5

5 x LEUKE RESTAURANTS IN ZAANDAM

leuke restaurants zaandam - restaurants zaandam - restaurant zaandam - uit eten zaandam - eten zaandam - waar uit eten zaandam - restaurant zaanse schans

Wist je dat er vlak buiten de stadsgrenzen van Mokum heel veel moois te zien is? Er liggen talloze pittoreske dorpjes vlakbij Amsterdam zoals Zaandam. Benieuwd waar je moet aanschuiven in het Zaanse? Hieronder vind je 5 leuke restaurants in Zaandam.

Vind hier hier de leuke restaurants in Zaandam >

Novels Zaandam

Bij Novels kun je ieder moment van de dag terecht. Van een kop koffie met (Drie Graefjes) taart in de ochtend tot de lekkerste cocktails tijdens zwoele zomeravonden. Van een eigen evenement tot de beste sushi rolls van Zaandam. En van een zakelijke lunchafspraak tot avonden lang dineren met familie in het restaurant.

Manzo’s Bar Bistro

Manzo’s Bar Bistro is in Zaandam al jaren bekend als dé plek waar je lekkere gerechten kunt eten in een fijne, gezellige sfeer. De eye-catching industriële bar is perfect om de hele avond aan te hangen. Of zoek een plekje op het fijne terras en geniet van een lekker flesje rosé met een 3-gangen diner.

Ook leuk! Vind hier 10 pittoreske dropjes vlakbij Amsterdam om te ontdekken>

Rosey’s Gin & Tapas

Rosey’s is een gezellige bar midden op het ‘horeca plein’ in Zaandam. Je kunt hier terecht voor lekkere gin, cocktails, (speciaal) bieren, tapas, karaoke en een klein dansje. Aanrader? Drink hier zeker een van de 9 G&T’s de gin is huisgemaakt en ze worden allemaal geserveerd met fever-tree tonic!

Cartel

Bij burgerrestaurant Cartel wordt er alleen gewerkt met lokale kwaliteitsproducten en bestaat de kaart voor meer dan 55% uit vega/vegan gerechten. Al hun sauzen zijn volledig veganistisch en het vlees is antibioticavrij, e-nummervrij en stressvrij. Ook leuk om te weten: in 2019 wonnen ze de prijs ‘Best local restaurant 2019’.

D’Swarte Walvs

Dit restaurant vind je op De Zaanse Schans en veel Zaanser dan dit wordt het niet. Bij deze brasserie, restaurant en bar kun je aanschuiven voor een lekker hapje en drankje. Er is een wekelijks wisselend chef’s menu met 3, 4 of 5 gangen. Het gebouw is typisch Zaans en ziet er waarschijnlijk al heel lang zo uit. Dat moet je gezien hebben, toch?

En, bij welke van deze leuke restaurants in Zaandam schuif jij binnenkort aan?

CategoriesFijne Foodspots