kiezen kan namelijk erg lastig zijn: zeker laat op de avond met een borreltje op..

Restaurants tot laat open in Amsterdam, die zijn er gelukkig. Van Surinaams tot pasta met truffel, zin in late night dining in Amsterdam? Hier vind je 5 bijzondere plekken om in de late uurtjes aan te schuiven.

1. Taste of Culture de ‘nachtchinees Amsterdam’

Als wij zeggen Leidsestraat, denk je dan aan lekker uit eten of vette döner? Vaak aan het laatste, toch? Maar laten we daar verandering in brengen: aan de Korte Leidsedwarsstraat vind je hier namelijk Taste of Culture, bijgenaamd de Nachtchinees. Je schuift in het weekend onder typisch TL licht tot 01:30 aan. Er staat gigantisch veel op de kaart, maar onverslaanbaar op nummer 1 staan de Peking eend flensjes. Vergeet ook de loempia’s met eend niet te bestellen. Om over de inktvisballetjes nog maar te zwijgen. Je hoort het al wel: fijne plek om laat te dineren in Amsterdam.

Restaurants rondom Leidseplein >

2. Surinaams in de nacht bij Meo’s Colosseum 

Hoe vaak denk jij aan het Romeinse Rijk? Wij in ieder geval vaak aan dit Colosseum. Deze vindt zijn roots in Suriname en is nu al 21 jaar lang te vinden in Oud-West. Met hun 24-uursvergunning zijn ze op vrijdag en zaterdag tot maar liefst 5 uur ‘s nachts open. Je eet hier typische Surinaamse lekkernijen als pom, roti kip of markoesa (doet denken aan een pornstar Martini, maar dan zonder alcohol:).  

Meer restaurants tot laat open in Amsterdam vind je onder de foto >

3. Cannibale Royale 

Voor de vleeseters onder ons: ga naar de Handboogstraat om bij Canni, zoals kenners ze noemen, nog een goede biefstuk te eten. De keten zit door heel de stad, maar bij deze vestiging vlakbij het Spui is de keuken tot net ietsjes later open in het weekend (01:00). Heerlijk om hier te sharen want de porties zijn goed groot én betaalbaar, maar alles is lekker: ook de mac & cheese en een burger. 

4. Café Restaurant Amsterdam 

In een oude fabriek in West, het Machinepompgebouw, zit al jaren Cradam oftewel Restaurant Café Amsterdam. Je kan er lunchen, borrelen en dineren, maar in het weekend blijven ze net een uurtje langer open: tot 01:00. Dit betekent dat je nu dus echt geen haast hebt voor onze, if u know you know, favoriete sticky toffee cake of dat je nog snel naar binnen kan vliegen voor de pasta met truffel. Of eindig je avond met Coquilles in Noilly Prat saus: alles kan en mag hier. 

Meer restaurants tot laat open in Amsterdam vind je onder de foto >

5. Late night snacks in Amsterdam bij de Japanner 

Aan de Albert Cuyp kan je hier eten als het voor de deur wat rustiger is geworden: namelijk tot 01:00 in het weekend. Bij de Japanner eet je (als je nog wakker genoeg bent om met stokjes te eten ten minste) goede sashimi en een California roll. Maar de pork bun of chicken katsu met een glaasje sake zou zeker niet aan je voorbij moeten gaan. 

DUS: Waar komen wij jou voor óf na een dansje tegen aankomend weekend?

CategoriesFijne Foodspots